Intézetvezető:

Dr. Pap Ferenc egyetemi docens

 

Intézetvezető helyettes:

Dr. Méhes Balázs főiskolai tanár

 

Oktatók:

 

Teológiai intézeti szakcsoport

Dr. Pap Ferenc egyetemi docens, intézetvezető, szakfelelős (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Kun Mária főiskolai docens, a diakónia alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. László Emőke főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Lehoczky Mária Magdolna gyakorlati tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Szetey Szabolcs főiskolai docens (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Trajtler Dóra Ágnes főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Váradi-Kusztos Györgyi főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Balogh Dávid óraadó tanár

 

 

Egyházzenei intézeti szakcsoport

Dr. Méhes Balázs főiskolai tanár, dékánhelyettes, szakfelelős (mehes.balazs@kre.hu)

Dr. Dávid István főiskolai tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Hargita Péter Árpád főiskolai tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Varró-Sasi Ildikó művésztanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Wulfné Dr. Kinczler Zsuzsanna főiskolai docens (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Szakjaink:

  

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara Hittanoktató- és Kántorképző Intézete 2013-ban alakult, a korábban két Intézetben folyó, jellegzetesen teológiai, illetve egyházzenei képzést folytató részlegeink fúziójából. A változás Egyetemünk vezetésének ösztönzésére történt, így Karunk egyetlen és kifejezetten hitéleti jellegű szervezeti egysége jött létre. A hittanoktatók és kántorok szolgálatra történő felkészítése mellett 2013 júliusától továbbra is szerepet vállalunk Főiskolánk szinte minden képzésében. A teológiai intézeti szakcsoport oktatói a teológiai, az egyházzenei intézeti szakcsoport munkatársai a zenei, egyházzenei tárgyakat oktatják.

 

Az intézetben folyó kutatások elsősorban a gyakorlati teológia, a liturgika és az organológia tudományterületeit gazdagítják. Eredményeink előadások, konferenciák keretében, továbbá publikációk formájában érik el a célközönséget. Tudományos kutatói tevékenységünk melletti művészeti, alkotói szerepvállalásunkat zenés áhítatok, koncertek fémjelzik, hangfelvételek dokumentálják. Oktatóink feladatuknak tekintik a református egyházi múlt alapjain való folyamatos útkeresést és a következő nemzedékek hitben és tudományban, zenében és művészetben való nevelését.

 

Korábbi Intézeteink alapképzési szakjainak elindítását az 1990-es években az az igény hívta életre, hogy egyházunk nem lelkészi jellegű szolgálattevői is felsőfokú képzettséggel rendelkezzenek, és így segítsék a gyülekezeteinkben folyó missziói munkát. Fontosnak tartjuk, hogy fiataljaink korunk igényeinek megfelelő szintű képzést kaphassanak, és így készüljenek fel közösségi feladataik ellátására.

Következő események


Összes esemény

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

 

Youtube