ISTEN A XXI. SZÁZADBAN
Károlis siker az ELTE népdaléneklési versenyén
Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia
Megkezdődött a Tavaszi Tréninghét
Egyetemünk sikeres akkreditációja
Tavaszi Tréninghét a Károlin
A Károli továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetem
28 éves a Károli
 Lépjen be a Károlyi-Csekonics palotába!

1 2 3 4 5 6 7 8 9


ISTEN A XXI. SZÁZADBAN – virtuális fotókiállítás

A KRE Egyház és Társadalom Kutatóintézetén belül tevékenykedő RefCOO 2019-ben kiírt fotópályázata során arra volt kíváncsi, hogy századunk embere hol keresi Istent a látható világban. A beérkezett művek nemcsak kivitelezésükben voltak sokszínűek: 334 fotó született vidéken és nagyvárosban, indusztriális képek, makró- és természetfotók, klasszikus és modern sajtófotók. A legfiatalabb alkotó 11, míg a legidősebb 80 éves volt.

Bővebben ...

Károlis siker az ELTE népdaléneklési versenyén

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Ének-zenei Tanszéke idén hatodik alkalommal rendezte meg országos népdaléneklési versenyét tanár, tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók számára. Az online formában lebonyolított megmérettetésre 2021. április 8-án került sor, amelyen KRE TFK négy hallgatóval képviseltette magát. A versenyzők felkészültségét mutatja, hogy a bírálóbizottság két első, három második és négy harmadik díjat adott ki.

Bővebben ...

Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia

Az IPCC (Kormányközi Éghajlatváltozási Testület) mintájára frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) tudományos online konferenciát hív össze, amelynek alapvető célja az Első Nemzeti Éghajlatváltozási Értékelő Jelentés megírásának megalapozása.

Bővebben ...

Megkezdődtek a Károli Közösségi Napok

Egyetemünk idén tavasszal 2021. április 6-9. között rendezi meg a Károli Közösségi Napok („Tréninghét”) elnevezésű összegyetemi programsorozatot – a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal kizárólag online formában. A közösségi napok témája „(Újra)tervezés és újraindítás”.

Bővebben ...

Tavaszi Tréninghét - „(Újra)tervezés és újraindítás”

Egyetemünk idén tavasszal 2021. április 6-9. között rendezi meg a Károli Közösségi Napok („Tréninghét”) elnevezésű összegyetemi programsorozatot – a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal kizárólag online formában.
A közösségi napok témája „(Újra)tervezés és újraindítás”.

Bővebben ...

Egyetemünk sikeres akkreditációja

A Magyar Akkreditációs Bizottság Testület 2021/3/VI/4. számú határozata alapján a MAB az intézményakkreditációs vizsgálat eredményeként a Károli Gáspár Református Egyetemet akkreditálja, az intézmény akkreditációja 5 évig, azaz 2026. március 26-ig hatályos.

Bővebben ...

Húsvéti rektori köszöntő

Bővebben ...

Húsvét ünnepe – Krisztus feltámadt!

Húsvét a keresztyénség legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus feltámadásának napja.

Bővebben ...

Nagyszombat – a várakozás napja

Nagyszombat a húsvétvasárnapot megelőző nap a keresztyén ünnepkörben. A nagyszombati történetekből tudjuk meg Jézus temetésének körülményeit:

Bővebben ...

Nagypéntek – Halál nélkül nincs feltámadás

Nagypénteken Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezünk:

Bővebben ...

Nagycsütörtök - az utolsó vacsora napja

Nagycsütörtök az utolsó vacsora napja, amikor Jézus megmossa a tanítványok lábát, majd előre jelzi közelgő halálát. A tanítványokkal elköltött közös vacsorán Jézus magára vonatkoztatja az étkezésben megjelenő kenyér és bor jelét:

Bővebben ...

Gyászhír

Kedves Család és Hozzátartozók, Rokonok és Barátok!
Tisztelt Károli Egyetemi Közösség!

Bővebben ...

Virágvasárnap - Jézus Jeruzsálembe való bevonulását ünnepeljük

Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, a húsvétot megelőző negyvennapos böjt utolsó hetének, a nagyhétnek a kezdete a keresztény ünnepkörben. Jézus ezen a napon ment fel Jeruzsálembe, hogy a húsvéti pászkavacsorát tanítványaival együtt költse el. Mind a négy evangélium beszámol róla, hogy Jézus szamárháton, az ünneplő tömeg között vonult be Jeruzsálembe. A tömeg Jézus elé, az útra terítette felsőruháit, mások lombos ágakat vágtak le a fákról, azt szórták eléje az útra, míg mások pálmaágakat lengettek. Az ünneplő nép így kiáltott: „Hozsánna! Áldott, aki az Örökkévaló nevében jön! Áldott legyen Izrael királya!” (János 12:13)

Bővebben ...

Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a TFK

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) 2021. január 28-án tájékoztatta a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karát, hogy a 2020/2021 évi akkreditációs folyamatban való részvétel eredményeként a Kar elnyerte az Akkreditált kiváló Tehetségpont minősítést. Az Akkreditált kiváló Tehetségpontról szóló, 2021. március 25-én kelt okirat alább olvasható:

Bővebben ...

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Névjegy

Névjegy

 

Napi biztatás

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube