Károli Szabadegyetem címmel tudományos és aktuális témákról közérthető formában ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Károli Gáspár Református Egyetem

A hiánypótló rendezvénysorozat célja, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem – alapfeladatának megfelelően, a szellemiségével és küldetésével összhangban – teret biztosítson a tudásra vágyóknak. A Károli Szabadegyetem (KSZE) – közérthető előadásaival – Egyetemünk hallgatóin kívül minden olyan kedves érdeklődőre számít, aki nyitott a világra és a mindennapi életünket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágyik.

A Károli Szabadegyetem rendezvényein az adott tudományterület neves képviselői – köztük a Károli Gáspár Református Egyetem jeles oktatói, nagyhírű professzorai – aktuális témákról, jelenségekről és azoknak a társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és hitéleti kérdésekben az emberek életében kiváltott változásairól, hatásairól tartanak előadásokat.

A mindenki számára nyitott rendezvények végén a témához kapcsolódó kérdésekre is lesz lehetőség.

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadások rögzítésre kerülnek, és a későbbiekben az Egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

A Károli Egyetem ismeretterjesztő sorozata a tanév során havonta egy alkalommal kerül majd megrendezésre, az esti órákban. Az előadások helyszíne az Egyetem korszerűsített Reviczky utcai épülete, mely a Károlyi-Csekonics-palota gyönyörűen felújított épületével együtt ad otthont az előadások megtartásának.

Az első előadást – amelyre a Magyar Jogász Egylettel történő együttműködés keretében kerül sor – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja „Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra” címmel. Időpontja: 2022. május 25., szerda este 18 óra lesz. Házigazda és beszélgető partner Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő.

Az ismeretterjesztő és tudományos előadásokra regisztráltak számára történelmi, vezetett séta lehetőségét is biztosítja az Egyetem az előadás helyszínén, a Károlyi-Csekonics-palotában.

A Károli Gáspár Református Egyetem ténylegesen is megnyitja kapuit azok előtt, akik kíváncsiak, nyitottak, felelősen gondolkodók és érdeklődnek a napjainkat, sorsunkat érintő témák iránt.

Regisztráció: http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

Napi biztatás

Közösségi Média

Youtube

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog