Külgazdasági konferencia az ÁJK szervezésében

Újabb külgazdasági témájú konferencia a Károlin

Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is, november 29-én sor kerül a Károli Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kara szervezésében a soron következő magyar külgazdasági témájú konferenciára. Ezúttal nemcsak általános külgazdasági helyzetünket érintő témaköröket fogunk boncolgatni, hanem a magyar szolgáltatáskereskedelmi teljesítményünket is megvizsgáljuk - a szokás szerint - magasrangú és elismert professzionális előadók tolmácsolásában. Előzetes egyeztetéseink alapján a nyitó szakmai előadást Kovács Árpád úr tartja, és az egyes szakkérdések tárgyalásánál is vezető szakemberek adják meg a helyzet jobb megértésének kulcsát. Így a pénzügyi szolgáltatásoknál Gion Gábor pénzügypolitikai államtitkár, a közlekedési-fuvarozási szolgáltatásoknál Mosóczi László szakállamtitkár, a turisztikai helyzetnél Guller Zoltán vezérigazgató ad eligazítást. Emellett a monetáris, felügyeleti és versenyképességi szempontokat az MNB -től Baksay Gergely igazgató, a kisvállalkozások és start-up cégek szempontjait Szalay Piroska vázolja nekünk. Általános külkereskedelmi kormányzati szempontokat Joó István illetékes helyettes külgazdasági államtitkár vázolja a hallgatóságnak. Hagyományokhoz hasonlóan Becsey Zsolt egyetemi oktató ad elemzést a magyar tulajdonú cégek szolgáltatáskereskedelmi teljesítményéről.

A konferencia ezúttal is ingyenes és sajtónyilvános lesz. A helyszíne újra a Lurdy Ház, ahol térítés nélküli és korlátlan parkolási lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. A résztvevők szendvicsebéd keretében is megtárgyalhatják a legfontosabb szakmai vonatkozásokat. Szintén hagyomány, hogy az elmúlt évek gyakorlata alapján a konferencia minden egyes résztevője megkapja az előző évi konferencia előadásainak szerkesztett kötetét, és rövid kérdés-felelekre, illetve kommentárokra is nyílik majd lehetőség.

Hamarosan megkezdődik az idei konferenciára a regisztráció, arról szintén a nyilvános portálokon keresztül, illetve a korábbi évek résztvevőinek e-mailben külön is küldünk értesítést.

A konferencia anyagi  támogatója az MNB PADE Alapítványa, szakmai partnere a Magyar Közgazdasági Társaság, kiemelt médiapartnere a Növekedés.hu  szakmai hírportál lesz.

Az előzetes regisztráció elérhető innen!

Meghívó


 

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube