Elhunyt Dr. Tóth Károly, az ÁJK alapító dékánja
Kutatók Éjszakája a Károlin
Nagy érdeklődés övezte az Első Magyar Jogi Könyvszalont
Harmadszor is a dobogó legfelső fokán állhatott Egyetemünk
Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma
Jövő szeptemberre elkészülhet az új Ráday-kollégium

1 2 3 4 5 6


Elhunyt Dr. Tóth Károly, az ÁJK alapító dékánja

Elhunyt Dr. Tóth Károly, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egykori dékánja, az Alkotmányjogi Tanszék korábbi tanszékvezető egyetemi docense.

Bővebben ...

Kutatók Éjszakája a Károlin

2021. szeptember 24-25-én kerül megrendezésre az ország legnagyobb és legkedveltebb tudomány-népszerűsítő eseménysorozata, a Kutatók Éjszakája. Idén is sok száz izgalmas program közül válogathatnak a tudomány szerelmesei kortól és érdeklődési körtől függetlenül. Az eseményhez több érdekes előadással Egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is csatlakozott.

Bővebben ...

Nagy érdeklődés övezte az Első Magyar Jogi Könyvszalont

2021. szeptember 18-án francia mintára, első ízben tartották meg a jogi könyvek ünnepét a Károlyi-Csekonics-palotában, melynek Egyetemünk adott otthont. A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság - a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás értelmében megvalósuló - hagyományteremtő rendezvénye elsősorban a Kárpát-medencében jogi könyvkiadással foglalkozó kiadók kínálatának, valamint az ehhez kapcsolódó innovatív közéleti gondolkodásnak kívánt fórumot biztosítani.

Bővebben ...

Megjelent a Roma Writings című kötet

Roma Writings - Romani Literature and Press in Central, South-Eastern and Eastern Europe from the 19th Century until World War II címmel megjelent Hajnáczky Tamás (KRE Egyház és Társadalom Kutatóintézet Romológia Kutatóműhely) legújabb társszerzős kötete külföldön.

Bővebben ...

Bringás reggelivel vár a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetének Teremtésvédelmi Műhelye a tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub Inkább bringázz! 2021 elnevezésű kampányához.

Bővebben ...

Misszió, embermentés, sajtó – konferencia a Soli Deo Gloria megalakulásának 100. évfordulóján

2021. szeptember 15-én a Soli Deo Gloria (SDG) Református Diákmozgalom megalakulásának 100 éves évfordulója alkalmából a KRE ETKI Reformáció Öröksége Műhelye Egyetemünk Hittudományi Karának Egyháztörténeti Kutatóintézetével, valamint a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalommal közösen tudományos konferenciát szervezett a Hittudományi Kar Csopaki utcai épületében.

Bővebben ...

Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma

A Károli Gáspár Református Egyetem, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Csokonai Színház és a Nemzeti Színház Pilinszky 100/40Pilinszky János színházi és filmes víziója ma címmel programsorozatot és tudományos konferenciát szervez Pilinszky János születésének 100., halálának 40. évfordulója alkalmából a Károlyi-Csekonics-palotában (1088 Budapest, Reviczky u. 6.).

Bővebben ...

Magas az átoltottsági arány a magyarországi egyetemeken

A távolléti online oktatást követően a 2021/2022. tanévben normál jelenléttel indulhatott meg az oktatás a hazai egyetemeken. Egyetemünkön a 2021/2022. tanév veszélyhelyzet idején történő szervezéséről és végrehajtásáról a 11/2021. (IX.03.)/R számú Rektori utasítás rendelkezik.

Bővebben ...

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) kiváló lehetőség a diplomaszerzést követően a magasan képzett és idegen nyelveket beszélő fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

Bővebben ...

II. Ipar 4.0 konferencia-felhívás

A technológiaváltás, a digitalizáció és robotizáció átalakítja életünket, megváltoztatja a munka fogalmát. A folyamat évtizedek óta tart, de az elmúlt másfél év vírusválsága minden bizonnyal felgyorsította az átalakulást.

Bővebben ...

Ünnepélyes tanévnyitót tartott Egyetemünk

A Károli Gáspár Református Egyetem 2021. szeptember 6-án (hétfőn) 9.30 órakor tartotta tanévnyitó istentiszteletét a Pozsonyi Úti Református Egyházközség Hálaadás Templomában.

Bővebben ...

Oktatásinformatika a felsőoktatásban II. – konferencia sorozat

A Károli Gáspár Református Egyetem IKT Kutatóközpontja Oktatásinformatika a felsőoktatásban címmel 2020-ban indította el évente megrendezésre kerülő konferenciasorozatát, amely célja a digitális technológiák alkalmazásának elősegítése, támogatása az oktatói és kutatói munka során a felsőoktatásban.

Bővebben ...

Egyetemi tanári kinevezés

Dr. Palkovics László, az innovációért és technológiáért felelős miniszter javaslatára Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2021. szeptember 1. napjával egyetemi tanárrá nevezte ki Dr. habil. Boóc Ádámot, az Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi és Római Jogi Tanszék tanszékvezetőjét. Az erről szóló határozat itt található.

Bővebben ...

Református óvodaként működik tovább a kecskeméti Kaszap Utcai Óvoda

2021. szeptember 1-jén új alapítású intézményként, hitéleti tartalmakkal gazdagodva folytatja nevelő munkáját Kecskemét nagymúltú gyakorló óvodája, a Károli Gáspár Református Egyetem fenntartásában működő Kaszap Utcai Református Óvoda.

Bővebben ...