Károli Közösségi Napok

2017. április 3-7. között került megrendezésre a tavaszi Károli Közösségi Napok (tréninghét). Az év első tréninghetének témája ezúttal a „Fenntartható képzések és Refo500” volt.

Arany János változó időkben

Arany János születésének kétszáz éves évfordulója alkalmából a 2017-es évet a Magyar Tudományos Akadémia Arany János-emlékévvé nyilvánította. Ennek részeként a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház 2017. április 8-án bicentenáriumi konferenciát tartott a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának dísztermében (1092 Budapest, Ráday utca 28.) Arany János változó időkben címmel.

Komoly nemzetközi elismerés egyetemünk munkatársának

Hajnáczky Tamás, a Károli Gáspár Református Egyetem cigányügyi referense, az Egyház és Társadalom Kutatóintézet tudományos segédmunkatársa elnyerte a nagy múltra visszatekintő, nemzetközi Gypsy Lore Society által fiatal kutatóknak kiírt cikkpályázatát, első helyezettként publikációs lehetőséget kapott a társaság Romani Studies c. folyóiratába.

Kitüntetések március 15-e alkalmából

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is állami kitüntetéseket adtak át.

Jubileumi Károli Japanológia konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézete (Japanológia Tanszéke) ez évben immár 10. alkalommal rendezi meg a már hagyományosnak tekinthető Károli Japanológia konferenciát.

A VIAA holland főiskola látogatása a Károlin

Március 28-án a Károli Gáspár Református Egyetem holland protestáns partnerintézménye, a VIAA főiskola 10 fős diákcsoportja és 2 oktatója tett látogatást egyetemünk Hittudományi Karán, a Bölcsészettudományi Karán, valamint a Rektori Hivatalban. A találkozók során lehetőség nyílt az egyetemen folyó munka és oktatás, illetve a Károlin zajló egyetemi élet bemutatására.

A magyarországi reformáció és Európa fél évezrede című konferencia

A KRE Bölcsészettudományi Karának Református Kultúrtörténeti Kutató Csoportja egy napos tudományos tanácskozást tartott március 13-án.

Cseri Kálmán életútja

Családja, barátai, kollégái és az összegyűlt hívők gyászoló körében búcsúztatták el Cseri Kálmánt, nyugalmazott református lelkipásztort, aki 2017. február 13-án, életének 78. évében tért meg Teremtőjéhez.

Megnyílt a megújult Bibliamúzeum

A reformációi 500. emlékévének alkalmából megújult Bibliamúzeumával várja a látogatókat a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Kollégiuma (Ráday utca 28.).

Megkezdődött az Arany-emlékév

Pontosan kétszáz éve, 1817. március 2-án született Arany János, a magyar irodalom óriása.

Nagyböjt kezdete

Hamvazószerdával kezdődik és húsvétig tart a hathetes nagyböjti időszak. Lehet ez egy olyan befelé figyelő időszak az életünkben, mely közelebb visz Istenhez.

Következő események


Összes esemény

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Reformáció 500

Reformáció 500

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

nyelvvizsgaközpont

Youtube