Beszámoló a 30. nyári Universiadéról

Két károlis hallgató, a taekwondós Gadácsi Dorottya és a judós Kárpáti Emese is bekerült a magyar egyetemi válogatottba és képviselték hazánkat, valamint intézményünket a 2019. évi nyári Universiadén, vagyis az egyetemek és főiskolák olimpiáján júliusban, Nápolyban.

Az Universiade második napján kezdődtek a judo küzdelmei. Nehezen indult a nap judósainknak, szereplésükre rányomta bélyegét a huszonhat órás utazás, miután Frankfurtban lekésték a csatlakozást, kis szerencse is kellett ahhoz, hogy a mérkőzés előtti napon a mérlegelésre éppen odaérjenek.

Kárpáti Emese (KRE ÁJK) első meccsén kikapott, így a magyar judós helyezetlenül zárta a küzdelmeket a +70 kg kategóriájában. Emese az „Open” kategóriában az első fordulóban nyert egy kazah, majd a második fordulóban egy észt versenyző ellen, de aztán a montenegrói ellenfelétől  kikapott. A vigaszágon ugyan nyert még egy meccset, de aztán ismét jött egy vereség, így 7. helyen zárta a versengést a női „Open” kategóriában. (Az összesítésben a magyar judósok a tizennegyedikek lettek ötvenöt ország közül az Universiadén.)

A versengés 11. napján kezdődtek a -62 kg női taekwondo kategória megmérettetései.  Gadácsi Dorottya (KRE BTK) az első meccsét az indiai Gaganjot ellen megnyerte, de a tajpeji egyetemista kifogott rajta, így végül 9. helyen zárta az Universiadét.

A hallgatóink azonban ezen a nyáron nem csak az Universiadén, hanem július 30. és augusztus 4. között éremesélyesként képviselni fogják a Károli Gáspár Református Egyetemet az Európai Egyetemi Sportszövetség által megrendezésre kerülő Egyetemek Európa Bajnokságán is Zágrábban.

képek forrása: MEFS