Kiállítás nyílik „Minden kocka érték” – Etnográfus kamerával címmel

A KRE Bölcsészettudományi Kara szeretettel meghívja Önt és kedves ismerőseit a Reformáció 500. évfordulója alkalmából Keszi Kovács László etnográfus tiszteletére megrendezett „Minden kocka érték” című kiállítás megnyitójára.

Időpont: 2017. március 3. 11.00
Helyszín: KRE BTK Galéria (1088 Budapest, Reviczky u. 4.)

A kiállítást megnyitja: Dr. Sepsi Enikő a KRE-BTK dékánja és Dr. Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum Főigazgatója
Díszvendég: Keszi Kovács Imola, mint adományozó, aki édesapja könyvgyűjteményének jelentős részét KRE-BTK Bod Péter könyvtárának ajándékozta.

Az „Én voltam a gyalogfilmes” alcímű kamara kiállítás ízelítőt ad a termékeny, iskolateremtő néprajzi filmes alkotó, Keszi Kovács László etnográfus által készített fényképekről és filmekről, a Néprajzi Múzeumban őrzött fénykép- és filmdokumentumok bemutatásával.

„A néprajzi filmezés költséges feladat és kevés a szakemberek között az olyan, aki képileg is látni képes a nép sokrétű munkáját, szokásait, egyszóval a népélet teljességét. A vakoknak pedig hiába beszél a látó formákról, színekről, szerkezetekről, munkafolyamatokról, mozgásról és például a népviselet esztétikumáról. A pénz azok kezéhez ragad, akik azt hiszik, hogy a szó, a betű mindenre képes. Így létezik aztán képtelen néprajzi előadás és írás e hazában”. Önmagáról, 1983.

A kiállítás megtekinthető: 2017. március 03-tól 2017. szeptember 21-ig.

Az esemény plakátja.

Következő események


Reformáció 500

Reformáció 500

Galéria

Galéria

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin


Nguyen Anasztázia
Gór-Nagy Miklós
Szilágyi Áron
Szabó Gabriella
Deáki Dóra
Szepesi Bertold
Telegdy Ádám
Beviz Barnabás

nyelvvizsgaközpont

Online tanácsadás

 

Youtube