A Pedagógiai Kar csapata a IX. Kőrösi Möggy Fesztiválon

A Pedagógiai Kar önkéntes küldöttsége a 2023. június 22-24. között megrendezésre került IX. Kőrösi Möggy Fesztiválon vett részt a szombati főzőversenyre benevezve. A Károli 30 évforduló alkalmából a jogelőd képző kertészeti, gyümölcstermesztői oktatási múltjára tekintettel történeti tabló is kiállításra került, számos érdekes tudományos kapcsolódással, az egykori oktatók meggytermesztésben betöltött szerepével és a képző a város életében betöltött ebbéli szerepével a középpontban. A városi Cifrakert a tanítóvá készülők egyik kedves pihenő- és találkozóhelye volt már a 20. század elejétől fogva. Az egykori képezdei diákélet adta az ötletet a menühöz is: prepaprósza möggyfröccse’ került kínálásra. Az alkotó- és főzőcsapat tagjai: Lehoczky Mária Magdolna mesteroktató, Nagyné Vincze Margit óraadó oktató, Szabariné Bafia Gabriella könyvtárvezető, Varga Ildikó könyvtári iratkezelő, Varró-Sasi Ildikó mesteroktató, Varró Benita tanuló, Vass Réka Adrienn intézményi lelkipásztor. 

Károlis hallgatók féláron válthatnak jegyet a Csillagpontra

Találj rá(m) címmel kerül megrendezésre idén a Csillagpont református ifjúsági fesztivál Zánkán, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan egyetemünk is részt vesz. A július 24-29. között zajló rendezvényen intézményünk standja a Lehetőségek Piacán várja az érdeklődőket, ahol az egyetem képzéskínálatával ismerkedhetnek meg az arra járók, illetve egy károlis kvízjáték keretében apróbb ajándékokat is kaphatnak a helyesen válaszolók. A standon a korábban is nagy sikert aratott „Amit ma megtehetsz” tábláról különböző vállalásokat választhatnak, melyekkel önmaguk, közösségük vagy a világ felé szolgálhatnak. A Károli standján ezenkívül egy-egy bátorító, útravaló napi igét is lehet majd húzni.

Pótfelvételi a Károlin!

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 2300-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2022 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be, azoknak most újabb esély nyílik a 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2022P) keretein belül.

Ünnepélyes tanévnyitó

frissítve: 2020. szeptember 3.
A Károli Gáspár Református Egyetem 2020. szeptember 7-én (hétfőn) 10 órakor, istentisztelet keretében tartja ünnepélyes tanévnyitóját, melynek helyszíne a Pozsonyi Úti Református Egyházközség Hálaadás Temploma lesz (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.).

Tájékoztató Neptun leállásról

A felsőoktatás átalakításának következtében a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe olvad be.

Kiírásra került a Károli Gáspár Ösztöndíj!

Az ösztöndíjra minden önköltséges hallgatónk jelentkezhet, aki teljes idejű (nappali munkarendű) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy mesterképzésben vesz részt és 1. helyen jelölte meg egyetemünket a felvételi eljárásban.

Aktuális ösztöndíjak a TFK-n

Az Egyetem számára fontos, hogy anyagilag is támogassa hallgatóit tanulmányaik során, ezért több ösztöndíj lehetőséget kínál számukra.

Tanévnyitó ünnepség a TFK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara 2019. szeptember 8-án, vasárnap 10 órakor a nagykőrösi református templomban ünnepi istentisztelet keretében tartja tanévnyitó ünnepségét.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont