Megkezdődött az új tanév a Tanítóképző Főiskolai Karon

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara szeptember 9-én, vasárnap délelőtt tartotta Tanévnyitó Közgyűlését a református templomban. Igét hirdetett főtiszteletű Prof. Dr. Balla Péter az Egyetem rektora.

Alkalmassági vizsgák a TFK-n

A KRE Tanítóképző Főiskolai Kar 2018 első félévében az alábbi időpontokban tart elő- és alkalmassági vizsgákat (tanító, óvodapedagógus és hitéleti szakok).

Arany János Bicentenáriumi tudományos konferencia

Az Arany János Emlékbizottság, az Arany János Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Arany János Bicentenáriumi tudományos konferenciát rendez 2017. október 20-án 9.00 és 13.00 óra között.

Holland-magyar projekt – 2016. október 17-24.

2016. október 17-24. között a Tanítóképző Főiskolai Kar Szociális munka és Diakónia Intézetében egy nemzetközi, holland-magyar projekt valósult meg Szociális munka európai dimenzióban – elmélet és gyakorlat címmel.

Nagy Sándor Emlékkonferencia

A Magyar Pedagógiai Társaság és a KRE-TFK tisztelettel és szeretettel meghívja a
Nagy Sándor: Utak a XX. századi didaktikából

Nemzetközi szimpózium a Károlin

A 2014-re meghirdetett I. világháborús megemlékezések sorozatába illő, két napos szimpóziumot rendeznek a Károli Gáspár Református Egyetemen

2014. november 3-5. között megrendezésre kerülő, két napos, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Oszmán Birodalom közti katonai együttműködés témájában szervezett, Nemzetközi szimpózium az első világháború kitörésének 100 éves évfordulója alkalmából című rendezvény szervesen beleillik a 2014-re meghirdetett I. világháborús megemlékezések sorába.

A Károli Gáspár Református Egyetem, a török Hacettepe Egyetem, az Atatürk Modern Történeti Intézet, az Atatürk Kutató Központ, valamint az Atatürk Nyelvi, Kulturális és Történeti Intézet közös szervezésben zajlik az esemény.

A konferencia helyszíne: KRE BTK, 1088 Budapest, Reviczky u. 4., Díszterem

A konferenciát ünnepi beszédével Dr. habil Kurucz György a KRE oktatási dékánhelyettese, Dr. Hóvári János Magyarország volt Törökországi Nagykövete, Prof. Dr. Adnen Sofuoglu az Atatürk Modern Történeti Intézet igazgatója, Prof. Dr. Mehmet Ali, BEYHAN az Atatürk Kutató Központ igazgatója, valamint Prof. Dr. Derya ÖRS, az Atatürk Nyelvi, Kulturális és Történeti Intézetének igazgatója nyitja meg.

A megnyitót követően külön szekciókban, több mint 80 előadó részvételével hangzanak el előadások az osztrák-magyar és török haderő I. világháborús részvételének dokumentumai, az I. világháborút megelőző nemzetközi helyzet török és osztrák-magyar vonatkozásai, az I. világháború osztrák-magyar és török kapcsolati vonatkozásai, ill. a háború utáni helyzet közös történelmi keresztmetszete témákban, török, angol és magyar nyelven.

A konferencia részletes programja itt érhető el.


JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei:

•    be nem töltött 35. életév,
•    magyarországi  felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszony,
•    olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság,
•    olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben való tagság,
•    a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel megléte szükséges.

Jelentkezési (postára adási) határidő: 2014. október 31. (péntek)
Figyelem: hivatalos jelentkezésnek a postai úton történő jelentkezés minősül!

Jelentkezési felhívás

Jelentkezési lap

Jelentkezési útmutató

 


Következő események


Összes esemény

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

Youtube