Pótfelvételi a Károlin!
Egyetemünk a Csillagponton
Olimpiai bronzérmesek alumni hallgatóink
Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét!
Köszöntjük a gólyákat!
Európa-bajnok lett Egyetemünk atlétája
Doktoravató ünnepség
Nagyköveti látogatás a Károlyi-Csekonics-palotában
Egyetemünk ad otthont az Első Magyar Jogi Könyvszalonnak
A Károli is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Pótfelvételi a Károlin!

A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 2500-an kezdhetik meg világi képzésben a tanévet 2021. szeptemberben, ám akik eddig nem jutottak be, azoknak most újabb esély nyílik a 2021. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2021P) keretein belül.

Bővebben ...

Egyetemünk a Csillagponton

Július 27-én kezdetét vette a Kárpát-medence legnagyobb református fesztiválja, a Csillagpont. Az idei rendezvény a SzabadON címet viseli. A Debreceni Egyetem Agrártudományi campusán a Csillagpont ezért a szabadságot ünnepli – pszichológiai témájú előadásokkal, érzékenyítő játékokkal, sportprogramokkal egyaránt készülnek a szervezők, de természetesen szó lesz a rendezvényre hivatalos korosztályt (14-35 év közöttiek) foglalkoztató más kérdésekről is: párkeresésről, pályaválasztásról vagy éppen a klímaszorongásról.

Bővebben ...

Olimpiai bronzérmesek alumni hallgatóink

A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron alkotta magyar kardcsapat az olaszok elleni, elveszített elődöntőt követően megnyerte a bronzcsatát a németek ellen 45:40-re a tokiói olimpia szerdai versenynapján.

Bővebben ...

Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét!

Szilágyi Áron, Egyetemünk végzett pszichológia szakos hallgatója rendkívül magabiztos vívással, szinte hibátlan teljesítménnyel legyőzte a férfi kard egyéni döntőjében az olasz Luigi Samelét, ezzel másodszor is megvédte olimpiai bajnoki címét a tokiói olimpián!

Bővebben ...

Kiváló eredménnyel zárult az általános felvételi eljárás

2.522 felvett jelentkezővel eredményesen zárta a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem és ezáltal a jövőben is az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézménye marad. Az idei eljárásban Egyetemünk a felvettek létszámát 10,61%-kal növelni tudta a 2020. évi általános felvételi eljáráshoz képest!

Bővebben ...

Európa-bajnok lett Egyetemünk atlétája

A Károli Gáspár Református Egyetem szociálpedagógia szakos hallgatója, Farkas Petra újabb kiemelkedő eredményt ért el; aranyérmet szerzett az Európai Atlétikai Szövetség által július 8-11. között megrendezett U23 Atlétika Európa-bajnokságon, az észtországi Tallinnban. Petra egyéni legjobbját megdöntve, 6.73 méteres ugrásával utasította maga mögé a teljes mezőnyt a Kadriorg Stadiumban és állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Bővebben ...

75 éves Egyetemünk professor emeritusa, Prof. Dr. Kun Miklós

Július 11-én ünnepelte 75. születésnapját Egyetemünk professor emeritusa, Kun Miklós Széchenyi-díjas magyar történész. Professzor Úr 2003 óta tanít Egyetemünkön, 2005-ben a vezetésével jött létre a Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézete, mely új történeti tudományágat teremtett a hazai történetírásban. Az intézet ma az Egyház és Társadalom Kutatóintézeten belül működik.

Bővebben ...

Doktoravató ünnepség az Állam- és Jogtudományi Karon

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2021. július 10-én tartotta doktoravató ünnepélyét a Budapest-Pozsonyi Úti Református Egyházközség templomában. Az ünnepségen 4 PhD doktort, 100 jogász doktort avattak, valamint 6 LL.M. képzésben részt vett hallgató vehette át az oklevelét.

Bővebben ...

A Zsinat Elnökségi Tanácsának határozata a maszkviseléssel kapcsolatban

A Magyarországi Református Egyház Zsinat Elnökségi Tanácsának 2021. július 7-i határozata alapján - a javuló járványhelyzetre való tekintettel – a református istentiszteletek és egyházi rendezvények már maszk nélkül is látogathatók.

Bővebben ...

Magyary Zoltán Emlékérem kitüntetésben részesült Lentner Csaba

Kiemelkedő állampénzügyi kutatásaiért, a közigazgatás-tudományt gazdagító elmélet és gyakorlati területen végzett munkásságáért Magyary Zoltán Emlékérem kitüntetésben részesült Dr. habil. Lentner Csaba közgazdászprofesszor, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára, Egyetemünk Gazdaságelméleti és Módszertani Tanszékének megbízott tanszékvezetője.  

Bővebben ...

Polgári Magyarországért Díjjal tüntették ki Prof. Dr. Bagdy Emőkét

2021. június 10-én Polgári Magyarországért Díjjal tüntették ki Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust, pszichoterapeutát, a pszichológiatudomány kandidátusát, a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritáját. Az emberi életért, az emberek lelki egészségéért végzett szolgálatáért kapott kitüntetés kapcsán készített interjút Professzor Asszonnyal a Magyar Demokrata hetilap is, ahol többek között elhivatásáról, önismeretről és a Covid-járvány hatásairól is beszélt. A beszélgetésből az alábbi interjúrészletet közöljük:

Bővebben ...

Nagyköveti látogatás a Károlyi-Csekonics-palotában

Dr. habil. Czine Ágnes, Rektori Feladatokkal Megbízott Rektorhelyettes Asszony meghívására 2021. július 2-án Spanyolország, Libanon, India és Japán budapesti nagykövetei tettek látogatást a Károlyi-Csekonics-palotában.

Bővebben ...

Egyetemünk ad otthont az Első Magyar Jogi Könyvszalonnak

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése. Az Első Magyar Jogi Könyvszalon – mely 2021. szeptember 18-án kerül megrendezésre – ehhez kíván hozzájárulni. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen, a felújított Károlyi-Csekonics-palotában.

Bővebben ...

Bölcsességgel az úton

Tizenhat hallgató vehette át teológus-lelkipásztori diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. Kocsev Miklós, a kar dékánja köszöntő beszédében azt mondta: a jövő a végzős hallgatóké, akik Isten országát építik.

Bővebben ...

Közösségi Média

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Napi biztatás