Megjelent Karunk oktatójának új videoklipje

Húsvét vasárnap jelent meg Karunk oktatójának, Tímár Sárának új lemezéhez készült videóklipje, mely az egyik legrégibb húsvéti egyházi ének feldolgozása:

„A Krisztus feltámadott… kezdetű éneket az egyik legkorábbi magyar nyelvű feljegyzésből ismerjük. Ez a liturgikus ének a néphagyományban tovább élt. A „Református hálaének népzenével” című lemezünkön hallható ennek az éneknek is a feldolgozása. A középkorban a népnek nem volt alkalma anyanyelven énekelni a templomban, ám a templomon kívül, körmenetekben nyílt rá lehetőség, ahogy ezzel az énekkel is tették. A későbbi paraszti társadalmakban is általános volt az egyházi énekek szakrális téren kívüli megszólaltatása. A mai társadalmunkban azonban kikopott ez a szokás, így nem titkolt szándékom, hogy a templomok falain kívülre emeljem a gyönyörű egyházi énekeket, és a templomok falain belülre pedig a népzenét, ezért is született meg ez a fúziós lemez.” – mondta el az előadó, Tímár Sára.

A dalban közreműködők:
Tímár Sára – ének
Szabó Dániel – cimbalom
Fekete Márton – brácsa
Lelkes András – bőgő
Bacsó Lilla és Darabos Péter – tánc

A videoklip itt megtekinthető.

A „Református hálaének népzenével" című lemez 2018 decemberében jelent meg, és a Zeneakadémián mutatták be. A lemez különlegessége az, hogy egyházi énekeket dolgoztak át népzenei kísérettel, az eredeti dallamokat meghagyva, továbbá szakrális témájú népdalokat dolgoztak fel. A zenei átdolgozásokat és zeneszerzéseket Bolya Mátyás és Szabó Dániel készítette, az énekeket Tímár Sára válogatta és szerkesztette.

Lemez információk:
Kiadó: Gryllus Kiadó
Terjesztő: Kaláka Zenebolt
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.kalakazenebolt.hu

A lemez itt megvásárolható.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont