Dráma és liturgia konferencia a Nemzetiben

Dráma és liturgia címmel konferenciát rendeznek május 7-én a Nemzeti Színházban. Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés levezető elnöke Dr. Sepsi Enikő, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja.

Liturgia és dráma édestestvérek, színház és templom közeli rokonok - írja Dr. Hafenscher Károly lelkész, teológus a konferenciát bevezető gondolatként. A liturgia – fenomenológiailag tulajdonképpen színház: valaminek a megmutatása, bemutatása, megjelenítése zajlik, a szereplők nyilvánosan szólnak és cselekszenek, ebben a közönség vagy aktívan részt vesz, vagy egyszerűen figyel, megtekint. A tartalom a problémafelvetéstől a megoldásig húzódik. Bemutatva a feszültségeket és annak feloldását, a kezdetet, a folyamatot és a megérkezést. Liturgia és dráma a kultúr- és szellemtörténet útján különválni látszanak, de a kettő összetartozását a párhuzamos fejlődés is alátámasztja. Talán a mostani kezdeményezés egyik későbbi küldetése lehet megírni a liturgia és dráma világának, művelésének, gyakorlatának párhuzamos történetét. A liturgia és dráma kapcsolatának szentelt nap délután kettőkor konferenciával kezdődik, este pedig a Boldog Özséb Színtársulat Szűz Mária mennybevételéről szóló misztériumjátékával ér véget.

A részletes program ide kattintva letölthető. Mindkét eseményre szeretettel hívjuk az érdeklődőket!
A programokon való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Névjegy

Névjegy

 

Napi biztatás

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube