Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából
Az űrkutatás lesz a témája a márciusi Károli Szabadegyetemnek
 Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére
A Károli továbbra is a legnépszerűbb egyetemek egyike
Gárdonyi Zsolt Áldáskívánás című művének kottabemutatója
Egyetemünk szervezi a 36. OTDK Humán Tudományi Szekciót
A Károli továbbra is a legjobb tízben

1 2 3 4 5 6 7


Lezajlott a középiskolások számára rendezett német nyelvi verseny döntője

Március 10-én zajlott a „Denk Deutsch” német nyelvi verseny döntője és díjkiosztója, melyet jelenlétével megtisztelt Őexcellenciája Dr. Jean-François Peroz, Svájc nagykövete, Dr. Stefan Waizer követ-tanácsos, az Osztrák Nagykövetség képviseletében, Dr. Christian Autengruber, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója, Dr. Trippó Sándor, a Goethe Intézet szakreferense, valamint Balogh Beáta főszerkesztő, a Minden nap németül című újság tulajdonosa, kiadója. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Német Nyelv és Irodalom Tanszéke és a Károli Junior Akadémia együttműködésében megvalósuló ünnepélyes díjkiosztón egyetemünket Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, Prof. Dr. Furkó Péter tudományos rektorhelyettes, Prof. Dr. Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Dr. Jankó-Badó Andrea, a Junior Akadémia Igazgatója és Dr. habil. Szentpétery-Czeglédy Anita, a Német Nyelv és Irodalom Tanszék vezetője képviselte.

Bővebben ...

Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban március 14-én.

Bővebben ...

Nemzeti ünnepünkön a 200 éve született Petőfire emlékezünk

Petőfi Sándor – költő és katona

Bővebben ...

Az űrkutatás lesz a témája a márciusi Károli Szabadegyetemnek

Március 27-én 18 órakor folytatódik a Károli Szabadegyetem. A rendezvénysorozat következő vendége Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató,  űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki az Űrkutatás – kik és miért? címmel tart előadást.

Bővebben ...

Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Bővebben ...

Gárdonyi Zsolt Áldáskívánás című művének kottabemutatója

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyeskarra és orgonára címmel zeneművet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára. A kórusmű olyan verseket önt zenébe a Károli-Bibliából, amelyek a zeneszerző számára különös jelentőségűek. Az alkotás középtengelyében a református egyház jeligéje áll, a bibliai idézeteket a református köszöntés, az Áldás, békesség! megzenésítése foglalja keretbe.

Bővebben ...

Őexcellenciája Hong Kyu Dok bemutatkozó látogatása egyetemünkön

2023. március 9-én Őexcellenciája Hong Kyu Dok, a Koreai Köztársaság új magyarországi nagykövete tett bemutatkozó látogatást a Károli Gáspár Református Egyetemen. Nagykövet úr 2023 januárja óta tölti be posztját, a látogatásra In Sukjin, a Koreai Kulturális Intézet igazgatójának a kíséretében érkezett a Rektori Hivatalba.

Bővebben ...

A Károli továbbra is a legnépszerűbb egyetemek egyike

Az általános felvételi eljárásban február 15-ig jelentkezhettek elektronikus úton a továbbtanulás előtt állók a hazai felsőoktatási intézményekbe. Az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján közel 126.500-an jelentkeztek a 2023 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre.

Bővebben ...

Miért jó hálásnak lenni? – a hála fontosságáról beszélgettünk

Sok mindenért lehetünk hálásak nap mint nap, akár a legapróbb dolgokért is. Gyakran azonban elfelejtjük kifejezni, megfogalmazni önmagunk számára, hogy miért is vagyunk hálásak a nap végén, holott ez a folyamat a mentális egészség egyik kulcsa lehet. A hála rendszeres megélése hozzájárulhat az életminőség javulásához, erősítheti az értelmes élet tudatát és az is fejleszthető, milyen gyakran éljük át a hála érzését. A Károli Podcast aktuális epizódjában Dr. Ferenczi Andreával, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Pszichológia Intézet, a Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszékének adjunktusával beszélgettünk a hála szerepéről a mindennapi életünkben.

Bővebben ...

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a III. Ipar 4.0 konferencia

2023. február 28-án a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar szervezésében került megrendezésre a III. Ipar 4.0 Válságokon túl? Energia és fenntarthatóság című konferencia a Francia Intézetben.

Bővebben ...

„A zenét nem kitaláljuk, inkább megtaláljuk" – interjú Gárdonyi Zsolt zeneszerzővel

A Károli Gáspár Református Egyetem 2023. február 24. és október 1. között ünnepi rendezvénysorozattal emlékezik alapításának harmincéves évfordulójára.
A programsorozat részeként 2023. március 31-én, a Zeneakadémián tartandó jótékonysági koncert keretében kerül bemutatásra az intézményünk 30. évfordulójára komponált, Áldáskívánás című négyszólamú vegyes karra és orgonára írt zenemű, melyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. Az alkotás a magyar református „áldás, békesség” köszöntéssel keretezve a Károli-Biblia áldó igéit szólaltatja meg.

Bővebben ...

Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk a Gránit Bankkal

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Károli Gáspár Református Egyetem és a Gránit Bank Zrt. A megállapodást egyetemünk részéről Trócsányi László rektor, a Gránit Bank részéről Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató és Lehóczky Zoltán elnöki tanácsadó írta alá a Károlyi-Csekonics-palotában február 27-én. Az együttműködési megállapodás aláírásán Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes is jelen volt.

Bővebben ...

Felavatták a Dr. Hegedűs Loránt püspök tiszteletére állított emléktáblát

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulóján Dr. Hegedűs Loránt református püspök tiszteletére állíttatott emléktáblát a Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem 2023. február 24-én a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utca 6. szám alatti épületében, a Károlyi-Csekonics-palota Aulájában. Az emléktáblát Babusa János szobrászművész készítette.

Bővebben ...

A Magyarországi Református Egyház és egyetemünk közös emlékezése

2023. február 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Hit és Tudomány címmel vette kezdetét a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára rendezett ünnepi programsorozat. A nyitóünnepség dátuma a Magyarországi Református Egyház Zsinatának 1993. február 24-i ülésére utal, ahol döntés született az egyetem megalapításáról.

Bővebben ...

Napi biztatás

 

Közösségi Média

Youtube

Károli Podcast

Károli Podcast

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések