Online nyílt napot rendez karunk január 18-án

A Pedagógiai Kar online nyílt napot hirdet, melyre a programpontoknál jelölt linken tudnak csatlakozni. Szakfelelős oktatóink és a képzéseken résztvevő hallgatóink segítségével betekintést nyújtunk a szakokhoz kapcsolódó tartalmakba és a gyakorlati munkába.

Távolléti oktatás, támogató jelenlét – online szakmai nap 2022. január 28-án

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának Hittanoktató- és Kántorképző Intézete, valamint a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara együttműködésében Távolléti oktatás, támogató jelenlét címmel online szakmai napot szervezünk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő hittanoktatókat, vallástanárokat, lelkipásztorokat, gyülekezeti tagokat.

Ének-zene alkalmassági vizsgára felkészítő kurzus

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara ének-zenei alkalmassági vizsgára felkészítő kurzust hirdet pedagógus szakra jelentkezők számára. Szeretnénk segítséget nyújtani azon jelentkezőinknek, akiknek sok esetben több évnyi kihagyás után kell újból énekelniük, és teljesíteniük az alkalmassági vizsgát. A csoportos foglalkozásokat – kellő számú jelentkező esetén – ének-zene szakos munkatársaink hét alkalommal, kéthetente, pénteken délutánonként 90 perces időkeretben tartják. A találkozásokat jelenléti formában tervezzük. A járványügyi helyzet függvényében a program módosulhat.

Sikeres PedKaszt pályázat

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a 2021. évi Nevelés – Közösség – Egyház projektének folytatására elnyert a Miniszterelnökség támogatásával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével az Egyházi közösségi célú programok támogatása keretében 400 000 Ft összegű támogatást. Az idei 2022. évben a EKCP-KP-1-2022/3-000532 azonosítójú projekt keretében folytatódik a PedKaszt címmel indított beszélgetéssorozatot az online térben.

Oktatóink előadása a Theologia pro scientia et societate I. konferencián

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának szoros szakmai partnere, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara 2022. január 13-án rendezte meg aTheologia pro scientia et societate I. című nemzetközi konferenciáját. A járványügyi helyzet miatt hibrid formában megrendezett tudományos tanácskozásra meghívást kaptak a Pedagógiai Kar doktorandusz oktatói is.

Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon

Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon 

 A 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a Kar előalkalmassági vizsgát szervez 2024. január 24-én.Az előalkalmassági vizsga célja, hogy a jelentkezés benyújtása előtt lehetőséget adjon az alkalmasság mérésére. Részvétele az előalkalmassági vizsgán önkéntes. 

Sikeresen teljesített előalkalmassági vizsgát követően a májusi kötelező alkalmassági vizsgán nem kell megjelennie, csupán jeleznie felénk a sikeres előalkalmassági tényét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Sikertelen előalkalmassági vizsga esetén módja lesz a májusi vizsgán teljesíteni az előírt követelményeket. 

Az előalkalmassági vizsgán való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet 2024. január 18. éjfélig várunk! 

A regisztrációs felület ITT érhető el! 

A vizsgára a személyazonosságát igazoló okmányát hozza magával. A tanító és az óvodapedagógus alapképzési szak testi alkalmassági vizsgálata miatt tornafelszerelés is szükséges. 

Előzetesen az alábbi tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét: 

Előalkalmassági vizsgadíj 

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2024. január 18-ig kell megtenni! 

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók 

Utalás indítása magyar bankszámláról: 

Kedvezményezett neve: Károli Gáspár Református Egyetem 

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11705008-20436034 

Összeg: 4000,- Ft 

A közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi adatokat: PK_előalk_NÉV 

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg! 

 

Alkalmassági vizsga követelményei 

A pedagógusképzés alkalmassági vizsga részleteiről https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2024A/jelentkezes/alkalmassagi_vizsga/pedagoguskepzes_alkalmassagi linken tájékozódhat! 

A hitéleti képzések alkalmassági vizsga részleteiről itt tájékozódhat! 

 

 

Diplomaosztó ünnepségek a TFK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja tisztelettel meghívja Önt diplomaosztó ünnepségeire.

Educatio Kiállítás 2020-ban is

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a diákokat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben. 2020. január 9-11. között kerül megrendezésre a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, a Hungexpo „A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Alkotni öröm – interjú Dr. Somodi Ildikóval

Az Erasmus Mobilitási Program keretén belül egyetemünk Tanítóképző Főiskolai Karának két oktatója, Dr. Somodi Ildikó textilművész és Dr. Szarka Júlia zenepedagógus tartott művészeti foglalkozásokat a Partiumi Keresztény Egyetemen, Nagyváradon. Fő témájuk az életöröm és az élet szépségeinek feltárása volt a művészeteken keresztül, melyek megtapasztalásnak fontos szerepe van a fejlődésben. A foglakozásokról és a személyes tapasztalatairól Somodi Ildikóval beszélgettünk.

Educatio 2017

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

2016 január

  • Tavaszi Csendesnap

    Kedves Hallgatók!

    Félévkezdő csendesnapot tartunk az alábbi időpontokon:

    budapesti képzési hely:
    időpont: 2015.02.01. 10:00
    helyszín: 1042 Budapest, Viola u. 2-4.
    letölthető program

    nagykőrösi képzési hely:
    időpont: 2015.02.01. 9:30
    helyszín: 2750 Nagykőrös, Hősök tere 5. Gulyás L. terem
    letölthető program

    Mindenkit szeretettel várunk!
    011

  • Felvételi 2016. szeptemberi képzésekre

    felvi

    A 2016. évi felvételi eljárás hivatalos tájékoztatója elérhető a Felvi.hu oldalon. Az elektronikus jelentkezés és a kapcsolódó dokumentumok beküldésének határideje 2016. február 15.

    Online jelentkezés (felvi.hu)

    Felvételi eljárásban a következő szakokat hirdetjük nappali és levelező munkarenden, nagykőrösi és budapesti képzési helyen (állami ösztöndíjas finanszírozási formában is).

    Világi alapképzési szakok (Nagykőrös, Budapest):
    Tanító
    Óvodapedagógus
    Szociális munka
    Hitéleti alapképzési szakok (Nagykőrös):
    Református hittanoktató
    Diakónia
    Kántor
    Felsőoktatási szakképzési szakok (Nagykőrös, Budapest):
    Csecsemő- és kisgyermeknevelő
    Szociális és ifjúsági munka – Ifjúságsegítő szakirány
    Szociális és ifjúsági munka – Szociális munka szakirány
    Szakirányú továbbképzési szak (Nagykőrös):
    Pedagógus szakvizsga

    Jelentkezz a Tanítóképző Főiskolai Karra és jelöld meg képzéseinket első helyen!

    Hitéleti képzéseinkre honlapunkon itt lehet jelentkezni.
    Pedagógus szakvizsga jelentkezés itt.

    Felvételi jelentkezési határidő: 2016. február 15.

    További információ:
    KRE-Felvételi
    Dékáni és Tanulmányi Hivatal

  • Educatio kiállítás

     

    Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 15. alkalommal rendezi meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek és taneszközgyártók is bemutatják kínálatukat.

    A KRE-TFK szeretettel várja standjához (F46) mindazokat, akik érdekődnek egy elismert, családias intézmény képzései és mindennapjai iránt. A kiállításra ellátogató vendégek találkozhatnak a KRE-TFK képviselőivel, hallgatóival. A belépés minden vendég számára ingyenes!

    Időpont: 2016. január 21-23.
    Nyitva tartás: 10-17 óra
    Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)

    educatio logo 2A képre kattinva a rendezvény hivatalos honlapjára ugorhat!

Címzetes főiskolai tanári címben részesült Dr. Hoppál Péter államtitkár

Címzetes főiskolai tanári címet adományozott Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa. A Szenátus a Tanítóképző Főiskolai Kar javaslatára ítélte meg a címet, melyet Dr. Balla Péter, az egyetem rektora ünnepi szenátusi ülésen adott át január 28-án.

Dr. Balla Péter rektor méltatta Dr. Hoppál Péter oktatói szakmai tevékenységét, amellyel tudományos, művészeti és képzési területen az alapítástól fogva támogatta a Károli Gáspár Református Egyetem és a Tanítóképző Főiskolai Kar munkáját. Balla Péter laudációjában kiemelte Hoppál Péternek a történelmi református kollégiumi egyházzenei hagyományok fel- és újraelevenítőjeként végzett kultúrateremtő, értékőrző kórusvezetői és egyházzenei tevékenységét.

Dr. Hoppál Péter államtitkár az egyetemi szenátus előtt mondott köszönetében felidézte a tanítóképző karon végzett korábbi oktatói munkáját. Hangsúlyozta, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem tevékenysége példaértékű az ország felsőoktatásának életében. Reményét fejezte ki, hogy az egyetem a továbbiakban is színvonalasan és növekvő hallgatószámmal járul hozzá a magyar protestáns értelmiség képzéséhez.

Forrás: Kultúráért Felelős Államtitkárság - Fotó: Csákvári Zsigmond


Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont