Megkezdődött a 2017-2018-as tanév a Tanítóképző Főiskolai Karon

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara szeptember 10-én, vasárnap délelőtt tartotta Tanévnyitó Közgyűlését a református templomban. Igét hirdetett főtiszteletű Szabó Ferenc, a Dunamelléki Egyházkerület főjegyzője.

A rendezvény vendége volt Földi László országgyűlési képviselő, Platthy Iván nyugalmazott államtitkár, valamint dr. Nyíkos Tamás járási hivatalvezető.

Dr. Szenczi Árpád dékán tanévnyitó beszédében kiemelte, a Kar hallgatói létszáma Nagykőrösön és Budapesten összesen meghaladta az 1600 főt. Örvendetes, hogy Nagykőrösön idén nagyobb létszámú nappali tagozatos évfolyam indult 26 fővel, s a levelező tagozatos hallgatók száma hasonló az eddigi évekéhez annak ellenére, hogy a csecsemő és kisgyermeknevelő és az ifjúságsegítő felsőfokú szakképzést ettől a tanévtől a kormányzat megszüntette. Összesen több mint 400-an tanulnak Nagykőrön. 

Az ünnepség folytatásában jubileumi elismerést, díszoklevelet vehettek át mindazok, akik a Tanítóképző Főiskolai Kar egykori jogelőd intézményében, a Dunamelléki Református Tanítóképzőben, illetve más református intézményben oklevelet szereztek:

Gyémánt diplomát (60 év): Takaró Sándorné, Szalai Gyuláné, Sándor Terézia, Demeter Sándorné, Szirmai Iván, Micsinai Magdolna, Méhész Etelka, Molnár Mária, Gavaldik Andrásné, Szabóné Drinka Erzsébet, Szakács Anna, Gál Lajosné és Rácz Sándorné.

Vas diplomát (65 év): Fazekas Szűcs Ilona és Pozsár Julianna.

Rubin diplomát (70 év): Fábián József és Téchy Ildikó Irén Ida

Gránit diplomát (75 év): Kovács Lajos

A Karról öt hallgató kapott Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat: Buru Ágnes, Oláh Alexandra, Ligeti Renáta és Varga Júlia óvodapedagógus szakos hallgatók, valamint Fodor Anna Kata tanító szakos hallgató.

A rendezvény végén a tanulmányaikat szeptemberben kezdő első éves hallgatók ünnepélyes fogadalmat tettek, így az egyetem polgáraivá váltak.

Forrás: Nagykőrösma

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont