SZILASSY ALADÁR KÖNYVTÁR

Könyvtárunk 2001-ben kezdte meg működését. Jelenleg több mint 20.000 kötettel, valamint több mint száz féle magyar és idegen nyelvű periodikával rendelkezünk. Számos adatbázishoz biztosítunk hozzáférést és megtekinthetők Könyvtárunkban a Kar hallgatói által készített szakdolgozatok és disszertációk.

Könyvtárunk fő célja a Kar hallgatóinak és oktatóinak színvonalas szakirodalommal való ellátása és kutatómunkájuk segítése.

Fő gyűjtőkörünkbe elsősorban a Karon oktatott képzésekhez, tudományokhoz tartozó szakirodalom tartozik. Állományunk folyamatos gyarapítása során ugyanakkor a társtudományok, és határterületi tudományok szakirodalmára is gondot fordítunk.

Könyvtárunk nyilvános, felsőoktatási szakkönyvtár. Használói elsősorban a Kar hallgatói, oktatói és kutatói, de beiratkozás után bárki használhatja szolgáltatásainkat.

A tanítási időszakban nyitvatartó Könyvtár 60 férőhellyel és 7 számítógéppel várja az olvasókat. Szolgáltatásaink a térítésmentes beiratkozás után vehetők igénybe. Olvasótermeinkben szabadpolcon több ezer, tematikusan elrendezett dokumentum vehető igénybe helyben használatra. Kölcsönzésre hallgatók számára nincs lehetőség. A könyvtár használatáról és egyéb szabályzatainkról részletesen tájékozódhat honlapunkon.

A nyomtatási, fénymásolási szolgáltatás különdíjas (8 Ft/oldal). Szkennelésre (16 Ft/oldal) szintén van lehetőség. (A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes regisztrációra és egyenlegfeltöltésre van szükség, kérjük tájékozódjon a részletekről a kre.printelek.hu oldalon, vagy a kar honlapján.)

A könyvtári számítógépeken szabad internet elérést és office használatot biztosítunk, valamint hozzáférést az online katalógusunkhoz (mely otthonról is elérhető). Ezeken felül az Egyetem által előfizetett adatbázisok is elérhetők Könyvtárunkból.

A Szilassy Aladár Könyvtárról bővebb információkat, valamint online katalógusunkat az alábbi linken lehet elérni: https://ajk.kre.hu/index.php/szolgaltatasaink/konyvtar

Aktuális hírekért és ad hoc változásokért kövesse könyvtári híreinket a https://ajk.kre.hu/index.php/hirek-aktualitasok oldalon.

Az Egyetemi Könyvtári Szövetség oldala az alábbi oldalon érhető el: http://www.kre.hu/portal/index.php/szolgaltatasaink/egyetemi-konyvtari-szovetseg.html

Nyitva tartás:

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

9:00-16:30

9:00-13:00

9:00-18:30

9:00-16:30

Zárva

9:00-13:00

Zárva

Az ÁJK Könyvtár vizsgaidőszakban szombatonként zárva van. A tanítási szünetekben zárva tart.

Elérhetőség:
+36 1 370 8601/128
e-mail:
ajk.konyvtar@kre.hu

Könyvtárvezető:
CZENE PÉTERNÉ