A Tübingeni Egyetem küldöttségének látogatása a budapesti TFK-n

2019. június 26-án Budapesten járt a Tübingeni Egyetem „kutatás és fejlesztés a szociálpedagógiában” MA-programjának 24 hallgatója és 5 oktatója, professzor Barbara Stauber vezetésével és Sandra Landhauser tudományos munkatárs és Erasmus-koordinátor szervezésében.

A csoport programját egyetemünk részéről Tóbiás László főiskolai docens szervezte, aki három héttel korábban töltött egyhetes Erasmus-tanulmányutat a Tübingeni Egyetemen, egyebek között a Budapestre készülő csoport felkészülését is segítve. A vendéglátásban közreműködött Bányai Emőke főiskolai tanár, továbbá Pleskonics Roxána és Papp Dávid hallgató.

A Baden-Württembergben 1477 óta fennálló egyetemet minden jelentős rangsor a világ 200 legjobb egyeteme között tartja számon, van, amelyik a 78. helyre sorolja. Egyetemünk Hittudományi Karáról rendszeresen mennek hallgatók tübingeni Erasmus-félévre. Most a Szociális Munka és Diakónia Intézet is megkezdte az együttműködést a tübingeni szociálpedagógiai képzésekkel. Ez a kapcsolatépítés az egyetemünkön ősztől meginduló szociálpedagógiai képzés miatt különösen fontos. A német csoport tagjai Budapesten szociális intézményeket látogattak meg, hogy összehasonlító tapasztalatokat szerezzenek. Egyebek között ellátogattak az Újbudai Szociális Szolgálatba, ahol családjukkal élő demens idősek napközbeni ellátásával ismerkedtek – a napi mozgást jelentő táncban részt is vettek. A csoport egy másik része a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot látogatta meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont