Sikeres részvétel az Educatio Oktatási Szakkiállításon

Egyetemünk sikerrel vett részt a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén, a 20. évfordulóját ünneplő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, 2020. január 9-11. között.

A tavalyi évhez hasonlóan a kiállítás helyszíne idén is a Hungexpo „A” pavilonja volt, ahol közel 140 kiállító várta az érdeklődőket. Szinte az összes hazai felsőoktatási intézmény részt vett az eseményen, köztük Egyetemünk is, de külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és tankönyvkiadók is jelen voltak a rendezvényen. A Károli Gáspár Református Egyetem standján intézményünk mind az öt kara képviseltette magát.

Képzéskínálatunkból kiemelten népszerűnek bizonyult az Állam- és Jogtudományi Kar jogász osztatlan és emberi erőforrások alapképzése, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar keleti nyelvek és kultúrák alapképzése (amelyet kimonóba öltözött hallgatóink is népszerűsítettek), pszichológia alap- és mesterképzése, illetve osztatlan tanárképzései; valamint a Tanítóképző Főiskolai Kar óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakjai.

Bemutatkozott Egyetemünk ötödik, Szociális és Egészségtudományi Kara és a Karon 2020 szeptemberében induló egészségtudományi képzésünk, az ápolás és betegellátás alapképzési szak ápoló szakiránnyal. Évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik Hittudományi Karunk iránt is: idén a lelkészképzés mellett a hittanár-nevelőtanár osztatlan tanárképzési szak bizonyult népszerűnek.

A háromnapos rendezvényen 2020-ban 54.800 érdeklődő vett részt, megdöntve ezzel a tavalyi 53.059 fős csúcsot is. És bár az Educatio alapvetően az érettségi utáni képzési lehetőségekre szakosodott, a főszervezők elmondása szerint egyre nagyobb számban látogatják a kiállítást 17 év körüli fiatalok is, hogy előre feltérképezzék a jövőbeni lehetőségeket.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont