Kari könyvtár

Az Állam- és Jogtudományi Kar Könyvtára 2001-ben kezdte meg működését. Jelenleg 15.850 db könyvtári egységgel, köztük több mint 118 féle magyar és idegen nyelvű periodikummal, elektronikus dokumentummal, adatbázissal segíti felhasználóit.
Könyvtárunk fő célja a Kar hallgatóinak és oktatóinak színvonalas szakirodalommal való ellátása és kutatómunkájuk segítése.
A Könyvtár elsősorban gyűjtőkörébe tartozóan az állam- és jogtudomány szakirodalmával rendelkezik, de állományfejlesztése folyamatos a társadalomtudományok és a gazdaságtudományok terén is
Megtalálható a társ- és kiegészítő tudományok szakirodalma, valamint az általános műveltség gyarapítására szolgáló művek. Az állománygyarapítás az egyes szakok igényeihez igazodik.
Könyvtárunk nyilvános. Használói a Kar hallgatói, oktatói és kutatói, az egyetem karainak könyvtár-használói, valamint igény szerint más egyetemek hallgatói, oktatói.
A tanévben nyitva tartó Könyvtár 60 férőhellyel és 7 számítógéppel várja az olvasókat. Szolgáltatásai a térítésmentes beiratkozás után vehetők igénybe. Olvasótermeinkben szabadpolcon több ezer, tematikusan elrendezett dokumentum vehető igénybe helyben használatra. Kölcsönzésre nincs lehetőség. .
Lehetőség van nyomtatásra, fénymásolásra és szkennelésre a Könyvtárban, azonban a szolgáltatás igénybevételéhez előzetes regisztráció és egyenlegfeltöltés szükséges a kre.printelek.hu oldalon keresztül. (Nyomtatás, fénymásolás 8 Ft/ oldal, szkennelés 16 Ft/ oldal)

A könyvtári számítógépeken hozzáférést biztosítunk az E-Corvina Online katalógushoz, az EISZ és az EBSCO adatbázisaihoz.

A Könyvtárról bővebb információ az Egyetemi Könyvtári Szövetség SzMSz-ében (http://www.kre.hu/portal/index.php/szabalyzatok.html), illetve a következő oldalon található: http://www.kre.hu/ajk/index.php/kari-koenyvtar.html.

Könyvtárosok:

Borbély Szabina
könyvtárvezető
E-mail: borbely.szabina@kre.hu

Czene Péterné
könyvtáros
E-mail: czene.peterne@kre.hu

Gál Hedda
könyvtáros
E-mail: gal.hedda@kre.hu

Nyitva tartás:
Hétfő 8:30-16:30
Kedd 8:30-13:30
Szerda 8:30-16:30
Csütörtök 8:30-13:30
Péntek 8:30-16:30

Szombat szorgalmi időszakban páros heteken: 9:00-13:00*
Szombat szorgalmi időszakban páratlan heteken: zárva*
Vasárnap zárva

A Könyvtár a tanítási szünetekben zárva tart.

Elérhetőség
+36 1 370 8601/128