Szupervizor szakirányú továbbképzés Erdélyben

Februárban elkezdték második tanévüket az erdélyi kihelyezett szupervizor szakirányú továbbképzés hallgatói.
A KRE BTK Pszichológiai Továbbképző Központja 2019. februárjában indította el a képzést Csíksomlyón a Nemzetpolitikai Államtitkárság Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

 



Napjainkra a szupervízió a segítő hivatásokban bevált és széleskörűen alkalmazott hivatásgondozási módszerré vált, a ma elérhető egyik legjobb szakmai személyiséggondozó és kiégésmegelőző tanácsadási forma.
Sajnálatos módon a határon túli régiókban nem zajlott szupervizor képzés (a többségi nyelven sem), így az ott tevékenykedő segítő hivatású kollégáink számára nem volt elérhető a hivatásszemélyiség karbantartásának, fejlesztésének eme bevált módszere. Ezért döntött úgy Egyetemünk, hogy szupervizor szakirányú továbbképzését Erdélyben is megszervezi az ott élő segítő szakemberek számára.



A képzést 25 hallgató kezdte el, mindannyian képzett, tapasztalt segítő szakemberek. Alapvégzettségüket tekintve szociológus, szociális munkás, teológus, lelkész, pszichológus, tanár, tanító, pedagógus, mentálhigiénés segítő végzettségűek. Valamennyi hallgató sikeresen teljesítette az első év tanulmányi követelményeit, és folytatja tanulmányait 2020-ban, a képzés második évében is.

A képzés második félévében a 25 fős évfolyam minden hallgatója 5 óra egyéni tanulmányi szupervíziós szolgálatot teljesített a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programban érintett intézmények óvodapedagógusai számára. A hallgatók összesen 125 óra egyéni szupervíziót tartottak óvónők számára.

 

 

Dr. Nemes Éva
Szakvezető
Szupervizor szakirányú továbbképzés

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin