Stratégiai partnerségi megállapodás aláírása

Tizennégy szervezettel – köztük a Károli Gáspár Református Egyetemmel – kötött stratégiai partnerségi megállapodást 2023. január 23-án Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Egyetemünket Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes képviselte a Miniszterelnökség Akadémia utcai épületében megrendezett aláírási ceremónián.

Az aláírási ünnepségen a miniszter elmondta: olyan partnereket kerestek, akik az adott régióban nemcsak elméleti tudásukkal, hanem gyakorlati tapasztalataikkal is gazdagítani tudják a kormány területfejlesztési elképzeléseit. A miniszter kiemelte az egyetemeket mint tudásközpontokat, amelyek szerinte nemcsak Magyarország, de Európa jövőjének meghatározói is.

A megállapodások nem csupán szakmai együttműködésekről, hanem az emberi kapcsolatok megerősítéséről is szólnak - hangsúlyozta a miniszter, megjegyezve: a most megkötött együttműködéseket hosszú távon képzelik el. Fontosnak nevezte a kétirányú kommunikációt, amely során a szakpolitikai elképzeléseket megvitatják a partnerekkel és kikérik a szervezetek javaslatait, ötleteit is annak érdekében, hogy együtt formálhassák az ország jövőjét.

 

(balról jobbra) Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Kampfl János Márk, az Életfa Közösség és Településépítő Egyesület elnöke, Czigány Tibor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese, Szuchy Róbert, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese, Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés igazgatója, Őri László, a Pannon Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás elnöke, Fertő Imre, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont főigazgatója, Rédei Zsolt, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület elnöke és Perlusz László, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára

kép forrása: MTI/Balogh Zoltán