Református Egység Fesztivál Nagyváradon

Nagyváradon tartották a református egység napját, ahol az egységes Magyar Református Egyház megalakulásának nyolcadik évfordulójára emlékeztek.

2017. május 20-án a Királyhágómelléki Református Egyházkerület adott otthont a nagyváradi várban megrendezett Református Egység Fesztiválnak, melyen Egyetemünk küldöttsége is képviseltette magát. A 2009. május 22-én létrejött Kárpát-medencei református egység évfordulójához kapcsolódó nagyszabású rendezvény jelmondata ez alkalommal: „Őrizd a várat..." (Náh 2,1).
A szabadtéri ünnepi istentiszteleten Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök azt tartotta az Őrizd a várat bibliai idézet egyik olvasatának, hogy nemcsak fizikai, hanem lelki értelemben is őrködni kell a vár, a torony fölött és keresni kell Isten kegyelmét.

Az egész napos eseményre a Kárpát-medence valamennyi pontjáról érkeztek látogatók. A közös istentisztelet mellett hitéleti, kulturális, ifjúsági és tudományos programok sokaságán vehettek részt az érdeklődők.
A rendezvény célkitűzése a református egység megjelenítése és a közösség megerősítésének szándéka volt, ezért hangsúlyos szerepet kapott a Kárpát-medencei református közösségek, intézmények bemutatkozása. Több keresztyén felsőoktatási intézmény mellett Egyetemünk is részt vett kiállítóként a Lehetőségek Piacán.

Fotók: Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány

 

Következő események


Összes esemény

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Reformáció 500

Reformáció 500

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

nyelvvizsgaközpont

Youtube