Áldozócsütörtök
Rendelkezzen SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!
Oktatásinformatikai kurzusok Egyetemünkön
Cigányzene – Roma Jazz online konferencia
Vízilabda bajnoki címet szerzett csapatával az ÁJK hallgatója
Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!
Szeretethíd
Pszichológus szemmel a Covid-válságról
Elhunyt Prof. Dr. Gergely András, Egyetemünk professor emeritusa
Hallgatóink sikere a XXXV. OTDK-n
 Versenyfelhívás
Egyetemünkön kiemelkedő a nyelvvizsgával rendelkezők aránya
ISTEN A XXI. SZÁZADBAN
Egyetemünk sikeres akkreditációja
A Károli továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetem
28 éves a Károli
 Lépjen be a Károlyi-Csekonics palotába!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17


Áldozócsütörtök - Jézus mennybemenetelét ünnepeljük

A mennybemenetel, áldozócsütörtök ünnepe a húsvét utáni 40. nap, ekkor ünnepli a kereszténység Jézus Krisztus mennybemenetelét.

Bővebben ...

Rendelkezzen SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!

A Károli Gáspár Református Egyetem a jogszabályok értelmében jogosult a Magyarországon adózók személyi jövedelemadójából felajánlható 1% elfogadására.

Bővebben ...

Oktatásinformatikai kurzusok Egyetemünkön

A félév során a KRE BTK Oktatásinformatikai Továbbképző Központ 24 oktatásinformatikai továbbképzést tartott, mintegy 227 oktató részvételével. A sikeres képzéssorozat szeptembertől összegyetemi szinten is folytatódik, a KRE IKT Kutatóközpont szervezésében.

Bővebben ...

Cigányzene – Roma Jazz online konferencia

Cigányzene – Roma Jazz: A cigánymuzsikusok kulturális örökségének és társadalmi helyzetének mintázatai címmel szervez kétnapos, online nemzetközi konferenciát a Károli Gáspár Református Egyetem Romológiai Kutatóműhelye és a Jazztanulmányi Kutatócsoport (Jatakucs) 2021. május 27–28-án.

Bővebben ...

Vízilabda bajnoki címet szerzett csapatával az ÁJK hallgatója

A KRE ÁJK gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója, a nagyváradi születésű, román válogatott vízilabdázó Laboncz Nikolette, a CS Rapid Bucuresti vízilabda csapatával 2021. május 9-én veretlenül fejezte be az utolsó fordulót a román vízilabda bajnokságban, így a dobogó legfelső fokára állhatott a 2020/2021-es szezon végén. Az utolsó meccsen az örök rivális csapat, a CSA Steaua București játékosain kerekedtek felül Nikolette góljával, aki ezzel vitathatatlanul a mérkőzés játékosa lett.

Bővebben ...

Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!

A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos hallgatói folyóiratának májusi, tavaszi száma online formában már elérhető.

Bővebben ...

Idén is építsük együtt a Szeretethidat!

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén májusra is meghirdette évek óta tartó programsorozatát, a Szeretethidat. A Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok keretében a Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozik a kezdeményezéshez, ezúttal az alábbi két programlehetőségre várjuk hallgatóinak és munkavállalóinak jelentkezését:

Bővebben ...

Pszichológus szemmel a Covid-válságról

Már több mint egy éve a koronavírus-járvány határozza meg a mindennapjainkat. Ez az embert próbáló időszak mindannyiunkat érint, nem véletlen, hogy a tavaszi Károli Közösségi Napok keretében Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása annyi érdeklődött vonzott a képernyők elé. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének professor emeritusa a Covid-válság testi-lelki-szellemi vetületeiről beszélt a Mandiner legfrissebb számában is: a koronavírus-járvány okozta nehézségekről szóló interjúrészletet az alábbiakban közöljük.

Bővebben ...

Megjelent az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati kiírása

2021. április 19-én megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) 2021/22 tanévi kiírásai.

Bővebben ...

Elhunyt Prof. Dr. Gergely András, Egyetemünk professor emeritusa

Türelemmel viselt hosszas betegség után 75. életévében elhunyt Gergely András, a történelemtudományok doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem professzor emeritusa. Születése és családja révén Szegedhez kötődött, de filozófiai és történelem szakos tanulmányait az Eötvös Kollégium tagjaként, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Diplomájának megszerzését követően az MTA Történettudományi Intézetének munkatársaként kezdte pályáját, majd az 1970-es évek közepétől az ELTE Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszékén Szabad György közvetlen munkatársaként történészek és középiskolai történelemtanárok generációit tanította hosszú évtizedeken át.

Bővebben ...

Isten éltesse az édesanyákat!

Bővebben ...

Május elseje keresztyén szemmel

A munka ünnepével kapcsolatban készített interjút a Református Lapja Dr. Békési Sándorral, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának nyugalmazott tanszékvezető docensével.

Bővebben ...

Megjelent a HIT Talk podcast legújabb epizódja

A magyar reformátusság huszadik századi története a megszakítottságok és az újrakezdések története. Háborúk, forradalmak, területi csonkítások és rendszerváltások során egyházkormányzók, lelkészek, presbiterek, gyülekezeti tagok szembesültek a dilemmával: miként lehet a legjobban ragaszkodni a tiszta evangéliumhoz? Hol vannak a gyakran ellenséges hatalommal való egyházmentő együttműködés és az elvtelen kollaboráció határai? Egyáltalán, léteztek-e egyáltalán fekete-fehér döntések és életutak a huszadik században? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a HIT Talk új epizódjában. Beszélgetőpartnerek:

Bővebben ...

Emlékérmet kapott Prof. Dr. Csoma Zsigmond egyetemi tanár

A Magyar Néprajzi Társaság április 21-i választmányi ülésén Pro Ethnographia Minoritatum emlékérmet ítélt oda Prof. Dr. Csoma Zsigmondnak, a Károli Gáspár Református Egyetem Történettudományi Intézet, Koraújkori Történeti, Gazdasági- és Művelődéstörténeti Tanszék egyetemi tanárának.

Bővebben ...

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Névjegy

Névjegy

 

Napi biztatás

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube