Bethlen Gábor Kollégium

Bethlen Gábor Kollégium

Cím: 1116 Budapest, Temesvár utca 16–18.
Tel.: + 36 (1) 203 23 84
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyetemünk Bethlen Gábor Kollégiuma a Bölcsészettudományi  Kartól – tömegközlekedési eszközök igénybevételével – 25 percre  található Újbudán, csendes, parkos környezetben. A háromszintes  épület 180 fő elhelyezésére nyújt lehetőséget. Négyágyas  szobáink összkomfortosak, főzésre és ételmelegítésre az egyes lakószinteken lévő közös konyha ad lehetőséget. Emellett szintenként található két mosógép, amelyek diákigazolvány ellenében térítésmentesen vehetőek igénybe.

Tanulást és kikapcsolódást a kollégium egész épületében elérhető Wifi szolgáltatás, a tanulószoba valamint a társalgók biztosítanak.

 

 

Kollégiumunk alapfeladata az Egyetemre felvételt nyert nappali tagozatos és doktori képzésben részt vevő hallgatók elhelyezése a tanulmányi követelmények teljesítésének időtartamára. E meghatározott feladat ellátása érdekében a Kollégium megteremti és folyamatosan biztosítja a tanuláshoz szükséges feltételeket, továbbá lehetőséget nyújt a hallgatók önképzéséhez, tehetségük kibontakoztatásához. Továbbá a Kollégium munkatársai mindent megtesznek az értelmiségi szakember-képzés támogatásáért, valamint a magyarországi református kollégiumi örökség ápolásáért és továbbfejlesztéséért.


Kik nyerhetnek felvételt?
A Bethlen Gábor Kollégiumba elsősorban a Bölcsészettudományi Kar nappali tagozatos államilag támogatott képzésben és nappali tagozatos költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatói nyerhetnek felvételt.

Ha a jelentkezések és a férőhelyek száma engedi, szívesen fogadjuk az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Tanítóképző Főiskolai Kar nappali tagozatos hallgatóit, más egyetemek/főiskolák nappali képzésben részt vevő hallgatóit, illetve Egyetemünk frissen végzett hallgatóit is.

A felvételi folyamat minden esetben az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lap leadásával kezdődik. Elsőéves hallgatóként bővebb információt az egyetemi felvételi eljárást követően a sikeres felvételről szóló kiértesítésben kapnak (de a felvételi lapokon is találnak alapvető információkat), illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tehetik fel esetlegesen felmerülő kérdéseiket.

További információért kattintson ide.

Következő események


Összes esemény

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube