KEL – Lelki bázis károlisoknak

Elérhetőségeink:

 

A Károli Egyetemi Lelkészség célja, hogy támogassa a hallgatókat, hogy az egyetemi évek ne csupán a tudásgyarapítás, hanem a lelki növekedés jelentős időszaka is legyen. Azt gondoljuk, hogy a károlis éveket nem csak túlélni, hanem megélni is érdemes!

Megtalálsz minket, ha nyitott vagy az életed hitbeli megközelítésére,
– és szeretnéd jobban megismerni önmagad,
– közösségre vágysz,
– az élet nagy kérdései foglalkoztatnak
– még keresed a hivatásod vagy
– ha úgy érzed, gödörben vagy.

 

Lelkészeink:

Káposztásné Horváth Tünde

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Református lelkész és vallástanár. „Szeretem a tartalmas beszélgetéseket és a nagy vízparti sétákat. Szolgálatomban kulcsfogalom az igényes lelkiség megélése.”

1991-ben születtem Kiskunhalason egy nem vallásos család tagjaként. A hittel és Isten megújító szeretetével először a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban és a helyi református gyülekezetben találkoztam. Az érettségi előtt már tudtam, hogy a lelkészi pálya lesz az én utam. Az ismeretségi köröm nagy megdöbbenésére költöztem fel Budapestre, és kezdtem meg a tanulmányaimat a KRE-HTK-n 2011 szeptemberében. Egyetemistaként is bántott már a lelki otthontalanság, amit a társaimnál és magamban érzékeltem. Házicsoportot és Isten Igéje köré szerveződő alkalmakat szerveztem, hogy együtt foglalkozhassunk a minket aktuálisan is érintő „élet nagy kérdései”-vel.

2019-ben vallástanári diplomát szereztem szintén a KRE-HTK-n, mert egyre kíváncsibbá válok a fiatalabb korosztály élettapasztalataira. Hitem szerint Isten közösségi lénynek teremtett minket, hogy egymás mellé szegődve éljünk, tanuljunk és lássuk meg az élet összetettségében is mindazt, ami gyönyörű.

A kedvenc bibliai igém: „Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.” 2Kor 4,15

 

 

Bedekovics Péter

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

egyetemi lelkész, cserkészvezető, ifjúsági munkás

 

Egészen érettségiig Tiszaföldváron élt. Középiskola után Debrecenbe került, ahol a teológia mellett belekóstolt a germanisztika-német szakirányba, és az anglisztikába is. Tanulmányai során folyamatosan foglalkozott fiatalokkal, előbb az otthoni gyülekezetben (ifit és cserkészcsapatot is vezetett egyszerre), majd később Debrecenben. Több alkalommal élet halasztás vagy külföldi résztanulmányok lehetőségével. Két évet töltött Angliában, ahol egy a londoni agglomerációhoz tartozó kistelepülésen volt ifjúsági munkás; illetve teológiát és vallástudományt hallgatott a londoni King’s College-ban. 2013-ban a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjával Ausztráliában, Melbourne-ben töltött hat hónapot, ahol a helyi magyar gyülekezet segédlelkészeként szolgált. Az egyetem elvégzése után Csengerben volt exmisszus-gyakornoki éven, majd Skóciában tanult egy évet. Edinburgh-ból Budapestre költözött, ahol előbb a Szilágyi Dezső téren volt a Budai Gyülekezet ifjúsági lelkésze, majd egyházunk ifjúsági munkáját koordinálta a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetőjeként. Másfél éve vezeti az 1RE – Egyetemi Református Missziót, 2020 januárjától a Károli egyetemi lelkészi szolgálatát is ellátja. A Magyar Cserkészszövetségben tizenöt éve aktív vezető, kipróbálta magát sokféle szerepben, tinédzser őrsvezetőként, csapatparancsnokként, két megye cserkészetéért felelős vezetőként, tábori beszerzőként, vezetőképzőben kiképzőként, és lassan egy éve a Cserkészszövetség elnöke. Saját bevallása szerint az elmúlt másfél évtizedben mindig valahogy mindig olyan feladatok találták meg, amik a fiatalokhoz köthetőek. Ezt a tapasztalatát és fiatalokra való nyitottságát szeretné, még nem is olyan öregként a Károli egyetemi lelkészeként kamatoztatni.

 

 

Figeczki Lili

református lelkész, szakfordító, virágkötő

Eddigi életem legmeghatározóbb része egy településhez köthető, Ócsához. Ide születtem, itt nőttem fel és most a férjemmel is itt élek. Innen származnak a barátaim és az első Istennel kapcsolatos élményem is. Mégis, 16 éves koromig eszembe sem jutott, hogy lelkész legyek. Vácra jártam a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolába fuvola szakra, amikor egy gyülekezeti nyári táborban éreztem Isten sorsfordító hívását. Ennek engedve mentem 2011-ben a KRE Hittudományi Karára és 2017-ben el is végeztem. Ezalatt az időszak alatt voltam többször is ösztöndíjon, de a legmeghatározóbb élmény mégis az volt, amikor egy gyakorlati program keretében egy németországi idősek otthonában lehettem.
A teológia után elvégeztem a Kodolányi János Egyetemen a Társadalomtudományi és Gazdasági Szakfordító szakot, így időnként német-magyar fordítással is foglalkozom.
Szeretem azt, ami szép és a természeti kincsek azok, ezért elvégeztem egy képzést, ahol virágkötő lettem, és idővel szeretném majd beépíteni az itt megszerzett tudásomat a lelkészségembe illetve a csoportokkal való foglalkozásokba is. Reménnyel tekintek az új feladat elé, hiszem azt, hogy Isten vezetett ide és néhányan talán éppen arra várnak, hogy általa megszólítsam őket.

 

 

Káposztás Gábor

1992. május 18-án születtem Debrecenben. Megtérésem és hitem kezdeti elmélyülése a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában eltöltött évekhez köthető. Az utolsó gimnáziumi évemhez érkezve érett meg bennem az erős elhatározás: teológus-lelkipásztor szakos hallgatóként szeretném folytatni tanulmányaimat. 2010-ben lettem a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen hallgatója és 2017-ben váltam felszentelt lelkipásztorrá. Nem életformát választottam, hanem hivatást kaptam Istentől. Mindig is szerettem volna egy őszinte, önazonos és boldog életet élni. Azt tapasztaltam meg, hogy ez a boldog és őszinte élet, a maga teljességében, csak Istennel élhető meg. Úgy hiszem, ezzel a megtapasztalással együtt kaptam elhívást arra, hogy lelkészként bizonyságot tegyek Istenről egy életen keresztül. A lelkipásztori szolgálat sokszínű palettáján az ifjúsági munka különösen is kedves terület, kedves „szín” számomra. Szeretnék a Károli Gáspár Református Egyetem lelkipásztoraként is hittel és hitelesen rámutatni arra az Úrra, aki szeret, vezet és megelevenít ifjakat és idősebbeket egyaránt.

Napi biztatás

Közösségi Média

Youtube

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog