Nemzetközi találkozó a holland Christelijke Hogeschool Ede hallgatóival és oktatóival

2019. szeptember 30-án egy nemzetközi hallgatói találkozó keretében, budapesti képzési helyünkre látogatott a hollandiai Christelijke Hogeschool Ede keresztyén alkalmazott tudományok egyetemének huszonnyolc hallgatója és két oktatója, Els Andringa tanárnő és Guido van Ballegooijen tanár úr.

A találkozón Karunkról mintegy harminc hallgató, valamint Neumayerné Dr. Streitman Krisztina tanárnő, Dr. Kun Mária tanárnő és Mócza Attila tanár úr vett részt. A rendezvény célja a két ország hallgatói között egy pedagógiai eszmecsere lefolytatása volt.

Mócza Attila tanár úr, Guido van Ballegooijen tanár úr, Neumayerné Dr. Streitman Krisztina tanárnő és Dr. Kun Mária tanárnő köszöntő beszédeit követően, egy-egy 20 perces előadás következett a két ország oktatásáról. A holland oktatást bemutató előadást Guido van Ballegooijen és három holland hallgató tartotta, melyet követően Mócza Attila adott elő a magyar oktatási rendszer felépítéséről.

A hallgatók ezután három-három holland és magyar hallgatóból álló, hat fős csoportokat alkottak, melyekben a külföldi partneregyetem oktatói által kiadott különböző pedagógiai témájú kérdéseket vitattak meg.

Az eseményt Neumayerné Dr. Streitman Krisztina, Els Andringa és Dr. Kun Mária, valamint Guido van Ballegooijen és Mócza Attila záró és búcsúzó gondolatait követően, Dr. Kun Mária vezetésével, egy holland és magyar nyelvű, pedagógiai szempontból is értékes bibliai gondolatokra épített áhítat és közös imádság zárta.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont