RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhely

Rólunk

A RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhely munkatársai: Dr. Bársony Márton, Csöregi Csenge és Kanyó Ferenc. Bár ketten is dolgozunk önálló kutatásokon, a Műhely feladata elsősorban az, hogy rendezvényeket szervezzen. Programjaink során igyekszünk olyan, egymástól távolinak tűnő világokat összekötni, mint a tudomány, a vallás, a magas- és a popkultúra, valamint a közélet világa. Minden rendezvényünknek legalább két arca kell, hogy legyen, de minél több van, annál jobb.

A RefCOO kiemelt rendezvénye a Marslakók sorozat, amelyben Vecsei H. Miklós kérdez külföldön jelentős tudományos karriert befutott magyar kutatókat.

A hallgatóknak ajánljuk a KONFESZT című állandó rendezvénysorozatunkat, amelynek a szervezését idén vettük át. Félévenként két, hétvégén tömbösített KONFESZT alkalmat tartunk; 2019 februárjában a mesterséges intelligenciáról esett szó, áprilisban pedig a magyar filmgyártás nemzetközi helyzetét és lehetőségeit járjuk majd körül. Minden témához neves szakértőket hívunk meg, az alkalmainkat pedig úgy építjük fel, hogy a hangsúly a hallgatók kérdésein legyen.

A történelem iránt érdeklődő hallgatóknak ajánljuk a Károli Históriás Vitaestek rendezvénysorozatunkat, amelynek „premierjére” a tréninghéten kerül sor. A program legfontosabb célja, hogy a magyar őstörténet és középkor vitatott kérdéseit járja körül. Célunk, hogy egymás mellett, élő vitában szembesítsünk egymással közszájon forgó mítoszokat, olykor ellentmondásos modern kutatási eredményeket és népszerű különvéleményeket.

Marslakók rendezvénysorozat
A 2019-ben induló Marslakók programsorozatunk során egy-egy nyilvános beszélgetés keretében világhírű magyar kutatókat kérdezünk pályájuk legfontosabb tapasztalatairól és tudományos munkásságukról. Programjainkon közérthető nyelven, minél könnyebben befogadható formában jelennek meg a legnépszerűbb tudományos diskurzusok. A beszélgetések házigazdája Vecsei H. Miklós, Junior Prima-díjas író, színművész, helyszíne pedig az Átrium Színház.
A programsorozat blogja ITT érhető el.

MarslakókAz első, március 20-i Marslakók vendége Barabási Albert-László, világhírű hálózatkutató, tudományos bestseller író, a Behálózva és A képlet című könyvek szerzője. A kutatóval, a rendezvény kapcsán készült interjú itt érhető el.

További képek megtekinthetők itt.

 

Márka SzabolcsA RefCOO kutatóműhely május 16-án rendezte a Marslakók tudománynépszerűsítő sorozat második részét. Az est vendége Márka Szabolcs, a gravitációs hullámok létezését igazoló Nobel-díjas kutatócsoport magyar tagja, a Columbia Egyetem asztrofizikusa volt. A sorozat ősszel folytatódik.

További képek megtekinthetők itt.

 

Következő események


Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Névjegy

Névjegy

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube