Könyvtáros

A Károli Gáspár Református Egyetem
Hittudományi Kara
munkatársat keres

Könyvtáros
munkakörbe


Főbb feladatok:
• az olvasószolgálat ellátása: nyitvatartási időben biztosítani a folyamatos szolgálatot
• bonyolítani a beiratkozást, kölcsönzést, visszavételt
• az olvasóterem fizikai és szakmai rendjét ellenőrizni, a könyveket visszaosztani, a raktári kéréseket teljesíteni, a raktár rendjét ellenőrizni, a raktárból kihozott könyveket visszaosztani
• vezetni a napi statisztikát
• a folyóiratokat naponta érkeztetni, szétosztani a szervezeti egységek között,
• az elektronikus katalógus segítségével alapvető útbaigazítást adni a könyvtár állományáról az olvasónak
• lehetőség szerint más könyvtárak katalógusaiból is tájékoztatni, lelőhely információkat adni, segíteni a katalógusrendszerekben való eligazodást
• a könyvtárba vásárlás vagy ajándékozás során került dokumentumok állományba vétele, könyvtári szerelése (cédula, címkézés), az elektronikus könyvtár-automatizálási rendszerbe való felvétele (katalogizálása)
• közreműködés a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) nevű adatbázis kezelésében, az oktatók számára segítség nyújtása
• szükség szerint telefonkezelés, üzenetek átvétele és továbbítása, iratkezelés, postázás, fénymásolás, elektronikus levelek folyamatos nyomon követése, tevékeny közreműködés az adatszolgáltatásokban, folyamatos kapcsolattartás az egyetem más szervezeti egységeivel, együttműködés azokkal, aktív részese az információáramlás biztosításának
• kötelezettsége a leltározásban való részvétel


A feladat ellátásához szükséges készségek:
• kiváló kommunikációs készség
• pontosság és precizitás
• eredményorientált hozzáállás
• monotonitástűrés
• MS Office (Word, Excel, PowerPoint) emelt szintű ismerete
• MS Outlook ismerete
• probléma megoldó képesség

Előnyt jelent:
• Liberty integrált könyvtári rendszer ismerete

Szükséges végzettség:
• felsőfokú szakirányú végzettség

Foglalkoztatás jellege:
• teljes munkaidő

Munkavégzés helye:
• Budapest

A jelentkezés módja:
Pályakezdők jelentkezését is várjuk!
A fényképes önéletrajzát bruttó fizetési igény, valamint a levél tárgyában a pályázó nevével és a megpályázott pozíció megjelölésével várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az állással kapcsolatban érdeklődni közvetlenül a kari könyvtárvezető asszonynál, Szabó Erikánál lehet az alábbi telefonszámon: +36 20 363 6965

A pályázati anyagban foglalt személyes adatok kezelésével kapcsolatban a kre.hu/adatvedelem oldalon megtekinthető "Álláspályázatok adatkezelési tájékoztató" című dokumentumban találhat információkat. Tájékoztatjuk, hogy a pályázat érvényes benyújtásának feltétele a fenti dokumentum mellékletét képező, vagy azonos adattartalommal elkészített nyilatkozat pályázati anyaghoz történő csatolása.

 

Az állásajánlat ide kattintva letölthető.

Elhunyt Prof. Dr. Szűcs Ferenc

Életének 79. évében elhunyt Dr. Szűcs Ferenc református lelkész, professor emeritus, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora. Temetése 2020. december 5-én volt az Őrszentmiklósi temetőben. A járványhelyzetre való tekintettel a szertartást szűk családi körben tartották, a Károli Gáspár Református Egyetemet személyesen Prof. Dr. Kocsev Miklós, a Hittudományi Kar dékánja képviselte. A szertartást élőben, online közvetítették, mely az alábbi linken visszanézhető.

“Karácsonyok egykoron” - Prof. Dr. Szakály Sándor írása

Törökkoppány egy kis falu Somogy megyében. Ma még kisebb – lélekszámát tekintve –, mint amekkora volt egykoron. Ott születtem, emlékeim oda fűznek és egyre gyakrabban jönnek elő. Eszembe jutnak az ottani, barokk templomban eltöltött ministrálások évei – nyolc esztendő –, amikor „miniszternek” érezhettem magam, ugyanis nálunk a ministráns: miniszter volt. Élénken él az emlékezetemben a karácsonyi várakozás időszaka is.

Rektori utasítás az őszi félévben esedékes vizsgarendről

A COVID-19 járvány miatt bevezetett veszélyhelyzettel összefüggésben és az ITM Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkársága által kiadott „Ágazati ajánlás a felsőoktatási képzés veszélyhelyzet során történő digitális megszervezéséhez” útmutató figyelembevételével a 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévében esedékes vizsgaidőszakról, a vizsgáztatások lebonyolításának lehetséges módjairól, a teljesítések értékelésével kapcsolatban a jelen utasításban meghatározott alábbi rendelkezések betartása minden egyetemi polgártól elvárt.

Rektori utasítás a távolléti oktatásra történő átállásról

A 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévben a 16/2020. (XI.05.)/R számú Rektori utasítás hatályba lépésének napjától, azaz 2020. november 9-től az Egyetem távolléti (online) oktatásra áll át, ennek megfelelően az előadások, gyakorlati, szemináriumi tanórák megtartását lehetőség szerint online formában kell teljesíteni.
A távolléti (online) oktatásra történő zavartalan átállás megvalósítása érdekében a dékán oktatási szünetet rendelhet el, így kérjük kísérjék figyelemmel a kari weboldalakat is.

Trianoni utóhatások(k), következmények - online tudományos konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem BTK Történettudományi Intézet Új- és Jelenkori Történeti Tanszéke a trianoni békediktátum Nemzetgyűlés általi ratifikációjának 100. évfordulójára Trianoni utóhatások(k), következmények címmel online tudományos konferenciát rendez 2020. november 11-12-én. A rendezvény fővédnöke Bogárdi Szabó István, püspök, a MRE Zsinatának lelkészi elnöke, megnyitja Kurucz György a KRE rektorhelyettese, a Történettudományi Intézet vezetője.

Sikeres NKFIH pályázat

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) múlt  héten hozta nyilvánosságra a 2019-ben támogatott K és FK projektek listáját. Ezek egyike a K131866 számú, „Laskai Osvát Sermones de sanctis c. művének kritikai kiadása, a segédletek elkészítése” címmel benyújtott pályázat, mely kutatás vezetője Dr. habil. F. Romhányi Beatrix egyetemi tanár, a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Medievisztika Tanszékének oktatója.

Advent vásárlási lázban égve?

November utolsó pénteke a Black Friday, azaz "fekete péntek", a nagy kereskedelmi akciók napja. Újabban már egy egész hétig sőt hónapig tartanak a "hihetetlen akciók" és ezzel a bevásárlóláz, amellyel "karácsonyra készülünk".  A civilizációnk által diktált túlfogyasztás, amely a környezeti és társadalmi problémák forrása, ezzel a zajos és vibráló vásári forgataggal távolít el bennünket az adventi várakozás csendjétől. Jó hír, hogy van alternatíva.

Szabadbölcsész disputák: Dr. Lee Beaudoen előadása

A KRE BTK Szabadbölcsészet Tanszéke vár minden érdeklődőt a Szabadbölcsész disputák című előadássorozat következő alkalmára. Az előadó ezúttal Egyetemünk vendégprofesszora Dr. Lee Beaudoen, a Közel-Kelet és Mediterráneum kultúrtörténetének szakértője, az Amerikai Egyesült Államok egyik legelismertebb egyetemének, a University California of Los Angeles (UCLA) oktatója.

Napi biztatás

Közösségi Média

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog