A Calvin University rektora látogatott egyetemünkre

A Calvin University rektorát, Wiebe Boert, Brian Cawley professzort, a Calvin Study Abroad Program kísérőtanárát és Brian Diemert, a Calvin University volt edzőjét, az 1984-es Los Angeles-i olimpia bronzérmesét fogadta Trócsányi László rektor a Károlyi-Csekonics-palotában augusztus 28-án. A megbeszélésen Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Nagy Judit nemzetközi dékánhelyettes, Literáty Zoltán, a Hittudományi Kar dékánja, Lányi Gábor, a Hittudományi Kar dékánhelyettese, Szalai Gábor nemzetközi igazgató és Csáki-Hatalovics Gyula gazdasági főigazgató is részt vett.

Ünnepélyes tanévnyitó istentisztelet

Tisztelettel meghívjuk a Károli Gáspár Református Egyetem 2023. szeptember 4-én (hétfőn) 10:00 órai kezdettel tartandó tanévnyitó istentiszteletére a Kálvin téri református templomba (1091 Budapest, Kálvin tér 7.).

Pigniczki Fanni bronzérmes lett a világbajnokságon

A Valenciában zajló olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokságon bronzérmet szerzett karikában egyetemünk pszichológia szakos hallgatója, Pigniczki Fanni. Olimpikon hallgatónk győzelmével ötven év után szerzett Magyarország újra érmet ebben a sportágban világbajnokságon. A döntőben magabiztos gyakorlatot követően, 34.050 ponttal állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Nemzeti ünnepünk alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes állami kitüntetéseket adott át augusztus 18-án a Hagyományok Házában. Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, a Német és Holland Nyelvű Kultúrák Intézetének vezetője, habilitált egyetemi docens, a magyar Goethe Társaság alapító tagja, germanista, műfordító, aki Hermann Hesse életművének magyarországi kiadásában és a hazai kutatásokban vállalt szerepe, valamint kimagasló oktatói tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Új dékáni kinevezések egyetemünk két karán

Augusztus elsejével új dékánok vezetik a Károli Gáspár Református Egyetem két karát. Az Állam- és Jogtudományi Karon Tóth J. Zoltán egyetemi tanár lép hivatalba, aki Miskolczi-Bodnár Pétert, míg Literáty Zoltán habilitált egyetemi docens a Hittudományi Karon Kocsev Miklóst váltja a dékáni poszton. Elkötelezett dékáni munkájukat a több mint két évtizedes Károlin töltött időszak tudásával és tapasztalataival kezdik meg. A mandátumuk lejártával leköszönő dékánok továbbra is az egyetem kötelékében maradnak.

Új okosteremmel bővült egyetemünk

Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) Kutatóközpont 2023 májusától az újonnan megnyílt okostermében tartja személyes képzéseit, amely az ALEX BÚTOR és a Stiefel Interactive számítástechnikai vállalat támogatásának köszönhetően jött létre.

Ünnepélyes tanévnyitó istentisztelet

Tisztelettel meghívjuk a Károli Gáspár Református Egyetem 2022. szeptember 5-én (hétfőn) 10:00 órai kezdettel tartandó tanévnyitó istentiszteletére a Kálvin téri református templomba (1091 Budapest, Kálvin tér 7.).

Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára augusztus 19-én Budapesten, a Pesti Vigadóban. 

Elkezdődött a Reformátusok Szárszói Konferenciája

Idén augusztus 11. és 14. között rendezik meg a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében a reformátusok konferenciáját Balatonszárszón. 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések