Hittanoktató- és Kántorképző Intézet

Intézetvezető:

Dr. Pap Ferenc egyetemi docens

Intézetvezető helyettes:

Dr. Méhes Balázs főiskolai tanár

Tanszékek:

Alapozó Teológiai Tanszék

Dr. Szetey Szabolcs tanszékvezető, főiskolai docens (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Pap Ferenc egyetemi docens, a református hittanoktató alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Trajtler Dóra Ágnes főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Balogh Dávid óraadó tanár
Laczay András óraadó tanár
Vass Réka Adrienn óraadó tanár

Hit- és Erkölcstani Szakmódszertani Tanszék

Dr. László Emőke tanszékvezető, főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Kun Mária főiskolai docens, a diakónia alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Lehoczky Mária Magdolna gyakorlati tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Váradi-Kusztos Györgyi főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Egyházzenei és Zenepedagógiai Tanszék

Dr. Méhes Balázs tanszékvezető, főiskolai tanár, dékánhelyettes, a kántor alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Dávid István főiskolai tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Hargita Péter Árpád főiskolai tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Kinczler Zsuzsanna főiskolai docens (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Tamás Margit művésztanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Varró-Sasi Ildikó művésztanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Szakjaink:

református hittanoktató alapképzési szak (BA)
kántor alapképzési szak (BA)

Az Intézetről

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara Hittanoktató- és Kántorképző Intézete 2013-ban alakult, a korábbi Teológiai Intézet és Kántorképző Intézet fúziójaként. 2017 szeptemberétől a korábbi teológiai és egyházzenei tanszéki csoportokból az Intézeten belül az adott területeket összefogó és gondozó három tanszék jött létre: Alapozó Teológiai Tanszék, Hit- és Erkölcstani Szakmódszertani Tanszék, Egyházzenei és Zenepedagógiai Tanszék. Az Intézet oktatói mindannyian rendelkeznek a feladataik elvégzéséhez szükséges kvalifikációkkal és szakmai tapasztalattal, valamint többségük tudományos fokozattal.

Az intézetben folyó kutatások elsősorban a gyakorlati teológia, a liturgika és az organológia tudományterületeit gazdagítják. Eredményeink előadások, konferenciák keretében, továbbá publikációk formájában érik el a célközönséget. Tudományos kutatói tevékenységünk melletti művészeti, alkotói szerepvállalásunkat zenés áhítatok, koncertek fémjelzik, hangfelvételek dokumentálják. Oktatóink feladatuknak tekintik a református egyházi múlt alapjain való folyamatos útkeresést és a következő nemzedékek hitben és tudományban, zenében és művészetben való nevelését.

Korábbi Intézeteink alapképzési szakjainak elindítását az 1990-es években az az igény hívta életre, hogy egyházunk nem lelkészi jellegű szolgálattevői is felsőfokú képzettséggel rendelkezzenek, és így segítsék a gyülekezeteinkben folyó missziói munkát. Fontosnak tartjuk, hogy fiataljaink korunk igényeinek megfelelő szintű képzést kaphassanak, és így készüljenek fel közösségi feladataik ellátására.

Következő események


Összes esemény

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

Youtube