csik

2018 - Nyári Hírlevél

Idén ünnepeljük Egyetemünk alapításának 25. évfordulóját, aminek alkalmából a már jó pár éve hagyományos Károli Közösségi Napokon, azaz az őszi tréninghéten 2018. október 24. és 27. között öregdiákjainkat szeretnénk meghívni inspiráló előadások, workshopok megtartására, kerekasztal-beszélgetések résztvevőinek, hogy jelenlegi hallgatóinknak beszámoljanak pályájuk alakulásáról, karrierlehetőségekről, inspiráló szakmai tapasztalataikról, tudományos tevékenységükről, ezzel is segítve jövőképük, szakmai előremenetelük alakulását.

A rendezvénysorozat ünnepélyes lezárásaként öregdiák-találkozót szervezünk, amire szeretettel hívjuk az első tíz végzős évfolyam volt hallgatóit, azokat tehát, akik 1998. és 2008. között végeztek a Károlin, és természetesen azokat az öregdiákjainkat is, akik az elmúlt években regisztráltak a KRE Alumni Programba.
A rendezvény részleteiről szeptembertől folyamatosan tájékoztatást adunk az Alumni portálon, az Alumni Hírlevélben, az egyetemi Facebook oldalon és Facebook-esemény formájában is. Kérjük, ne felejtse el frissíteni adatait, hogy kapcsolatban maradhassunk.

Ezúton is köszönjük, hogy készségesen válaszoltak az elmúlt hónapokban folytatott adategyeztetéssel kapcsolatos telefonhívásainkra, reméljük, minden kedves Öregdiákunk, aki 2017. december végéig regisztrált az Alumni rendszerbe, megkapta a névre szóló kedvezménykártyáját. Az idei regisztrálók kártyáit az ősz során postázzuk ki.
 


KARRIERTÖRTÉNETEK – Beszélgetések a Károli öregdiákjaival


Annyi mindent tudunk, csak épp azt nem, hogyan kellene élni – interjú Kádas Csabával

Kádas Csabával, az első, kizárólag Délkelet-Ázsiára szakosodott magyarországi utazási iroda megálmodójával és alapítójával beszélgettünk arról, hogyan lesz valaki károlis történészből egy utazási iroda tulajdonosa, és hogyan járulhatna hozzá az alapfokú oktatás ahhoz, hogy a fiatalok jobban megtalálják a számukra testhezálló hivatást.
Az interjú ide kattintva olvasható.Az isteni igazság szolgálatában – Interjú Nagy Józseffel

Nagy József, a Budapest-Nagyvárad téri Református Egyházközség beosztott lelkipásztora, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Doktori Iskolájának hallgatója. Józseffel többek között a lelkipásztor sokrétű feladatáról és felelősségéről, a szolgálatot megelőző egyetemi évekről és a hit támogató erejéről beszélgettünk. 
Az interjú ide kattintva olvasható. 


KÉPZÉSEK

Hallott már Egyetemünk három és négy féléves Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói szakirányú továbbképzéséről? 
Gyakorlatorientált program egy vagy két nyelven (angol, német, francia, holland, japán és kínai nyelven), tapasztalt, szakmában dolgozó oktatókkal.
Regisztrált károlis öregdiákok a képzés árából 10% kedvezményt kapnak. 
A szakirányú továbbképzés részleteiről bővebb információ itt található.

Meghosszabbított jelentkezési határidő 2018.07.30.-ig az Állam- és Jogtudományi Kar szakirányú továbbképzésein! Az első féléves képzési díjból Alumni tagoknak 10% kedvezmény jár. 
A képzések célja, hogy mind a jogász, mind a gazdasági, külügyi, illetve pedagógiai ágazatban tevékenykedő szakemberek számára folyamatos szakmai fejlődés lehetőségét és naprakész szakismeretek megszerzését biztosítsa, amelyek birtokában képesek feladataik szakszerűbb és ennek következtében eredményesebb ellátására.


Jogi terület iránt érdeklődőknek:
Energiajogi és természeti erőforrások szaktanácsadó

Jogi végzettséggel rendelkezőknek:
Energetikai és természeti erőforrások szakjogász, Bűnügyi szakjogász (LL.M), Infokommunikációs szakjogász, Versenyjogi és versenyfelügyeleti jogi szakjogász (LL.M)

Gazdaságtudományok és közigazgatási terület iránt érdeklődőknek:
Gazdaságdiplomáciai szaktanácsadó, Versenyjogi és Versenyfelügyeleti jogi szaktanácsadó
 
Közigazgatási, külügyi igazgatási ismeretek, valamint a diplomácia iránt érdeklődőknek:
Európai uniós programtervező és -értékelő, Külügyi szaktanácsadó

Pedagógusoknak:
Köznevelési jogalkalmazó pedagógus-szakvizsgára felkészítő, Jogi szakokleveles köznevelési szakember, Jogi szakokleveles lelkész, Jogi szakokleveles protestáns köznevelési szakember, Új típusú köznevelés szakembere

A szakirányú továbbképzésekről további információ itt érhető el. 


PROGRAMAJÁNLÓ 

• Luther és Hamlet? -  Fabiny Tibor és Nádasdy Ádám inspiráló disputájának videóanyaga

• Reformátusok Szárszói Konferenciája Időpont: 2018. augusztus 23-26. Helyszín: Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ, Balatonszárszó

• Vallási üldözés – Az MVT és KRE közös szervezésű konferenciája Időpont: 2018. október 26. Helyszín: KRE-BTK (1088 Budapest, Reviczky utca 4.)

•  "Lelki éhség" - Protestáns spiritualitás a 21. században  Időpont: 2018: november 16.  Helyszín: KRE-HTK (1092 Budapest, Ráday u. 28.)


EGYETEMI HÍREK

Különleges oklevélátadó

1300 hallgató szerzett diplomát. Külön érdekessége az idei tanévnek, hogy a 2018. július 7-én megrendezett oklevélátadó ünnepségen kerültek átadásra a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal egyetemünkön tanuló külföldi hallgatók első végzős generációjának oklevelei is, ami jelentős mérföldkőnek számít nem csak a hallgatók, de az egyetem életében is.  Az Azerbajdzsánból, Brazíliából, Oroszországból és Moldovából érkezett hallgatók az anglisztika mesterképzési, illetve az Európai és nemzetközi üzleti jog szakokon szereztek diplomát.

Egyetemünk a 9. legnépszerűbb felsőoktatási intézmény

Tavasszal hozták nyilvánosságra a magyarországi 2018-as egyetemi-főiskolai felvételi eljárás jelentkezési statisztikáit, amelyekből kiderült, melyek a legnépszerűbb egyetemek.
Nagy örömünkre szolgál, hogy Egyetemünk a 9. legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény az összes jelentkező száma alapján!

ikon1

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj online weboldalunkon, hogy igénybe vehesd kedvezményeinket, és hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

ikon2

KEDVEZMÉNYEK

Egykori vagy az idén végzett hallgatóink a weboldalunkon történő regisztrációval kedvezményekben részesülnek

ikon3

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Tekintsd meg partnereink aktuális állásajánlatait, regisztrálj Álláshírlevelünkre!