Sikeres részvétel az Educatio Oktatási Szakkiállításon

Egyetemünk sikerrel vett részt a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén, a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, 2019. január 10-12. között.

A tavalyi óriási érdeklődésre való tekintettel idén az ország legnagyobb kiállítási csarnokában, a Hungexpo „A”pavilonjában került megrendezésre a szakkiállítás, ahol a hazai felsőoktatási intézmények mellett külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és tankönyvkiadók is jelen voltak. A Károli Gáspár Református Egyetem standján intézményünk mind a négy kara képviseltette magát.

Képzéskínálatunkból kiemelten népszerűnek bizonyult az Állam- és Jogtudományi Kar jogász osztatlan és emberi erőforrások alapképzése, a Bölcsészettudományi Kar keleti nyelvek és kultúrák alapképzése (amelyet kimonóba öltözött hallgatóink is népszerűsítettek), pszichológia alap- és mesterképzése, illetve osztatlan tanárképzései; valamint a Tanítóképző Főiskolai Kar óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakjai. Itt mutatkozott be a szociálpedagógia alapképzési szak, amely 2019 szeptemberében indul először a Karon. Évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik Hittudományi Karunk iránt is: idén a lelkészképzés mellett a hittanár-nevelőtanár osztatlan tanárképzési szak bizonyult népszerűnek.

A háromnapos rendezvényen 2019-ben 53.059 érdeklődő vett részt, ezzel megdöntve a tavalyi 52.500 fős csúcsot is. A legerősebb napnak idén is a péntek bizonyult, ekkor 24.317-en léptek a kiállítás területére. És bár az Educatio alapvetően az érettségi utáni képzési lehetőségekre szakosodott, a főszervezők elmondása szerint egyre nagyobb számban látogatják 17 év körüli hallgatók is, hogy előre feltérképezzék a jövőbeni lehetőségeket. (forrás:educatioexpo.hu)

Fotó: Bódis Krisztián

Köszönet illeti azon lelkes hallgatóinkat, akik három napon keresztül fáradhatatlanul válaszoltak a rengeteg kérdésre, amiket az érdeklődő fiatalok tettek fel a Károli standnál.

A kiállításon készült képgaléria itt tekinthető meg.