A Károli nemzetközi irodája ismét buddykat keres!

A KRE Buddy program önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 3-5 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek kibogozásán át, a programok szervezéséig sok mindennel támogathatod Magyarországon és a Károlin tartózkodását. A Buddyknak kötelező a részvétel a GoBuddyk által szervezett egyes programokon és a BuddyCare havi egyszeri találkozóin.

Alakuló rendezvényét tartja a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör

Június 29-én 17 órakor The use and misuse of constitutional engineering címmel tartja alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében (1088 Budapest, Múzeum utca 17.).

Veretlenül nyerte meg a bajnoki címet a Károli

Június 19-én, Velencén rendezték meg az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) strandkézilabda döntőjét, ahol női csapatunk 100%-os győzelemmel nyerte meg az idei kiírást – sorozatban ötödször. A Kuhn Márton vezette károlis csapat négy mérkőzésén is 2:0 győzelmet aratott, így veretlenül nyerték meg az idei bajnokságot.

Megállapodást kötött egyetemünk Nagykőrös Város Önkormányzatával

Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Dr. Czira Szabolcs polgármester 2023. június 22-én ünnepélyes keretek között írta alá a Károlyi-Csekonics-palotában azt a megállapodást, amely értelmében Nagykőrös Városa a Pedagógiai Kar székhelyeként szolgáló Nagykőrös, Hősök tere 5. szám alatti épület tulajdonjogát átadja a Károli Gáspár Református Egyetemnek.

Magyar siker a HS MCC Munkajogi Perbeszédmondó Versenyen

2023. június 15-17. között Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen rendezték meg a nyolcadik Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyt, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competitiont (HS MCC). Az európai munkajogi versenyre mintegy huszonöt egyetemről, tizenhárom országból érkeztek joghallgatók (Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Szlovénia). A versenynek idén az egyetem Károlyi-Csekonics-palotája adott otthont, amely méltó és professzionális környezetet teremtett a versenyzésnek. Tizenkét ország csapata alperesi és felperesi pozíciókban is megmérettette magát, míg a tizenharmadik ország, idén Olaszország – mint a jogesetet szolgáltató ország – hallgatói bírói pozícióban versenyeztek. Az Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szervezésében megvalósuló eseményen mintegy száz résztvevő volt jelen, köztük neves európai egyetemek joghallgatói és neves munkajogász oktatók, szakemberek.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kányádi-versenyt egyetemünkön

Mi sem szimbolizálhatná jobban a nemzeti összetartozás napjával összefonódott Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenynek a célját, mint a költő Kőnyomat című verse, amely hitvallás az értékek elpusztíthatatlansága, örökérvényűsége mellett: „a kövek beépíthetők / a kövek összezúzhatók / porrá őrölhetők / de attól még a kő kő marad”.

Megkezdődött a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny

Június 15-én megkezdődött a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HS MCC) egyetemünkön. Az európai munkajogi versenyre 13 országból érkeztek joghallgatók és neves munkajogász professzorok, oktatók. A rendezvény első napján a Károlyi-Csekonics-palota impozáns aulájában ünnepélyes megnyitó keretében vette kezdetét a háromnapos verseny.

Online magyar-török összehasonlító jogi konferencia

Első alkalommal kerül megrendezésre az ankarai Yildirim Beyazit Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem közös szervezésében a Challenges and opportunities for the private law in the 21st century című online magyar-török összehasonlító jogi konferencia június 15-16-án.

Idén a Károli ad otthont a Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenynek

2023-ban Budapesten, egyetemünkön rendezik meg a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyt, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competitiont (HS MCC). Az európai munkajogi versenyre 13 országból érkeznek joghallgatók, akik idén a Károlyi-Csekonics-palotában versenyeznek három napon keresztül június 15-17. között. Az Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szervezésében megvalósuló eseményre mintegy 100 résztvevőt várnak, köztük neves európai egyetemek joghallgatóit és neves munkajogász professzorokat, oktatókat.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések