csik

Májusi alumni hírlevél

Kedves Alumna / Alumnus!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2016. májusától elindítottuk az összegyetemi KRE ALUMNI PROGRAMUNKAT, így ennek keretein belül küldjük az első elektronikus alumni hírlevelünket intézményünk egykori hallgatóinak!

Jelenleg a Bölcsészettudományi Karunkon, valamint az Állam- és Jogtudományi Karunkon működik programunk, de célunk az, hogy hamarosan az összes karunk bekapcsolódjon ebbe a tevékenységbe. Egyetemünk rendkívül fontosnak tartja, hogy végzett hallgatóival a diploma megszerzése után is fennmaradjon a kapcsolat. Ezen hírlevél segítségével szeretnénk tájékoztatni öregdiákjainkat intézményünk legfrissebb híreiről, meghívni szakmai rendezvényekre, illetve segíteni abban, hogy további szakmai kapcsolatok épüljenek ki.

Felhívjuk figyelmét, hogy minden regisztrált alumni tagnak kedvezményeket biztosítunk képzéseinkből! Kérjük tagjainkat, hogy adataikat frissítsék a Belépés aloldalon a KRE Alumni weboldalán. Aki nem változtatta meg a jelszavát, illetve az ÁJK öregdiákjai az oldalon az Abcd1234! kezdeti jelszóval és e-mail címükkel tudnak belépni. Kérjük, technikai probléma esetén a kari alumni e-mail címen vagy az jelezzék számunkra! Köszönjük!

 

KRE ALUMNI PROGRAM ÉS KEDVEZMÉNYEK

A Károli Gáspár Református Egyetem alumni programjának célja, hogy elősegítse egykori hallgatóival a kapcsolattartást az egyetemi tanulmányaik után is. A megújult Alumni weboldalunkon (www.kre.hu/alumni) tájékoztatást adunk új képzéseinkről, tudományos konferenciáinkról, rendezvényeinkről és legújabb kiadványainkról is. Emellett hasznos információkkal segítjük frissen és régebben végzett hallgatóinkat szakmai kapcsolataik ápolásában és az álláskeresésben.

Regisztrált alumnusaink számára egyetemünk az alábbi kedvezményeket biztosítja további képzések választása esetén az Állam- és Jogtudományi és Bölcsészettudományi Karon:

• 5% tandíjkedvezmény a BA és MA képzéseken,

• 10% tandíjkedvezmény a szakirányú továbbképzéseken és a doktori képzéseken.

Partnereinknél az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:

• 30% kedvezmény egyetemünk és a L'Harmattan Kiadó közös gondozásban megjelenő Károli Könyvek köteteinek árából,

• 20% kedvezmény a József Attila Szabadegyetem előadásainak belépői díjából,

• 20% kedvezmény a Muzikum rendezvényeinek belépői díjából,

• 15% kedvezmény a L’Harmattan Kiadó által kiadott könyvek árából,

• 10% kedvezmény a Muzikum Bisztro déli menüjének árából.

További részletes információ a weboldalon található.

 

FRISS HÍREK

A Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest a kormány

Együttműködési megállapodást írt alá Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes egyházi tulajdonba adásáról.

A Kormány a megállapodással hozzájárulását adja, hogy - a vonatkozó jogszabályok szerint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése mellett – ingyenesen tulajdonba adott kastélyt a Magyarországi Református Egyház a Károli Gáspár Református Egyetem részére oktatási céllal hasznosítsa, annak érdekében, hogy a magyarországi református felsőoktatás legfontosabb intézménye méltó elhelyezést és lehetőséget kapjon arra, hogy társadalomépítő szerepét a Magyarországi Református Egyház hitvallásának megfelelően tölthesse be. Teljes cikk

Baba-mama szoba a Károlin

Hallgatói igényre reagálva létesített nemrég baba-mama szobát a Károli Gáspár Református Egyetem vezetősége, a kisbabával rendelkező hallgatók tanulmányainak segítése, zavartalanabbá tétele érdekében.

Így, amíg az anyuka előadáson vagy gyakorlaton van, addig az apuka vagy a nagymama ebben a szobában vigyázhat a babára, és a hozzátartozók nem a folyosón vagy az egyetem környékén várnak az anyára, hanem egy, a kisgyermekek igényeinek megfelelően felszerelt, fűtött és tiszta szobában, játékok és más gyerekek között tölthetik az időt. Teljes cikk

 

Tények és adatok - Miért a Károli?

Folyamatosan növekvő hallgatói létszám a BTK-n

A Kar oktatási tevékenységének sikerességét nem csupán az elmúlt évek felsőoktatási rangsoraiban való jó szereplés jelzi, hanem a hallgatói érdeklődés növekedése, a hallgatói létszám folyamatos bővülése is. Míg országosan 2010 óta általános visszaesés tapasztalható a bölcsészettudományi karok felvételi adataiban, addig a KRE BTK iránt folyamatosan növekszik az érdeklődés. A 2015/2016-os tanévben a felvételt nyert hallgatói összlétszámot tekintve a bölcsészettudományi karok közül országosan a KRE BTK a 2. helyen áll.

A KRE BTK a 2. legtöbb első helyes jelentkezőt vonzotta a képzésterületi rangsorban*

A KRE BTK Pszichológia alapszakára felvett hallgatók 99,4 %-a már a felvételi idején is rendelkezett államilag elismert nyelvvizsgával*

A bölcsészettudományi képzésterületi rangsorban, a hallgatói kiválóság alapján a nappali képzési rangsorban a KRE BTK a 3. helyen szerepelt.*

A KRE ÁJK 1. az oktatói kiválósági rangsorban a jogi képzési területen, vagyis egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók száma 10 fő.*

Az egyetemek rangsorában a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát tekintve a KRE BTK magasan az országos átlag felett szerepel. Oktatóink 84 %-a rendelkezik tudományos fokozattal, míg országosan ez az arány 66 %.

* HVG Diploma különszám 2016.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

Az alábbi konferenciákra szeretettel várunk minden érdeklődőt:

KRE Energy Law Forum - 2016.06.10.

Rebels, Heroes & Terrorists - 2016. 09.02-03.

A protestáns hivatásfelfogás és az etikus gazdasági és vezetési elmélete - 2016.10.13.

 

KÉPZÉSEK, TOVÁBBKÉPZÉSEK

Egyetemünk elkötelezett híve az egész életen át tartó tanulásnak. Szakirányú továbbképzéseinek színes kínálata új irányokat és lehetőségeket nyújt az önképzésben. Intézményünk a régi és új együttélésével ötvözi a református oktatás hagyományait és a szakmai megújulás iránti nyitottságot.

A részletes képzéskínálat az alábbi két linken megtalálható:

ÁJK-n indított szakirányú továbbképzések*

BTK-n indított szakirányú továbbképzések

* (jelentkezési határidő: 2016. június 30.)

 

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Csak néhány ízelítő a weboldalunkon található közel 50 állásajánlatból:

Angol nyelvtanár (My School Angol Nyelviskola, Cegléd)

Nyelvtanár, gyakornok (Bárka Nyelviskola)

Közbeszerzés iránt érdeklődő ügyvédjelölt (Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda)

Dutch Speaking Customer Care Specialist (Randstad Hungary)

Ügyfél-kapcsolattartókat keresünk változatos feladatkörökbe, német nyelvtudással (Kelly Services Hungary Kft.)

Kiválasztási referens (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala)
Executive Assistant (Randstad Hungary)

Experienced Team Leader in SSC/BSC (Randstad Hungary)

Ügyvédjelölt (Hetzmann, Ruzsek & Társai Ügyvédi Társulás)

Rendezvény értékesítő, projektfelelős munkatárs (Kelly Services Hungary Kft.)

Kormánytisztviselő

Az összes állásajánlat megtekintése

 

INTERJÚ

Ebben a rovatban egy-egy érdekes interjút szeretnénk bemutatni. Az interjúkat hallgatók készítették végzett károlisokkal a pályájuk alakulásáról.

Zátonyi Imre Tamás kérdezte Aradi Juditot (tavaly végzett a Károlin anglisztika BA-n), hogy milyen tapasztalatokat szerzett és ezek hogyan befolyásolták az életét, terveit amikor egy évre elment önkéntesnek az EVS-hez.

A teljes szöveg elolvasható az interjú címére való kattintás után:

„Életem egyik legjobb döntése volt önkénteskedni”

 

TUDTA?

Három csatornán is sugároz a Károli rádiója

A Károli Gáspár Református Egyetem büszkélkedhet a legsikeresebb online egyetemi rádiócsatornával, a COOL FM-mel. A kultX és a The Dance Station csatornák mellett a Károli 2014 szeptembere óta az egyik legmodernebb egyetemi stúdióként sugározza a korábban is sikeres COOL FM-et.

A KultX csatornán kapnak teret azok a műsorszámok, amelyek elsősorban tájékoztatnak és főként kulturális tartalommal töltik ki a műsoridőt, míg a COOL FM főként a könnyed szórakoztatásért felelős. Itt főként a kereskedelmi rádiózás irányába törekvő egyetemisták próbálhatják ki, fejleszthetik a szakmai tudásukat.

Teljes cikk

A rádió hivatalos honlapja: coolfm.hu / facebook.com/coolfmbudapest

 

ikon1

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj online weboldalunkon, hogy igénybe vehesd kedvezményeinket, és hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

ikon2

KEDVEZMÉNYEK

Egykori vagy az idén végzett hallgatóink a weboldalunkon történő regisztrációval kedvezményekben részesülnek

ikon3

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Tekintsd meg partnereink aktuális állásajánlatait, regisztrálj Álláshírlevelünkre!