Dupla arany ritmikus gimnasztikában az Egyetemi Világjátékokon

Pigniczki Fanni, egyetemünk pszichológia szakos hallgatója a csengtui Egyetemi Világjátékokon megnyerte második aranyérmét is ritmikus gimnasztikában! Hallgatónk ezzel sporttörténelmet írt, hiszen magyar sportoló idáig sosem szerepelt ilyen eredményesen a sportágban a játékokon.

Egyetemünk is részt vett a 11. Csillagpont református fesztiválon

Július végén Találj rá(m) címmel Zánkán került megrendezésre a Csillagpont református ifjúsági fesztivál, amire idén egyetemünk hallgatói féláron válthattak jegyet. A Károli-egyetem a rendezvény elkötelezett támogatójaként a fesztivál állandó résztvevője, 2023-ban is a Lehetőségek Piacán várta az érdeklődőket.

Pótfelvételi a Károlin!

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 3200-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2023 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be valamely felsőoktatási intézménybe, azoknak most újabb esély nyílik a 2023. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2023P) keretein belül.

Rekordszámú jelentkezőt vett fel az idei általános felvételi eljárásban egyetemünk

Az alapításának 30. évfordulóját ünneplő Károli Gáspár Református Egyetem fennállásának legjobb eredményét érte el a központi 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban felvettek létszámának tekintetében. A Károli Magyarország 8. legnépszerűbb felsőoktatási intézményeként – a tavalyi általános felvételi eljárás végeredményéhez képest – idén több mint 40%-kal több jelentkezőt vett fel a 2023/2024. tanévre, akik szeptembertől a támogató és családias Károli Közösség tagjaivá válnak.

Ünnepi Szenátus keretében méltatták a leköszönő dékánok munkáját

A július 20-án megtartott Szenátusi ülés keretein belül – napirend előtt – búcsúztatta az egyetem vezetése a Hittudományi Kar és az Állam- és Jogtudományi Kar leköszönő dékánjait: Kocsev Miklóst és Miskolczi-Bodnár Pétert.

A lelkipásztori hivatás lesz a témája idén a Reformátusok Szárszói Konferenciájának

2023 a Magyarországi Református Egyházban és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban is a lelkipásztori hivatás éve. A Reformátusok Szárszói Konferenciája történelmi hagyományainak megfelelően egyházunk és nemzetünk életében is kiemelt fontosságú témákat vitat meg – idén a lelkipásztori szolgálat fókuszba helyezése mellett az egyházi szolgálat tágabb társadalmi dimenzióba helyezésével egészíti ki a megvitatandó témákat. A rendezvény Lelkészek Isten és a nemzet szolgálatában? címmel augusztus 10. és 13. között várja az érdeklődőket. A konferenciára július 31-ig az alábbi oldalon ide kattintva - a regisztrációt követően - lehet jelentkezni.

Két hallgatónk is indul az Egyetemi Világjátékokon

Fogadalmat tett a kínai Csengtuba utazó magyar csapat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, a július 28. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő Egyetemi Világjátékokon (EVJ) 113 magyar versenyző indul majd, köztük két károlis hallgató.

A Károli is részt vett az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválra idén először települt ki a Károli Gáspár Református Egyetem. A fesztivál ideje alatt intézményünk faháza a kijelölt „Universum utcában” volt megtalálható, a rendezvény ideje alatt az egyetem standjánál az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat fogadta az érdeklődőket. Az eseménynek Sukoró szabadstrandja adott otthont.

Károlis sikerek a strandröplabda bajnokságon

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Sukorón, az EFOTT fesztiválon rendezték a Strandröplabda MEFOB döntőjét. Az esemény július 13-14. között először került megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében. 22 férfi és 16 női páros indult neki a vándorkupa megszerzéséért, összesen 76 hallgató részvételével zajlott le a kétnapos, országos verseny.

Hol tart ma az európai integráció? - Prof. Dr. Osztovits Andrással beszélgettünk

Az utóbbi években sokat hallhatunk az Európai Unió előtt álló feladatokról, nehézségekről és a szervezet munkájáról egyaránt. 2024 tavaszán pedig öt év után ismét leadhatják voksukat az uniós polgárok az Európai Parlamenti választásokon. De hogyan is működik az EU intézményrendszere és hogyan jut el egy ötlet a megvalósításig a 27 tagállam szervezetében? A Károli Podcast tizenhatodik epizódjában Prof. Dr. Osztovits Andrással, az Állam- és Jogtudományi Kar Európai Jogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárával beszélgettünk az EU működéséről.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések