Felvételi eljárás

Fontos időpontok

A felvételi eljárás fontos időpontjai:

2017. december 22.: a felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése a www.felvi.hu honlapon és az e-felvételi indulása

2018. február 15.: jelentkezési határidő a 2018. szeptemberben induló képzésekre

2018. február 20.: az e-felvételi dokumentumok hitelesítési határideje

2018. július 11.: a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata) benyújtásának, továbbá az egyszeri sorrendmódosításának a határideje

2018. július 25.: a felvételi ponthatárok megállapítása

2018. augusztus eleje: pótfelvételi jelentkezési határidő

2018. augusztus vége: pótfelvételi ponthatárhúzás

Felvételi eljárás

A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban történő jelentkezés során legfeljebb hat helyet lehet megjelölni. A jelentkezési határidő a 2018. szeptemberben induló képzésekre: 2018. február 15.

Hitelesítés határideje

Ügyfélkapu-regisztráción keresztül, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával: 2018. február 20.

Jelentkezés módja

Elektronikus jelentkezés: regisztrációt követően, az elektronikus felvételi adatlap kitöltésével a www.felvi.hu honlapon keresztül történhet. A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg. A jelentkező az általa meghatározott jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal módosíthatja.

A felvételi folyamata

Forrás: www.felvi.hu

Eljárási díjak

A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkező díjmentesen nyújthatja be a jelentkezési kérelmét. A díjmentes alapjelentkezés három képzés megjelölését teszi lehetővé, ezen felül a jelentkezőnek jelentkezésekor – a jelentkezési helyek számától függően – kiegészítő díjat kell fizetnie. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Figyelem! Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Következő események


Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Reformáció 500

Reformáció 500

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

nyelvvizsgaközpont

Youtube