Általános tájékoztató a KRE Buddy Programokról

A KRE Buddy Program önkéntes program, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 2-3 beérkező pl. ( Erasmus) hallgató segítéséből áll, egy vagy akár két féléven keresztül.

A programban a résztvevő hallgatók önkéntes alapon vállalják a rájuk bízott hallgatók segítését.

 

Miért éri meg egy féléven keresztül önzetlenül segíteni másoknak?
Mert…

+ a nyelvgyakorlás, nyelvfejlesztés elkerülhetetlen;
+ új kultúrákat, szokásokat és embereket ismersz meg;
+ egy nemzetközi csapat része lehetsz;
+ amennyiben Buddy-ként jól helytállsz, az Erasmus Iroda diákonként 40 óráról szóló önkéntes igazolást ad neked a félév végén, melyet későbbiekben Köztársasági Ösztöndíj pályázathoz, munkakereséshez és/ vagy a mesterképzésre a jelentkezésedhez csatolhatsz;
+ az Erasmus+ tanulmányi mobilitás és/vagy szakmai gyakorlat megpályázásánál, valamint a Campus Mundi ösztöndíj programra való jelentkezés esetén előnyt élvezel, hiszen a KRE Buddy Program-ban való részvétel plusz pontot jelent az elbírálásnál;
+ bármely Karunk hallgatója esetében számára az önkéntességet 2 kredit értékben szabadon választható tantárgyként honoráljuk;
+ a félév végén egy szórakoztató program keretében megköszönjük a programban résztvevő Buddy-k munkáját (pl. Laser Tag, Bowling volt. :)

Hogyan segíthetsz?

  • fogadás a repülőtéren, állomáson
  • segítségnyújtás a szállás, albérlet, magán kollégium elfoglalásában
  • telefonszám igénylése
  • BKK bérlet vétele
  • ideiglenes diákigazolvány megújítása
  • magyar bankszámla nyitása
  • egyetemen való körbevezetés, bemutatás
  • Neptun rejtelmeibe való bevezetés a beiratkozásnál és tárgyfelvételnél
  • hivatalos helyeken való tolmácsolás, mint például bevándorlási hivatal, orvos stb.
  • Budapest és Magyarország bemutatása kötetlen formában :)

 

Sorszám Hivatalos név Programok Felelős Országok Honorárium Elérhetőségek
1. Erasmus Erasmus, Makovecz,
CEEPUS
 Tormás Tétisz  EU, Erasmus+ partnerországok  Kredit, Önkéntes igazolás  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2. Tengerentúli
(Kelet)
 Tengerentúli (Japán, Korea, Kína); ICM  Nagy Judit  Korea, Japán, Kína, Szerbia, Oroszország  Kredit, Önkéntes igazolás  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
3. Tengerentúli
(Észak- Amerika)
 Calvin College,
Lethbridge
 Nagy Judit  Amerika, Kanada  Kredit, Önkéntes igazolás  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
4. Stipendium Hungaricum  Stipendium Hungaricum  Tóth Ildikó  Tengerentúli/ SH országok  Kredit, Önkéntes igazolás  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


(A fentebb említett programoknak vannak specifikus elemei, így az általános ismertetőben említettekhez képes eltérhetnek a maguk a feladatok, ill. az egyes tartalmi elemek hangsúlya. )


Az alábbi jelentkezés menete a KRE Buddy Program- Erasmus csoportra vonatkozik:

Őszi szemeszteri időpont: December első hete
Tavaszi szemeszteri időpont: Június első hete

1. Előpályázat:
A következő kérdőív figyelmes kitöltése: https://kreerasmus.typeform.com/to/SgnXhz, továbbá egy angol nyelven írt motivációs levél, melynek a kritériumai a következők: 1 db A4-es papír méreten gépelt szöveg (minimum fél oldalas, maximum 1 oldalas).

A motivációs levelet kérjük az alábbi e-mail címre megküldeni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2. Felvételi elbeszélgetés:
Azok a hallgatók kapnak e-mailben értesítést a meghallgatás időpontjáról, akiknek elő pályázatuk pozitív bírálatot kapott és teljesítették az előpályázat követelményeit.

3. Sikeres pályázat után:
A hallgató értesítése, mentoráljai név, szak, e-mail cím megküldése.
Továbbá a KRE Buddy Program szerződés, 3 példányban kinyomtatva és aláírással ellátva megküldeni az Erasmus Iroda részére, legkésőbb két héten belül. Aki a határidőt nem tudja betartani, kérjük, jelezze!

 

Sikeres pályázást kívánva:
Erasmus Iroda


Kapcsolattartó:
Tormás Tétisz
Erasmus Ügyintéző
Nemzetközi Csoport – Erasmus Iroda,
Károli Gáspár Református Egyetem
1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Tel: +36 (1) 455 9060
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

nyelvvizsgaközpont

Youtube