Egyéb külföldi ösztöndíjak

Pályázati felhívás
felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitására
a 2017/18-as tanév őszi félévére

 

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara pályázatot hirdet 1 fő részére a Belgrádi Egyetemen (Belgrád, Szerbia), valamint az 2 fő részére az Újvidéki Egyetemen (Novi Sad, Szerbia) eltöltendő egy féléves részképzésre a 2017/18-as tanév őszi félévében.

A kiutazás a Nemzetközi Kreditmobilitás (Erasmus+ KA107 mobilitási projektek) keretében valósul meg. A kiutazó hallgató 180 EUR útiköltség támogatásban, valamint 650 EUR/hó ösztöndíjban részesül. A részképzés tanulmányi költségeit a fogadó intézmény fedezi. A fogadó intézmény a hallgató kérése alapján kollégiumi ellátást biztosít, de ennek költsége a hallgatót terheli.

A részképzésben való részvételhez minimálisan B2 szintű angol nyelvtudás és 2017. őszéig legalább két lezárt félév szükséges. A kiutazó hallgatónak továbbá a részképzés teljes ideje alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie a KRE anglisztika alapszakán.

Pályázhatnak az anglisztika alapszakon (BA), anglisztika mesterszakon (MA), osztott és osztatlan tanárképzésben a szakpár egyik szakjaként angol tanári szakon tanuló nappali diákok, akik legalább 2 lezárt félévvel rendelkeznek a kiutazás időpontjáig. Az Újvidéki Egyetem esetében előnyt jelent az észak-amerikai stúdiumok specializáció, míg a Belgrádi Egyetem esetében az osztott képzésben a MID tanári szakpár.

A pályázathoz benyújtandók a következő dokumentumok:


A pályázatokat papíralapon kérjük benyújtani az Anglisztika Intézet titkárságára (1146 Budapest, Dózsa György út 25-27. II. em. 210.)
A jelentkezési határidő: 2017. április 24. 16:00 óra
A legerősebb pályázatot benyújtó hallgatók közül szóbeli interjú során választjuk ki a nyertes pályázót. A szóbeli interjúkra 2017. április 27-én délután 18:00 órai kezdettel kerül sor a D25-ben a 208/b teremben, erről április 24-én éjfélig értesítjük az érintett hallgatókat.
A pályázat végleges eredményéről 2017. április 27-én éjfélig értesítjük a pályázókat.
A pályázattal kapcsolatos további információkért Dr. Nagy Judit nemzetközi dékánhelyetteshez fordulhat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Reformáció 500

Reformáció 500

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

nyelvvizsgaközpont

Youtube