Felvételi eljárás

Fontos időpontok

A felvételi eljárás fontos időpontjai:

2016. december: a felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése a www.felvi.hu honlapon és az e-felvételi indulása

2017. február 15.: jelentkezési határidő a 2017. szeptemberben induló képzésekre

2017. február 20.: felvételi dokumentumok hitelesítési határideje

2017. július 12.: a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata) benyújtásának, továbbá az egyszeri sorrendmódosításának a határideje

2017. július 26.: a felvételi ponthatárok megállapítása

2017. augusztus 7.: pótfelvételi jelentkezési határidő

2017. augusztus 7.: e-felvételi hitelesítési határidő

2017. augusztus 25.: pótfelvételi ponthatárhúzás

Felvételi eljárás

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban történő jelentkezés során legfeljebb hat helyet lehet megjelölni. A jelentkezési határidő a 2017. szeptemberben induló képzésekre: 2017. február 15.

Hitelesítés határideje

Ügyfélkapu-regisztráción keresztül, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával: 2017. február 20.

Jelentkezés módja

Elektronikus jelentkezés: regisztrációt követően, az elektronikus felvételi adatlap kitöltésével a www.felvi.hu honlapon keresztül történhet. A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg. A jelentkező az általa meghatározott jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal módosíthatja.

A felvételi folyamata

Forrás: www.felvi.hu


Eljárási díjak

A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkező díjmentesen nyújthatja be a jelentkezési kérelmét. A díjmentes alapjelentkezés három képzés megjelölését teszi lehetővé, ezen felül a jelentkezőnek jelentkezésekor - a jelentkezési helyek számától függően - kiegészítő díjat kell fizetnie. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Figyelem! Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Pontszámítás

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Reformáció 500

Reformáció 500

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

nyelvvizsgaközpont

Youtube