Vallási és nemzeti identitás a Károli Közösségi Napokon

A Károli Közösségi Napok nyitóprogramjaként április 2-án Folytonosság és változás – a vallási és nemzeti identitás régen és most címmel tudományos, interdiszciplináris konferenciát tart egyetemünk a Ráday Házban.

Böjti vesperás a Ráday Házban

Húsvétra készülve, böjt harmadik hetében vesperás alkalmat tart egyetemünk a Ráday Házban március 6-án, 18 órakor.

Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Hallgatói kvízest a Károli 30 emlékév keretében

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójához kapcsolódóan, a Károli 30 emlékév keretében a Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság kezdeményezésére tegnap este Hallgatói kvízestet szervezett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

Az űrkutatás témáját járta körül a márciusi Károli Szabadegyetem

Dr. Ferencz Orsolya űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt a vendége a Károli Szabadegyetem márciusi rendezvényének. Az Űrkutatás – kik és miért? című előadás témája kapcsán laikusként talán úgy gondolhatjuk, az űrkutatás nem érint bennünket, azonban az előadás végén világos választ kaptunk arra nézve, hogy milyen aktuális kérdéseket feszeget a téma társadalmunk számára is, hiszen az űrkutatás civilizációnk fennmaradására is befolyással van.

Az űrkutatás lesz a témája a márciusi Károli Szabadegyetemnek

Március 27-én 18 órakor folytatódik a Károli Szabadegyetem. A rendezvénysorozat következő vendége Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató,  űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki az Űrkutatás – kik és miért? címmel tart előadást.

Zenés beszélgetés keretében mutatták be az Áldáskívánás c. művet

Kottabemutató keretében ismerhették meg az érdeklődők a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyeskarra és orgonára című zeneművet. Az alkotást március 23-án a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében Prof. Dr. h. c.Gárdonyi Zsolt zeneszerző zenés beszélgetés keretében mutatta be.

Megjelentek a 2023. évi OTKA felhívásai

Elérhetőek a Kulturális és Innovációs Minisztérium (a továbbiakban: KIM) által meghirdetett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból megvalósuló és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFIH) által kezelt 2023. évi OTKA pályázati felhívások.

Jelentkezési felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételhez

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (MSÖ) célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések