Kiírásra került a Károli Kiválósági Ösztöndíj

Ösztöndíjunkkal azokat a nappali munkarendű, Egyetemünket első helyen megjelölt, első éves alapképzésben vagy osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatóinkat jutalmazzuk, akik előkelő helyezést értek el valamely középiskolai versenyen.

A szeretetszolgálat arcai

Szeptembertől megújítják a diakónusképzést a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán (KRE TFK) Nagykőrösön. Állami szociális intézményekben és egyházi szeretetszolgálati otthonokban is dolgozhatnak majd azok, akik diakónia BA szakon szereznek diplomát. A részletekről Birinyi Márkot, a KRE TFK Szociális munka és Diakónia Intézetének intézetvezető helyettesét kérdeztük.

Elhunyt Szél János karunk egykori oktatója

Hitvesével és gyermekeivel együtt gyászol a Dunamelléki Egyházkerület. Váratlanul, szolgálatba indulva elhunyt Szél János lelkipásztor, karunk egykori oktatója.

Kiírásra került a Károli Kiválósági Ösztöndíj

Ösztöndíjunkkal azokat a nappali munkarendű, Egyetemünket első helyen megjelölt, első éves alapképzésben vagy osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatóinkat jutalmazzuk, akik előkelő helyezést értek el valamely középiskolai versenyen.

2015 szeptember

  • Csendesnap Kőrösön

    Csendesnap Kőrösön.

    {slider=Bővebben}Amint korábban hirdettük, most megerősítem, hogy nagy szeretettel hívjuk és várjuk Önöket tanévnyitó istentiszteletünkre 2015. szeptember 6-án 10 órára a nagykőrösi református templomba, melyen az igehirdetés szolgálatát Hegedűs Béla főjegyző úr látja el. Ünnepi tanévnyitó közgyűlésünkön a dékáni beszéd után, a díszoklevelek átadására, a minket támogató alapítványok pályázati felhívásának ismertetésére és új hallgatóink fogadalomtételére kerül sor. Délután közösségi programokra várjuk Önöket a Hök szervezésében, este pedig 19 órától közös vacsora lesz a Kollégiumban.
    7-én, hétfőn csendesnapot tartunk a főiskola Gulyás Lajos termében. Felhívom figyelmüket, hogy karunk vezetőségének döntése értelmében mindkét rendezvényen elvárjuk hallgatóink jelenlétét.
    A csendesnapi programot mellékelem. Úgy vélem, valóban értékes programokat kínálunk.
    Kezdjük együtt a félévet, következő közös útszakaszunkat!

    Testvéri köszöntéssel:
    Méhes Balázs{/slider}
    TFK NK csendesnap

    Kattints a képre a nagyobb méretért!

  • 25 éve indult újra a nagykőrösi tanítóképző

    2015 október 2-4 között, továbbá az újraindulás napján, október 6-án szeretnénk együtt ünnepelni az alapítókkal, emlékezőkkel, oktatókkal, munkatársakkal, egykori és jelenlegi hallgatókkal.

    Bízunk benne, hogy ez az alkalom új lendületet adhat a pályán lévőknek, pályára készülőknek, valamint az őket felkészítőknek és segítőiknek.
    Adjunk hálát közösen az újrakezdés lehetőségéért!

    A részletes program itt érhető el.

Prof. Dr. Bagdy Emőke nyílt levele

Az alábbiakban olvasható Dr. Bagdy Emőke professzor asszony nyílt levele az első budapesti református „Makovecz templom” építésének kezdeményezéséről.

 
A nyílt levél itt érhető el.


Köztársasági ösztöndíjasaink a 2014/2015. tanévben

Legkiválóbb hallgatóink a 2014/2015. tanévben is pályáztak a Köztársasági Ösztöndíjra.
Az Emberi Erőforrások Minisztere ebben az évben a Károli Gáspár Református Egyetem 17 hallgatójának adományozott Köztársasági Ösztöndíjat.
 



Állam- és Jogtudományi Kar:

Gyarmati Emese
 
Bölcsészettudományi Kar:
Alapképzés:
Weidinger Amelie
Cser Dóra Mária
Mucsányi Nikoletta
Kakócz Rebeka
Jámbor Szonja
Farkas Martin
Lovass Annamária
Bujanovics Borbála
D. Nagy Balázs Milán
 
Mesterképzés:
Borián Csilla Mária
Molnár Gabriella
Sápi Ágnes
Bajzák Anna Manuéla
 
Hittudományi Kar:
Lázár Eszter Csenge
 
Tanítóképző Főiskolai Kar:
Kolozsvári Anna Krisztina
Fodor Melinda
 
 
Gratulálunk köztársasági ösztöndíjas hallgatóinknak!

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont