Prof. Dr. Bagdy Emőke volt a szeptemberi Károli Szabadegyetem vendége
Kutatók Éjszakája a Károlin
Elkezdődött az oktatás a Károli Junior Akadémián
Október elsején tartja intézményünk az Egyetem Napját
„nekünk a nagy egész emberről kell gondolkodnunk”
Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!
A Károli a 4. legjobb felsőoktatási intézmény

1 2 3 4 5 6 7


Prof. Dr. Bagdy Emőke volt a szeptemberi Károli Szabadegyetem vendége

Szeptember 28-án teltházas közönség fogadta Prof. Dr. Bagdy Emőke professzor asszonyt a Károli Szabadegyetem soron következő rendezvényén. A Korszellem és pszichológus hivatás című témában elhangzott pódiumbeszélgetés során Professzor asszony kérdezőtársa pályatársa, korábbi tanártársa, Dr. F. Földi Rita klinikai szakpszichológus, neuropszichológus, intézményünk Fejlődés és Neveléslélektani Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense volt.

Bővebben ...

Kutatók Éjszakája a Károlin

2022. szeptember 30. és október 1. között kerül megrendezésre az ország legnagyobb és legkedveltebb tudomány-népszerűsítő eseménysorozata, a Kutatók Éjszakája. Idén is sok száz izgalmas program közül válogathatnak a tudomány szerelmesei kortól és érdeklődési körtől függetlenül. Az eseményhez több érdekes előadással Egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és Hittudományi Kara is csatlakozott.

Bővebben ...

Elkezdődött az oktatás a Károli Junior Akadémián

Több mint 80 középiskolás diák vett részt szombaton a Károli Junior Akadémia négynapos alapismereti képzéseinek első napján a Károlyi-Csekonics-palotában. A legtöbb diák református gimnáziumból érkezett az ország különböző részeiről.

Bővebben ...

Október elsején tartja intézményünk az Egyetem Napját

Prof. Dr. Trócsányi László rektor kezdeményezésére 2022. október elsején kerül megrendezésre a Károli Egyetem Napja. Az ünnepi rendezvény időpontja utal az Országgyűlés által 1993. október elsejei hatállyal elfogadott előterjesztésre, mely a Károli Gáspár Református Egyetem megalapítását kodifikálta.

Bővebben ...

Vezetői konferenciát tartott intézményünk

2022. szeptember 23-24-én tartotta vezetői konferenciáját intézményünk Balatonszemesen. A kétnapos rendezvényt Prof. Dr. Trócsányi László rektor nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a konferenciát a közös gondolkodás jegyében az egyetem életét érintő legfontosabb stratégiai kérdések megvitatására, szakmai beszélgetések fórumaként kezdeményezte.

Bővebben ...

„nekünk a nagy egész emberről kell gondolkodnunk” – interjú Bagdy Emőkével

„nekünk a nagy egész emberről kell gondolkodnunk” – interjú Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológussal, a Károli Szabadegyetem pódiumbeszélgetésének következő vendégével. A rendezvény szeptember 28-án, 18 órakor kezdődik a Károlyi-Csekonics-palotában, Korszellem és pszichológus hivatás címmel. A Károli Szabadegyetem szeptemberi alkalmára készülve kérdeztük Professzor asszonyt a pszichológus hivatásról, saját szakmai pályájának alakulásáról is. A szeptember végi beszélgetésre készülve ízelítőként ajánljuk az alábbi interjút.

Bővebben ...

Tanévnyitó ünnepség Marosvásárhelyen

Prof. Dr. Szuchy Róbert, intézményünk oktatási rektorhelyhelyettese 2022. szeptember 25-én részt vett a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának kihelyezett képzési helyszínén tartott tanévnyitó ünnepségen, Marosvásárhelyen. Egyetemünk a tanító alapképzési szakot és a kántor alapképzési szakot  hirdeti meg székhelyen kívüli képzési helyszínén, magyar nyelven. Az ünnepi rendezvényre a Vártemplomban került sor.

Bővebben ...

Tóth Károly emlékkonferencia

Szeptember 20-án tartotta egyetemünk az Állam- és Jogtudományi Kar alapító dékánjának tiszteletére rendezett Tóth Károly emlékkonferenciát a Károlyi-Csekonics-palotában.

Bővebben ...

Egyházi fenntartású intézmények vezetőinek találkozója egyetemünkön

Prof. Dr. Trócsányi László rektor kezdeményezésére szeptember 19-én az egyházi egyetemek és főiskolák rektorai látogattak a Károlyi-Csekonics-palotába. Az egyeztetésen Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására Csák János kulturális és innovációs miniszter, Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár találkozott a meghívott 15 egyházi felsőoktatási intézmény vezetőjével, köztük intézményünk képviselőivel is.

Bővebben ...

Nagy érdeklődés övezte a II. Magyar Jogi Könyvszalon rendezvényt

A nagy sikerre való tekintettel immár második alkalommal rendezte meg a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság a Magyar Jogi Könyvszalont 2022. szeptember 17-én – a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően – az impozáns Károlyi-Csekonics-palotában. A csodálatos helyszínen kedvezményes könyvvásár, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok és díjátadók is várták az érdeklődőket.

Bővebben ...

Évnyitó a tehetséggondozás jegyében – elindult a KIDA

Szeptember 14-15-én kétnapos tanévnyitóval indult el egyetemünk legújabb szervezeti egysége, a Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA). A többlépcsős, nyáron lezajlott felvételi eljárás keretében összesen 40 károlis hallgató – köztük bölcsészek, jogászok, teológusok, nemzetközi kapcsolatok szakos hallgató – nyert felvétel a Prof. Dr. Trócsányi László rektor által kezdeményezett elitképzési intézménybe.

Bővebben ...

Meghosszabbított határidővel várja a jelentkezéseket a Károli Junior Akadémia

A 2022 szeptemberétől induló Károli Junior Akadémia keretében a középiskolások számára egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy az egyes karok képzéseihez kapcsolódó alapismereteket szerezzenek. A programokon történő részvétel hozzásegítheti őket ahhoz, hogy az érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakot válasszák az egyetemi jelentkezés során.

Bővebben ...

Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!

A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos hallgatói folyóiratának – új köntösbe öltözött – legfrissebb, őszi száma már elérhető kari épületeink közösségi tereiben, illetve kiadványaink között online formában is olvasható.

Bővebben ...

Átadták az egyetemi tanári kinevezéseket

Átvette egyetemi tanári kinevezését intézményünk négy oktatója Novák Katalin köztársasági elnöktől szeptember 14-én a Sándor-palotában.

Bővebben ...

Napi biztatás

Közösségi Média

Youtube

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog