XIII. Református Zenei Fesztivál

2016. május 27-29. között kerül megrendezésre a XIII. Református Zenei Fesztivál, melynek idén is a budapesti Bakáts tér és környéke ad otthont. A fesztivál az elmúlt években Ferencváros kulturális életének szerves részévé vált színes, tartalmas, értéket és minőséget közvetítő programjaival. A fesztivál alapgondolata, hogy megőrizzük és megmutassuk református zenei kincsünket, kultúránkat a jelenkor számára. A programok között kórusművek, egyházi énekek, népzene, világzene, sőt tánc is megtalálható. Az egyházzenei programok között változatlanul fontos szerepet kap a különböző református intézmények kórusainak bemutatkozása, a pénteki diák-tanár felvonulás, valamint az esti fáklyás menet és az azt követő késő esti zenés áhítat, mely 21.45 órai kezdettel a Kálvin téri református templomban kerül megrendezésre Szabó István püspök úr szolgálatával, valamint a Kaláka együttes közreműködésével.


A rendezvényen keretein belül több KRE-vonatkozású program kerül megrendezésre:

- május 27-én, pénteken Dr. Bogár László (BTK) egyetemi docens részt vesz egy kerekasztal-beszélgetésen (19 óra, Ráday u. 28.).

- szombaton 17 órai kezdettel a „Hirdesd az igét!” elnevezésű ének- és igeszolgálaton a Magyarországi Református Egyház képviseletében egyetemünk rektorhelyettese, Prof. Dr. Zsengellér József tart igehirdetést. Az alkalmon az Evangélikus Egyház, Baptista Egyház, Pünkösdi Egyház, Metodista Egyház egy-egy vezetője szintén igét hirdet majd a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, ahol az 500 fős Ökumenikus Fesztiválkórus is szolgál majd.

- vasárnap 17.30 órai kezdettel Prof. Dr. Bagdy Emőke (BTK) kerekasztal beszélgetésén vehetnek részt az érdeklődők.


A fesztivál lapozható programfüzete ezen a linken érhető el:http://www.rzf.reformatus.hu/musorfuzet

A fesztiválról további információ: www.rzf.reformatus.hu