Károlis szerzők könyvei a 94. Ünnepi Könyvhéten

Sok szeretettel vár minden könyvbarátot június 8–11. között a 94. Ünnepi Könyvhét keretében a L'Harmattan Kiadó, a Károli Könyvműhely és Könyvpont Kiadó közös, 11-es számú pavilonja a Vigadó téren (Duna-korzó)!

A 94. Ünnepi Könyvhéten többek között az alábbi új kötetekkel és károlis szerzőikkel találkozhatunk, illetve dedikáltathatjuk példányainkat:

 

2023. június 8. (csütörtök):

18:00
Stróbl Erzsébet: I. Erzsébet - Egy mítosz születése

Az I. Erzsébet - Egy mítosz születése című kötet Tudor Erzsébetről szól, aki huszonöt évesen lépett Anglia trónjára. Egy vallásilag megosztott, gazdaságilag legyengült, háborúban vesztes országot örökölt. Negyvenöt évvel később, egy nagyobbrészt egységes identitású, virágzó kultúrájú, a spanyol világbirodalmat megfutamító hatalmat hagyott hátra. E sikertörténet méltán forrt össze a királynő nevével és gazdag táptalajt nyújtott az utókor által köréje font, máig tartó mítosznak, amely Shakespeare korának színpadát ugyanúgy megihlette, mint a 21. század filmrendezőit. A monográfia a mítosz megszületésének időszakát, a formálódó Erzsébet-kultusz kifejezéstárát és szimbolikáját kívánja az olvasóközönség elé tárni.

 

2023. június 9. (péntek):

17:00
Bognár Zalán, Rigó Róbert (szerk.): Trianoni utóhatások(k), következmények

Az trianoni békediktátum következményeit a Kárpát-medencében élő magyarság a mai napig érzi, tapasztalja, különösen az elcsatolt nemzetrészek tagjai. E következményekből vesznek górcső alá jónéhányat a kötet szerzői a legkülönbözőbb aspektusból.

Szabó András: Egyház és egyéniség - Tanulmányok a régi magyar irodalomról és művelődésről

„A kötetben olvasható írások 2013 és 2022 között keletkeztek. Kedves kutatási témáim bukkannak fel itt is: a magyar reformáció, a református egyház korai korszaka, iskolatörténet, neolatin irodalom, peregrináció, magyar–német szellemi kapcsolatok.”

 

2023. június 10. (szombat):

15:00
Domokos Johanna (szerk.): Megfeledkezve a világról magnóliavirágzáskor - Skandináv antropocén irodalmi betekintő

Ebben az antológiában harmincnégy korai és kortárs skandináv szerző művét olvashatjuk, ami önmagában is tanulságos, izgalmas és szép; de ha egymásra vetítjük az időben távoli szövegeket, és jól figyelünk, megláthatjuk, együtt hogyan formázzák szöveggé ember és természet – napjainkban mind dinamikusabban és fájóbban – alakuló viszonyát.

G. Komoróczy Emőke: Földbolygó szívmagasságban - Domokos Johanna költészetéről

Domokos Johanna költészetét elemezve Komoróczy Emőke most is az Életről mesél. Hol bicsaklik meg, hol kap szárnyra, hol vonul magányba, és mindenek fölött hogyan fejthető ki ez a költői műből. A szerző értekezése tanítás: érződik, szívén viseli az olvasó sorsát, legfőképp a fiatalokét.

Schmidt Ildikó: A sikeres iskolai inklúzió tényezői

A kötet a magyar oktatási rendszerben megjelenő, az országba érkező heterogén nyelvi háttérrel rendelkező két- és többnyelvű gyermekek befogadásának körülményeit, iskolai inklúziójának nehézségeit és a sikerhez szükséges tényezőit mutatja be.

17:00
Csoma Mózes: Phenjani exodus

A koreai Csoszon Királyság csaknem két és fél évszázadon keresztül zárkózott el a külvilágtól, és ennek az időszaknak a beidegződései a mai napig hatással vannak a KNDK külpolitikájára. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mi történik abban az esetben, ha egy olyan külső hatás éri el az ország határait, ami nem politikai vagy gazdasági jellegű, hanem egy feltartóztathatatlan természeti jelenség?

 

2023. június 11. (vasárnap):

12:00
Fabiny Tibor: Túl a literalizmuson - Gondolkodó párbeszéd a teológiai hermeneutikáról

A könyv témája a  Biblia magyarázatának új iránya: a Szentírás teológiai értelmezése.  A szerző a Túl a literalizmuson és a liberalizmuson című röpiratának publikálása után gondolkodó párbeszédre hívott hazai keresztény teológusokat és lelkészeket.

17:00
Frazer-Imregh Monika: Életmód, asztrológia és mágia a reneszánszban

E monográfia hozzásegíti az olvasót Ficino legkülönösebbnek vélt művének megértéséhez, megvizsgálva az abban felmerülő problémákat és bevezetést nyújtva annak mélyebb megismeréséhez.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések