A Károli is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz
Felvételt hirdet a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium
Jelöld első helyen a Károlit!
Károlis hallgatók nyertes videópályázata
Kültéri kiállítás emlékeztet a szovjet fogságba került honfitársainkra
Károlis kiválóságainkat köszöntöttük
Hetven évvel ezelőtt tartóztatták le Pógyor Istvánt
Tóth J. Zoltán egyetemi tanári kinevezése
Isten a XXI. században
A Károli továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetem
28 éves a Károli
 Lépjen be a Károlyi-Csekonics palotába!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


A Károli is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

A Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztérium, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, valamint a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött közös kezdeményezésű, kortárs mentorálási tevékenységen alapuló, Tanítsunk Magyarországért programhoz.

Bővebben ...

Felvételt hirdet a Benda Kálmán Szakkollégium

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak szakmai előmenetele támogatása céljából alapított, a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium a 2021/2022-es tanévre felvételt hirdet.

Bővebben ...

Jelöld első helyen a Károlit!

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén lehet változtatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Bővebben ...

Károlis hallgatók nyertes videópályázata

A budapesti Lengyel Intézet a V4-es lengyel elnökség és a Visegrádi Együttműködés 30. évfordulója alkalmából videópályázatot hirdetett meg 15-25 év közötti fiatalok számára. A Nekem a V4 - Mit jelent számomra a Visegrádi Együttműködés? című videópályázat célja egy olyan videó elkészítése volt, amelynek témája a Visegrádi Együttműködés 30 éve. Olyan filmeket vártak, amelyek bemutatják, mit jelent alkotók számára a Visegrádi Együttműködés, hogyan foglalnák össze a V4-ek 30 évét.

Bővebben ...

Kültéri kiállítás emlékeztet a szovjet fogságba került honfitársainkra

A pokol bugyrai… „Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban sorsokban elbeszélve című kültéri kiállítás nyílt június 19-én, a független Magyarország napja, nemzeti emléknap alkalmából. A kiállítás megnyitásának dátuma egyben emlékeztet arra is, hogy harminc éve, 1991. június 19-én az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

Bővebben ...

Önkéntesek jelentkezését várják a Reformátusok Szárszói Konferenciájára

A Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány önkéntesek jelentkezését várja a Reformátusok Szárszói Konferenciájára.

Bővebben ...

Károlis kiválóságainkat köszöntöttük

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetése ünnepi rendezvény keretében köszöntötte a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián díjazott hallgatókat és felkészítő tanáraikat június 9-én.

Bővebben ...

Júniusban ismét Ökoest!

Június 16-án kerül sor a KRE Teremtésvédelmi Műhely és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadássorozatának harmadik, online eseményére, amely egyben a tavaszi sorozat utolsó alkalma is.

Bővebben ...

Egyetemünk oktatóinak előadása a Balatonföldvári Széchényi Napokon

2021. június 18. 14:00 - 2021. június 20. 20:00 között kerül megrendezésre a Balatonföldvári Széchényi Napok (Földvári Napok), melynek keretein belül Egyetemünk Történettudományi Intézetének (TTI) több oktatója is előadást tart. A háromnapos programsorozat keretében kulturális és ismeretterjesztő programokkal kívánnak emlékezni és emléket állítani a települést alapító Széchényi családnak.

Bővebben ...

Hetven évvel ezelőtt tartóztatták le Pógyor Istvánt - film az elfeledett református hősről

Antináci és antikommunista; a két háború között népszerű diákszervezet, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) nemzeti titkára; Európai Uniót tervező, széles látókörű magyar hazafi – de mindenekelőtt mély hitű református ember. Pógyor Istvánt hetven évvel ezelőtt, 1951. június 7-én tartóztatta le az Államvédelmi Hatóság, majd hamis vádak alapján hosszú börtönbüntetésre ítélték. Soha többet nem szabadult, a bántalmazások következtében 1953-ben rabságban halt meg.

Bővebben ...

Június 4. – A nemzeti összetartozás napja

Dr. Bognár Zalán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történettudományi Intézet Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense A trianoni békeszerződés emléknapja alkalmából írt gondolatait olvashatják a trianoni békeszerződés 101. évfordulóján.

Bővebben ...

Átadták a március 15. alkalmából odaítélt kitüntetéseket

Június 3-án Budapesten, a Karmelita kolostorban adták át a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából odaítélt állami kitüntetések egy részét, amelyeket korábban a koronavírus-járvány miatt nem kaphattak meg az érintettek. Az Áder János köztársasági elnök által adományozott elismeréseket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át az egyházi, a külhoni magyar, a magyarországi nemzetiségi élet kiválóságainak a magyar állam nevében.

Bővebben ...

Tóth J. Zoltán egyetemi tanári kinevezése

Dr. Palkovics László, az innovációért és technológiáért felelős miniszter – a fenntartóval egyetértésben – tett javaslatára Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2021. június 1. napjával egyetemi tanárrá nevezte ki Dr. Tóth Zoltánt. Az erről szóló határozat itt található.

Bővebben ...

Harangzúgás és imádság járvány után

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra kérik egyházukat és híveiket, hogy június 6-án, vasárnap délelőtt emlékeztessenek a harang szavával az elhunytakra, a járvány okozta veszteségeinkre. Legyen ez a harangzúgás a hálaadás kifejezője is azért, hogy megmaradtunk, hogy Isten segítségével újat kezdhetünk.

Bővebben ...

Közösségi Média

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Napi biztatás