Elkezdődött a Reformátusok Szárszói Konferenciája
Ezüstérmes a KRE strandkézilabda csapata az Európai Egyetemi Játékokon
Sporttörténelmi siker részese hallgatónk
Jó eredménnyel zárult az általános felvételi eljárás
Egyeztetés kezdődött a Károli-egyetem fejlesztéséről
Tudományos publikációkat támogat a Károli Kiválósági Alap
A Károli a 4. legjobb felsőoktatási intézmény

1 2 3 4 5 6 7


Elkezdődött a Reformátusok Szárszói Konferenciája

Idén augusztus 11. és 14. között rendezik meg a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében a reformátusok konferenciáját Balatonszárszón. 

Bővebben ...

Ezüstérmes a KRE strandkézilabda csapata az Európai Egyetemi Játékokon

Július 23-25-ig rendezték meg az Európai Egyetemi Játékok keretében a strandkézilabda bajnokságot, ahol a Károli Gáspár Református Egyetem egyedüli női magyar csapatként veretlenül menetelt a döntőig. A döntőben a Zágrábi Egyetemmel mérkőzött meg egyetemünk, ahol az első félidőt 26:18-ra magabiztosan nyerte a magyar csapat, a második félidő nagyon szorosra sikeredett, egyetlen góllal nyerték a horvátok (23:24).

Bővebben ...

Sporttörténelmi siker részese hallgatónk

Katona Renáta, a KRE PK óvodapedagógus hallgatója is tagja annak a női kardvívó csapatnak, amely a hétvégi kairói világbajnokságon aranyérmet nyert. A Franciaország ellen pástra lépő csapat 45:40 arányban nyert, így szerezték meg első világbajnoki címüket a nők a kardszakágban.

Bővebben ...

Jó eredménnyel zárult az általános felvételi eljárás

2.318 felvett jelentkezővel eredményesen zárta a 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem és ezáltal a jövőben is az ország legnépszerűbb felsőoktatási intézményeinek egyike marad.

Bővebben ...

Társadalmi vitára az egyetemeken is szükség van

Az egyetem közszolgálat, ezért nem foglalhat állást politikai kérdésekben – nyilatkozta Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora az M5 Agenda című műsorának. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy társadalmi kérdésekről az egyetemeken belül is szükséges vitatkozni.

Bővebben ...

Egyeztetés kezdődött a Károli-egyetem fejlesztéséről

Prof. Dr. Trócsányi László rektor Balog Zoltán püspökkel és Lázár János építési és beruházási miniszterrel egyeztetett a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Bővebben ...

Ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel egyetemünk női strandkézilabda csapata

2022. július 13-án a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében lezajlott az idei országos strandkézilabda MEFOB a sukorói szabadstrandon az EFOTT Fesztivál keretein belül. A férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Testnevelési Egyetem és a Károli nevezett, a nőknél pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Testnevelési Egyetem és címvédőként egyetemünk.

Bővebben ...

Diplomaosztó ünnepségek egyetemünkön

A 2021/2022. tanév lezárásaként júliusban került sor egyetemünk diplomaosztó ünnepségeire.

Bővebben ...

Károlis siker az egyetemi strandröplabda versenysorozatban

A KRE strandröplabda versenysorozat 4. fordulója szombaton került megrendezésre a Lupa Beachen. A megmérettetésen a Károlin kívül több egyetem is képviseltette magát, köztük a BME, az ELTE, a Pázmány, a SOTE és a Corvinus is. Sajnos a nőknél sérülés miatt történt egy visszalépés, férfi kategóriában teljes mezőnnyel, 6 csapattal vághattak neki a mérkőzéseknek.

Bővebben ...

Tudományos publikációkat támogat a Károli Kiválósági Alap

Prof. Dr. Trócsányi László rektor a 2022. június 15-én kelt 14/2022. (VI.15.)/R számú Rektori utasítás értelmében létrehozta a Károli Kiválósági Alapot.

Bővebben ...

Theolingua – egyetemünk államilag elismert egyházi szaknyelvi vizsgája

A Theolingua kétnyelvű, államilag elismert egyházi szaknyelvi vizsgarendszert a KRE Idegen Nyelvi Lektorátusának nyelvtanárai dolgozták ki, illetve működtetik. Az egyházi szaknyelv felekezetileg semleges, egy ökumenikus szaknyelvi nyelvvizsga, amely az egyház által, a hitéletben használt szókincset kéri számon.

Bővebben ...

A KRE Nemzetközi irodája ismét Buddykat keres

A KRE "Buddy program" egy önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali munkarendű hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 3-5 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek intézésén át, a programok szervezéséig sok mindennel lehet támogatni a Magyarországon és a Károlin tartózkodásukat.

Bővebben ...

Modellértékű megállapodás a Károli-egyetem sportéletének fejlesztése érdekében

A Károli Gáspár Református Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ), valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, a BVSC- Zugló Közhasznú Egyesülettel, a Ferencvárosi Torna Clubbal (FTC), a Magyar Testgyakorlók Köre Budapesttel (MTK), az Újpesti Torna Egylettel (UTE) és a Vasas Sport Clubbal a Károli-egyetem sportéletének fejlesztése érdekében.

Bővebben ...

Második rendezvényét tartotta a Károli Szabadegyetem

Június 23-án, második rendezvényével várta az érdeklődőket a Károli Szabadegyetem. A havonta jelentkező ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége ezúttal Dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki A Belügyminisztérium működése békében, pandémiában és háborúban című témában beszélgetett az est házigazdájával, Prof. Dr. Trócsányi László rektorral.

Bővebben ...

Napi biztatás

Közösségi Média

Youtube

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog