Következő események

Első tanítási nap

Tanévnyitó

14 óra: jelentkezési határidő Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra a Károli Gáspár Református Egyetem azon hallgatói pályázhatnak, akik: 

• adott vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek, és ebben a két félévben legalább 55 kreditet megszereztek. 
• az alábbi felsorolt képzéseink valamelyikén állam által támogatott (államilag támogatott, állami ösztöndíjas) vagy költségtérítéses (önköltséges) finanszírozási formában vesznek részt: 

o teljes idejű (nappali munkarendű) alapképzésben, 
o teljes idejű (nappali munkarendű) mesterképzésben 
o teljes idejű (nappali munkarendű) osztatlan képzésben. 

Az ösztöndíj egy teljes tanévre, azaz 10 hónapra szól, összege Nftv.114/D § (1) bekezdés c) pontja alapján 2020/2021. tanévben 40.000 Ft havonta.

A pályázatot 2020. július 9. szerda 14.00 óráig kell elektronikus úton benyújtani a Karok Dékáni Hivatalba az alábbi kötelező mellékletekkel együtt. A Kari rangsor legkésőbb 2020. július 15-én szerdán 14.00 óráig a Karon kihirdetésre kerül. 

 

Bővebb információ: http://www.kre.hu/portal/images/doc/osztondij/2020/06/KRE_Nemzeti_felsooktatasi_oszt_felhivas_reszletes_palyazati_utmutato_2020_2020_06_09.pdf?fbclid=IwAR1fc3iel7HuaJCdlnIGxSnc8kQcPomA6burV8rLvZiLp4IyF-r3oyJFAEw

Jelentkezési határidő Benda Kálmán Szakkollégiumba

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak szakmai, valamint tudományos előmenetele támogatása céljából alapított, a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium a 2020/2021-es tanévre is várja azon nappalis, alap- és mesterszakos, valamint osztatlan tanár szakos hallgatók jelentkezését, akik a 2020/2021-es tanév őszi félévében kezdik majd meg tanulmányaikat valamelyik képzési formában.

Olyan bejáró (budapesti és Budapest környéki) és bentlakó (vidéki) hallgatók jelentkezését várjuk, akik a normál curriculumon túlmenően bővíteni szeretnék szakmai ismereteiket, és szívesen lesznek egy építő közösség tagjai. A kari főépülettől csupán néhány perc sétára található Szakkollégium 8 műhelye várja a jelentkezőket. Szakkollégiumunkban a hallgatók egy vagy két műhely munkájában vehetnek részt.

Bentlakó és bejáró státuszra egyaránt lehet pályázni.

A Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégiumban folyó szakmai munkáról, hallgatói életről az alábbi linkeken lehet bővebben tájékozódni:
küldetésnyilatkozat: http://www.kre.hu/btk/bendadev/Files/kuldetesnyilatkozat.pdf
szakmai műhelyekről: http://www.kre.hu/btk/bendadev/muhelyek/sajat
eddigi kurzusok: http://www.kre.hu/btk/bendadev/kurzuskinalat/kurzuslista
hallgatói élet: http://www.kre.hu/btk/bendadev/

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 7. (péntek).
A felvételi elbeszélgetés (járványügyi helyzettől függően személyes vagy online) időpontja: 2020. augusztus 24-25. (hétfő-kedd), 9 óra
A járványügyi helyzettől függően megvalósuló személyes felvételi elbeszélgetés helyszíne: 1085 Budapest, Horánszky utca 26.

Jelentkezés az alábbi online felületen:
http://www.kre.hu/btk/bendadev/felveteli/urlap

Az elektronikus felvételire történő jelentkezési laphoz csatolni kell (fel kell tölteni) az alábbi dokumentumokat (pdf vagy doc formátumban):
• a jelentkező önéletrajzát (pdf formátumban);
• motivációs levél (pdf vagy word formátumban);
• az egyetemi szakjához kapcsolódó, és az általa legjobbnak ítélt írásbeli dolgozatának/publikációjának egy példányát (pdf vagy word formátumban);
• a szakjának megfelelő, őt ismerő szaktanár ajánlása, középiskolából érkező jelentkező esetén egy középiskolai tanárának ajánlását (pdf vagy word formátumban).

A felvételi eredményéről augusztus 26-án értesítjük.

Jelentkezési határidő: Ökogyülekezeti cím és díj

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma pályázatot hirdet az Ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére a környezettudatosságban elkötelezett gyülekezeteknek, egyházi intézményeknek, közösségeknek.  

Bővebben ...

Felvételi ponthatárok kihirdetése

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Névjegy

Névjegy

 

Napi biztatás

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube