Az 1956-os forradalomra emlékezünk
PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj
Idén ősszel ismét folytatódik az Ökoest előadássorozat
Őszi tréninghét
25 éves jubileumát ünnepli a Német Nyelv és Irodalom Tanszék
Megjelent a Károli Magazin őszi száma
Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma

1 2 3 4 5 6 7


Az 1956-os forradalomra emlékezünk

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 65. évfordulója tiszteletére kiállítás nyílik a Pesti Vigadóban a Magyar Református Jövőért Alapítvány szervezésében. A Hazádnak rendületlenül elnevezésű tárlat Görgényi István festőművész 1956-os forradalmat tematizáló alkotásait mutatja be.

Bővebben ...

PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj

A PROFFORMANCE konzorcium felhívást hirdet Ausztria, Csehország, Georgia (Grúzia), Horvátország, Magyarország és Szerbia oktatói számára.

Bővebben ...

Idén ősszel ismét folytatódik az Ökoest előadássorozat

A KRE Teremtésvédelmi Műhelye (Ökogyülekezeti Mozgalom) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai "Ökoestek" címmel idén ősszel is folytatódnak az online térben.

Bővebben ...

Őszi tréninghét – „A keresztyén ember társadalmi felelőssége”

2021. november 2. és november 5. között kerül megrendezésre Egyetemünkön a Károli Közösségi Napok (őszi tréninghét). A közösségi napok témája: „A keresztyén ember társadalmi felelőssége”

Bővebben ...

Ökogyülekezeti címet és díjat nyert közösségek 2021-ben

Hálával és örömmel adjuk hírül a Teremtés ünnepének végén, hogy a teremtésvédelem iránt elkötelezett közösségek száma idén is gyarapodott.

Bővebben ...

25 éves jubileumát ünnepli a Német Nyelv és Irodalom Tanszék

A Károli Gáspár Református Egyetem Német Nyelv és Irodalom Tanszéke 2021. október 20-22. között több eseményből álló rendezvénysorozattal ünnepli a tanszék alapításának 25. évfordulóját.

Bővebben ...

Újra igényelhető a Diákhitel Plusz

2021. október 1-től ismét bevezetésre került a kamatmentes, teljesen szabad felhasználású Diákhitel Plusz, mely 2022. szeptember 30-ig lesz igényelhető. A termék a felsőoktatási hallgatók számára továbbra is maximum 500.000 Ft összegben érhető el.

Bővebben ...

Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!

A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos hallgatói folyóiratának legfrissebb, őszi száma online formában már olvasható, hamarosan pedig kari épületeink közösségi tereiben is elérhető lesz!

Bővebben ...

Az aradi vértanúk utolsó szavai

Az aradi vértanúk emléknapján Prof. Dr. Hermann Róbertnek, a Történelemtudományi Doktori Iskola vezetőjének az aradi vértanúk utolsó szavait bemutató írását olvashatják.

Bővebben ...

Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma

A Károli Gáspár Református Egyetem, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Csokonai Színház és a Nemzeti Színház Pilinszky 100/40Pilinszky János színházi és filmes víziója ma címmel programsorozatot és tudományos konferenciát szervez Pilinszky János születésének 100., halálának 40. évfordulója alkalmából a Károlyi-Csekonics-palotában (1088 Budapest, Reviczky u. 6.).

Bővebben ...

Közbeszerzési Kiválósági Díj – 2021 pályázat felsőoktatási hallgatók számára

A Közbeszerzési Hatóság és a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére pályázatot hirdet. A  Közbeszerzési Kiválósági Díj - 2021 célja, hogy a pályázatban meghatározott témában készült szakdolgozatokat, évfolyamdolgozatokat vagy tanulmányokat díjazza.

Bővebben ...

Száz esztendeje iktatták be Ravasz László püspököt

Október 1-jén, száz éve iktatták hivatalába Ravasz László dunamelléki püspököt. A centenárium alkalmából a Dunamelléki Református Egyházkerület ünnepi közgyűlést tartott Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának épületében.

Bővebben ...

Károlis Poket zsebkönyv jelenik meg októberben

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhely A bebábozódás után címmel verspályázatot hirdetett 2020-ban a járványidőszak és a visszatérés dilemmái témában.

Bővebben ...

Megjelent az új Református énekeskönyv

Elkészült a Magyarországi Református Egyház új énekeskönyve.  A kiadvány 210 új éneket tartalmaz, szeptember 27-től kapható a Kálvin Kiadónál. A kötettel több mint tízéves folyamat végére került most pont.

Bővebben ...

Napi biztatás

Közösségi Média

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog