Deák téri Orgonazenés Áhítat Méhes Balázzsal

A Deák téri Orgonazenés Áhítatok programsorozat következő alkalmán Dr. Méhes Balázs orgonaművész, a Tanítóképző Főiskolai Kar dékánhelyettese az új CD-jén hallható művekből játszik a Deák téri evangélikus templom orgonáján.

Károli Gáspár Ösztöndíj felhívás 2017 / 2018. tanév II. (tavaszi) félév

Kiírásra került a Károli Gáspár Ösztöndíj.
Az ösztöndíj célja: tehetséges, tanulmányukat kiemelkedően végző önköltséges hallgatók támogatása.
Az Ösztöndíjra a Egyetem azon önköltséges (költségtérítéses) hallgatója pályázhat, aki első helyen jelölte meg egyetemünket a felvételi eljárás során.
A pályázat leadásának határideje: 2018. március 5. (hétfő) 12:00 óra
A nyertes pályázók névsorának közzététele: 2018. március 14.

Látogatás a Ljubljana-i Egyetemen

Háromnapos szakmai látogatáson vett részt a KRE TFK Szociális Munka és Diakónia Intézetének vezetője és négy munkatársa szeptember végén Szlovénia legnagyobb és legrégebbi – hamarosan centenáriumát ünneplő – egyetemén. Megtekintettek két szociális ellátást végző civil szervezetet, illetve megbeszéléseket folytattak az egyetem Szociális Munka Karának dékánjával, kutatásokért felelős dékán-helyettesével, a kari igazgatóval, a terepgyakorlati központ munkatársaival, valamint az Erasmus+ kapcsolatokért felelős munkatárssal.

A félév első Károli estje

Szeptember 25-én került sor a TFK budapesti képzési helyszínén a félév első Károli estjére, amit a TFK szociális munka szakos hallgatóinak Közösségszervező csapata szervezett. Ezúttal egy amatőr színjátszó csoportot hívtak el, akik a Misztikum Színpad néven tevékenykednek. Rövidebb, általában 5-10 perces jeleneteik főleg a komédia műfajába sorolhatóak be, így természetesen nagyon jó hangulatban telt el együtt a másfél órás program.

Jogiasszisztens-képzést indítanak a főiskolán

Két új, okleveles képzéssel bővül szeptembertől a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának (TFK) képzési kínálata – jelentette be dr. Szenczi Árpád, a TFK dékánja sajtótájékoztató keretében hétfőn Nagykőrösön.

Újra lehet pályázni a rendszeres szociális támogatásra

A 2017/2018. II. félévben is megpályázható a rendszeres szociális támogatás azoknak a hallgatóknak, akik szociális alapon rászorulnak. Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével és a szociális helyzetet igazoló dokumentumok, igazolások benyújtásával lehet. A pályázatokat a Hallgatói Önkormányzat és az Egyetemi Szociális Bizottság bírálja el, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Következő események


Összes esemény

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

Youtube