Úton a református jogászképzés felé - könyvbemutató

Április 8-án 15 órakor a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében kerül bemutatásra az Úton a református jogászképzés felé - Szellemi elődök, tudós példaképek című tanulmánykötet. 

Először rendeztek sakkbajnokságot egyetemünkön

Első alkalommal rendezték meg a Károli Rapid Sakkbajnokságot egyetemünkön, melynek a Károlyi-Csekonics-palota Szivarterme adott otthont. A patinás versenyhelyszín kiválasztásáért még a Magyar Sakkszövetség képviselői, Kapás Róbert, Akóts Gábor és Horváth Csaba is elismerését fejezte ki.

Hallgatóink sikere a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

2023. április 3-án az Állam- és Jogtudományi Szekció rendezvényeivel megkezdődött a hazai felsőoktatás idei legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléje, a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Az Állam- és Jogtudományi Szekciót a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara rendezte, ahol egyetemünk hallgatói is kiváló eredményeket értek el. A szekció záróünnepségén Prof. Dr. Smuk Péter, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja ünnepélyes keretek között átadta a stafétabotot  Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán részére, hiszen 2025-ben egyetemünk Állam- és Jogtudományi Kara rendezi az Állam- és Jogtudományi Szekciót.

Utazz fenntarthatóbban! – Zichó Viktor volt a Károli Szabadegyetem vendége

Pakisztáni expedíciójáról mesélt a Károli Szabadegyetem áprilisi rendezvényének vendége, Zichó Viktor. A Pakisztáni bikepacking és hegymászás - Utazás fenntarthatóbbancímű előadás során a korábban energetikai mérnökként dolgozó Viktor először arról mesélt, miért is hagyta ott jól jövedelmező irodai munkáját és fordult a kalandok, kihívások felé. Pakisztáni útjának részleteit videós illusztrációkkal kiegészítve osztotta meg a közönséggel. Expedícióját a környezettudatos, fenntarthatóbb utazás szempontjai mentén mesélte el, olykor meghökkentő példákat sorolva, hogy micsoda ellentmondások húzódnak a környezetvédelemre felhívó üzenetek és a valódi tettek között.

Idén első alkalommal adták át a Szenczi Molnár Albert Díjakat

A Prof. Dr. Trócsányi László rektor kezdeményezésére alapított Szenczi Molnár Albert Díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassa a Károli Gáspár Református Egyetem kutatási és oktatási eredményeit. Idén első alkalommal, április 24-én került sor a díjak átadására a Károlyi-Csekonics-palotában. A református lelkészről, nyelvtudósról, műfordítóról elnevezett elismeréseket 37 oktatónk vehette át: 23 fő pályázat útján és 14 fő külön bírálati folyamat nélkül részesült a díjban. A díjazottak a kitüntető cím mellett 24 hónapon keresztül meghatározott összegű külön juttatásban részesülnek.

Tavaszi Sportnap a Károlin

Egyetemünk 2022 óta még fokozottabb figyelmet fordít hallgatóink és munkavállalóink fizikai jóllétének támogatására, az újjáalakult egyetemi sportiroda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre a félév nagyszabású sporteseménye, a Károli Sportnap, melynek idén tavasszal a Margitszigeti Atlétikai Centrum adott otthont. A sportnapon számos sportágban és csapatsportban kipróbálhatták magukat a résztvevők, a klasszikus csapatjátékoktól kezdve széles kínálattal várták a hallgatókat, munkavállalókat. Az eseményen a dunai evezés mellett kötélhúzó versenyt, tizenegyesrúgó bajnokságot is rendeztek, labdarúgó-, streetball- és strandröplabda kupát, különböző challange-játékokat, ergométeres evezést, laser runt, de az e-sport szerelmesei sem maradtak magukra, valamint az Edzőcipőben lelki utakon címmel szervezett programon a mozgás lelkiségét élhették meg mindazok, akik a futás vagy gyaloglás során szerettek volna elmélyülni, elcsendesedni.

Mit adhatnak számunkra a mesék? – megjelent a Károli Podcast legújabb adása

A Károli Podcast tizenharmadik epizódjában Dr. Hermann Zoltánnal, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egyetemi docensével, a Gyermek- és ifjúsági irodalom szakirányú továbbképzési szak szakfelelősével beszélgettünk a mesék szerepéről és azoknak az olvasóra és hallgatóra gyakorolt hatásairól.

Károli Sportnap a Margitszigeten

Április 20-án 9 órától kerül megrendezésre a tavaszi Károli Sportnap, amelynek ezúttal a Margitszigeti Atlétikai Centrum ad otthont. Az egész napos rendezvényen több sportágban és csapatsportban is kipróbálhatják magukat a résztvevők, valamint a szervezők további érdekes programokkal várnak mindenkit.

Táncház az Aranytízben

Április 20-án a Károli Sportnap keretein belül elsőként kerül megrendezésre egyetemünk szervezésében egy nagyszabású táncház, melyre szeretettel várják az intézmény hallgatóit és munkavállalóit egyaránt. A sportnap esti kísérőprogramja 19 órától az Aranytíz Kultúrházban (1051 Budapest, Arany János u. 10.) várja az érdeklődőket, ahol vonós és moldvai csángó zenekarok szolgáltatják majd a zenét, tánctanárok segítségével pedig néhány tánclépést is megtanulhatnak a résztvevők.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések