Jótékonysági est a Károli Gáspár Református Egyetemen
Böszörményi-Nagy Gergely volt a Károli Szabadegyetem novemberi vendége
A Károli továbbra is legjobb tízben
Konferenciával egybekötött együttműködési megállapodás
Rektori utasítás az energiatakarékossági intézkedésekről
Egyetemi nyílt napot tart a Károli
Intézményi többletpontok a Károli Gáspár Református Egyetemen

1 2 3 4 5 6 7


„Szükségünk van a felkészülésre” – adventi gondolatok

Az advent lehetőséget ad arra, hogy kilépjünk a pénzközpontú világunkból és helyette a magasabb rendű értékekre szegezzük a  tekintetünket. Az ünnep reményt ad a szívünkbe, hogy van megváltás, hogy kezdhetünk újat, és hogy a szeretet köré tudjuk építeni az életünket. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus gondolatait szemlézzük.

Bővebben ...

Jótékonysági est a Károli Gáspár Református Egyetemen

Jótékonysági est a hazai árvák és nagycsaládosok megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetemen Balázs János zongoraművész közreműködésével.

Bővebben ...

Workshop a nők elleni erőszak megszüntetésének lehetőségeiről

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából (november 25.) az Argentin Nagykövetség három előadó részvételével kerekasztal beszélgetést kezdeményezett a Károli Gáspár Református Egyetemen. Prof. Dr. Trócsányi László rektor megbízásából Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket. A beszélgetést az argentin nagykövet, Hernán María Patiño Mayer úr kezdte, aki ismertette a közönséggel a november 25-i világnap létrejöttének történelmi hátterét, majd beszámolt az argentin állam azon törvényeiről és lépéseiről, melyeket a nők elleni erőszak felszámolásának érdekében tesz.

Bővebben ...

Böszörményi-Nagy Gergely volt a Károli Szabadegyetem novemberi vendége

November 28-án, 18.30 órai kezdettel került megrendezésre a Károli Szabadegyetem téli szünet előtti utolsó rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége ezúttal Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke volt.

Bővebben ...

Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapjával kezdődik az egyházi esztendő. A soron következő négy hét egyben a várakozás időszaka is, a lelki felkészülés ideje karácsonyra, Jézus születésére.

Bővebben ...

A Károli továbbra is a legjobb tízben

Megjelent a HVG Diploma 2023 felsőoktatási rangsor, mely alapján a Károli Gáspár Református Egyetem a 8. legjobb* a 26 rangsorolt magyarországi felsőoktatási intézmény közül (holtversenyben a Pécsi Tudományegyetemmel).

Bővebben ...

Tudatos karrierépítés – megjelent a Károli Podcast legújabb adása

Az elmúlt néhány év több jelentős változást eredményezett a munkaerőpiacon. Gondolhatunk a koronavírus-járvány hatásaira, aminek következtében világszerte elterjedt az otthoni munkavégzés, valamint egy ideig háttérbe szorult a pályakezdő munkavállalók foglalkoztatásának igénye bizonyos munkakörökben. Mára az egyetemek egyik kiemelt feladatává vált, hogy felkészítsék a hallgatókat a munkaerőpiac változásaira és a tudatos karriertervezésre. A Károli Podcast legújabb epizódja során Füleki Beátával, a BTK Karrieriroda vezetőjével beszélgettünk a tudatos karrierépítésről és a munkaerőpiac változásairól.

Bővebben ...

Konferenciával egybekötött együttműködési megállapodás

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága konferenciát rendezett A kádári megtorlás rendszerének jellemzői interdiszciplináris megközelítésben címmel 2022. november 18-án.

Bővebben ...

Egyetemi tanári cím és habilitációs oklevél adományozása

A Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanári címet adományozott Dr. Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézetének oktatója részére 2022. november 17-én.

Bővebben ...

Legyél nemzetközi hallgatók mentora!

A KRE Buddy program önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 3-5 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek kibogozásán át, programok szervezéséig sok mindennel támogathatod Magyarországon és a Károlin tartózkodását.

Bővebben ...

Sikeresen zárult a Sárközy Tamás Sportjogi Konferencia a TF-en

Csaknem 140 érdeklődő regisztrált, és több mint 120 fő vett részt november 14-én, hétfőn az Athén teremben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) és a Magyar Jogász Egylet (MJE) közös rendezvényén, a IV. Sárközy Tamás Sportjogi Konferencián.

Bővebben ...

Átadták az idei Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat

2022. október 27-én adták át a 2022/2023. tanévben elnyert Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói számára. Az ösztöndíjat a felsőoktatásért felelős miniszter adományozza a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.

Bővebben ...

Egyetemi sí-, és snowboard tábor

Az egyetemi Sportiroda a 2022/2023. tanévben is támogatja az egyetemi sí-, és snowboard tábor szervezését a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak.

Bővebben ...

Rektori utasítás az energiatakarékossági intézkedésekről

Tájékoztató a Károli Gáspár Református Egyetem energiatakarékossági intézkedéseiről, melyet a 2022. november 11-én hatályba lépő 17/2022. (XI.11.)/ R számú rektori utasítás részletez:

Bővebben ...

Napi biztatás

 

Közösségi Média

Youtube

Károli Podcast

Károli Podcast

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések