Hallgatóink sikere a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián

2023. április 3-án az Állam- és Jogtudományi Szekció rendezvényeivel megkezdődött a hazai felsőoktatás idei legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléje, a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Az Állam- és Jogtudományi Szekciót a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara rendezte, ahol egyetemünk hallgatói is kiváló eredményeket értek el. A szekció záróünnepségén Prof. Dr. Smuk Péter, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja ünnepélyes keretek között átadta a stafétabotot  Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter dékán részére, hiszen 2025-ben egyetemünk Állam- és Jogtudományi Kara rendezi az Állam- és Jogtudományi Szekciót.

A 36. OTDK Társadalomtudományi Szekciót április 12–14. között a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara szervezte, ezzel egyidőben zajlott egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának szervezésében a Humán Tudományi Szekció is. Intézményünk hallgatói is kiemelkedő eredményeket értek el, összesen 5 első helyezés, 3 második helyezés, 8 harmadik helyezés született és három különdíj is károlis hallgatóhoz került. Az eredményeket tartalmazó táblázat a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció eredményeivel is kiegészült.

A Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció április 24-27. között Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán került megrendezésre.  A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia zárószekciójában egyetemünk hallgatói a Pedagógiai Karról egy első, egy második és egy harmadik díjat hoztak el, míg a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar két hallgatója is különdíjban részesült. A szekció zárórendezvényén intézményünk képviseletében Dr. Szarka Júlia főiskolai tanár, dékáni tanácsadó Dr. Szécsi Gábor dékántól, a szekció ügyvezető elnökétől átvette a rendezői helyszín stafétabotját, melynek értelmében a 37. OTDK ezen szekciója egyetemünk Pedagógiai Karán, Nagykőrösön kerül megrendezésre 2025-ben.

Az eredményeket az alábbi táblázatban olvashatják:

Mobilverzió megtekintéséhez kattintson ide

 


Gratulálunk minden versenyzőnek, konzulensnek és opponensnek!