Könyvtár

Kari könyvtár – budapesti képzési helyszín

A Szociális és Egészségtudományi Kar budapesti képzéseinek szakirodalma az Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának könyvtárában elérhető.

A könyvtár fő célja a Karok hallgatóinak és oktatóinak színvonalas szakirodalommal való ellátása és kutatómunkájuk segítése.

A Könyvtár fő gyűjtőkörébe elsősorban a Karokon oktatott képzésekhez, tudományokhoz tartozó szakirodalom tartozik. Állományunk folyamatos gyarapítása során ugyanakkor a társtudományok, és határterületi tudományok szakirodalmára is gondot fordítunk. Az általános műveltség gyarapítására szolgáló művek is gyűjteményünk részét képezik.

Könyvtárunk nyilvános felsőoktatási szakkönyvtár. Használói elsősorban a Karok hallgatói, oktatói és kutatói, az egyetem karainak könyvtár-használói, valamint igény szerint más egyetemek hallgatói, oktatói.

A tanévben nyitva tartó Könyvtár 60 férőhellyel és 7 számítógéppel várja az olvasókat. Szolgáltatásai a térítésmentes beiratkozás után vehetők igénybe. Olvasótermeinkben szabadpolcon több ezer, tematikusan elrendezett dokumentum vehető igénybe helyben használatra. Kölcsönzésre nincs lehetőség.

A nyomtatási, fénymásolási szolgáltatás különdíjas (8 Ft/oldal), szkennelésre (16 Ft/oldal) szintén van lehetőség. (A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes regisztrációra és egyenlegfeltöltésre van szükség, kérjük tájékozódjon a részletekről a kre.printelek.hu oldalon, vagy a kari könyvtár honlapján.)

A könyvtári számítógépeken hozzáférést biztosítunk az E-Corvina Online katalógushoz, az EISZ és az EBSCO adatbázisaihoz.

A Könyvtárról bővebb információ, valamint online katalógusunk megtalálható honlapunkon: http://www.kre.hu/ajk/index.php/szolgaltatasaink/kari-konyvtar/elerhetosegeink.html

Nyitva tartás:

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

8:30-16:30

8:30-13:30

8:30-16:30

8:30-13:30

8:30-16:30

9:00-13:00 (szorgalmi időszakban)

A Könyvtár a tanítási szünetekben zárva tart.

Elérhetőség:
+36 1 370 8601/128

Könyvtárvezető:
Borbély Szabina
E-mail: borbely.szabina@kre.hu

Kari könyvtár – nagykőrösi képzési helyszín

A KRE-SZEK nagykőrösi képzéseinek irodalmai a Tanítóképző Főiskolai Kar könyvtárában találhatóak. A KRE-TFK könyvtára a kari hirdetmény alapján tart nyitva. A könyvtárba való beiratkozás ingyenes. A könyvek nagy része kölcsönözhető. A kölcsönzési idő 1 hónap (egyszeri hosszabbítás lehetséges, kivéve a sokak által keresett szakkönyveknél). Egyszerre 5 könyvet lehet kölcsönözni.

A városi könyvtár nyitva tartási ideje: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10.00-18.00 óráig szombat 9.00-13.00 óráig tart nyitva Szerda szünnap. Az igényesen felújított könyvtárban mindenki megtalálja a kedvére valót: lehet zenét hallgatni, olvasni, kölcsönözni, (előzetes bejelentkezés alapján) internetezni.

Hasznos információ továbbá, hogy a kecskeméti megyei könyvtár de. 10 órától este 7 óráig tart nyitva (keddtől szombatig).

Corvina Katalógus

EISZ

EBSCO

Nyitva tartás:

Kedd: 9.00-12.00

Szerda: 13.00-16.00

Csütörtök: 9.00-12.00

Péntek: 12.00-16.00

Elérhetőség:
Tel: 53/350-885

Könyvtárvezető:
Krasznai Márta könyvtáros
E-mail: krasznai.marta@kre.hu