Néderlandisztika nemzetközi szinten

Tizenegy ország részvételével Debrecenben tartották május 26-27-én a Közép-Európai Néderlandista Szövetség (COMENIUS) szakmai tanácskozását. Az online konferencián előadások hangoztak el – többek között - a holland nyelvészet, az irodalomtudomány, a kultúra és a nyelvoktatás témakörében. A kétévente szervezett nemzetközi tudományos találkozót idén a járványhelyzet miatt egyéves kihagyást követően a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Karának (BTK) Néderlandisztika Tanszéke szervezte. Magyarországot a Debreceni Egyetem mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem képviselte.

A konferencián olyan érdekes témákat is megvitattak a szakemberek, mint az amerikai rap műfajának hatása a holland nyelvhasználatra, a mű- és szakfordítás aktuális kérdései, az üzleti nyelv változása, vagy a tolmácsolás kérdései, illetve érintették a flamand gasztronómiát is.

Az előadások anyagát a DE BTK Néderlandisztika Tanszéke saját periodikájában, az évente kiadott Acta Neerlandica kiadványban jelenteti majd meg holland nyelven.

A találkozóról megjelent cikk itt olvasható.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések