Könyvtári Szövetség

Egyetemünk könyvtára szövetségként alakult meg 1999 nyarán. Tagjai a kari könyvtárak és a Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézet. A Hittudományi Kar és a Nagykőrösi Tanítóképző Főiskolai Kar könyvtára régebbi alapítású, ezeket követte a Bölcsészettudományi és az Állam- és Jogtudományi Kar könyvtárának létrehozása.

A Károli Gáspár Református Egyetem Könyvtári Szövetségét az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar Bod Péter Könyvtára, a Hittudományi Kar Török Pál Könyvtára, a Tanítóképző Főiskolai Kar Könyvtára, KRE-SZTE Kecskeméti Közös Jogászképzés és a Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézet tagkönyvtárai alapították.

Szövetségünk tagjai egy közös adatbázis létrehozásával virtuális egyetemi könyvtárat építenek, hogy a közel 100 ezer kötet használóink számára egységes felületen váljon hozzáférhetővé. A tagkönyvtárak egyeztetik gyűjtőkörüket, valamint szervezeti és működési szabályzatukat.

Az Egyetemi Könyvtári Szövetség legfőbb feladatának azt tekinti, hogy olyan nagy múltú református kollégiumok, mint Sárospatak, Pápa, Debrecen, Nagyenyed és Kolozsvár könyvtári hagyományait folytassa, és úgy alakítsa, fejlessze gyűjtőkörét, hogy azzal a lelkészképzés mellett más tudományágak képzését és kutatását is támogassa.

Corvina Katalógus

ACM Digital Library

ADT+

Akadémiai Kiadó folyóirat csomagja

Science Direct

Springer Link

Web Of Science

Rövid ismertető az Egyetem által előfizetett tudományos adatbázisokról

EBSCO

Folyóirataink

Reformáció 500

Reformáció 500

Blog

Blog

Sport a Károlin


Nguyen Anasztázia
Gór-Nagy Miklós
Szilágyi Áron
Szabó Gabriella
Deáki Dóra
Szepesi Bertold
Telegdy Ádám
Beviz Barnabás

Nyelvvizsgaközpont

Online tanácsadás

Online tanácsadás

Youtube