Kari könyvtár

Az Állam- és Jogtudományi Kar Könyvtára 2001-ben kezdte meg működését. Jelenleg 19.160 db könyvtári egységgel, köztük több mint 118 féle magyar és idegen nyelvű periodikummal, elektronikus dokumentummal rendelkezünk, valamint számos adatbázis hozzáféréssel.

Könyvtárunk fő célja a Kar hallgatóinak és oktatóinak színvonalas szakirodalommal való ellátása és kutatómunkájuk segítése.

A Könyvtár fő gyűjtőkörébe elsősorban a Karon oktatott képzésekhez, tudományokhoz tartozó szakirodalom tartozik, a képzés kiemelten az állam- és jogtudományok, valamint a gazdaságtudomány. Állományunk folyamatos gyarapítása során ugyanakkor a társtudományok, és határterületi tudományok szakirodalmára is gondot fordítunk. Az általános műveltség gyarapítására szolgáló művek is gyűjteményünk részét képezik.

Könyvtárunk nyilvános felsőoktatási szakkönyvtár. Használói elsősorban a Kar hallgatói, oktatói és kutatói, az egyetem karainak könyvtár-használói, valamint igény szerint más egyetemek hallgatói, oktatói.

A tanévben nyitva tartó Könyvtár 60 férőhellyel és 7 számítógéppel várja az olvasókat. Szolgáltatásai a térítésmentes beiratkozás után vehetők igénybe. Olvasótermeinkben szabadpolcon több ezer, tematikusan elrendezett dokumentum vehető igénybe helyben használatra. Kölcsönzésre nincs lehetőség.

A nyomtatási, fénymásolási szolgáltatás különdíjas (8 Ft/oldal), szkennelésre (16 Ft/oldal) szintén van lehetőség. (A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes regisztrációra és egyenlegfeltöltésre van szükség, kérjük tájékozódjon a részletekről a kre.printelek.hu oldalon, vagy a kari könyvtár honlapján.)

A könyvtári számítógépeken hozzáférést biztosítunk az E-Corvina Online katalógushoz, az EISZ és az EBSCO adatbázisaihoz.

A Könyvtárról bővebb információ, valamint online katalógusunk megtalálható honlapunkon: http://www.kre.hu/ajk/index.php/szolgaltatasaink/kari-konyvtar/elerhetosegeink.html

Nyitva tartás:

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

8:30-16:30

8:30-13:30

8:30-16:30

8:30-13:30

8:30-16:30

9:00-13:00 (szorgalmi időszakban)

A Könyvtár a tanítási szünetekben zárva tart.

Elérhetőség:
+36 1 370 8601/128

Könyvtárvezető:
BORBÉLY SZABINA
e-mail: borbely.szabina@kre.hu