Megjelent Prof. Dr. Trócsányi László interjúja a Mandiner legfrissebb számában

Prof. Dr. Trócsányi László rektor augusztus végén adott interjút a Mandiner hetilapnak. A beszélgetés során Rektor úr beszélt intézményvezetői céljairól, jövőbeni terveiről, emellett hangsúlyozta intézményünk értékrendjét és hagyomány iránti tiszteletét.  A beszélgetés során természetesen szóba került európai parlamenti képviselői munkája és az Európai Unió és Magyarország helyzete is.

Az interjú írott változata a szeptember elsején megjelent hetilapban olvasható, ahol Rektor úr a Károli-egyetem kapcsán elmondta, hogy „szeretnénk, hogy hallgatóink gondolkodó és a világnak értelmet adni képes emberek legyenek, ne csak tanulógépek, akik kettes diplomával levizsgáznak. A mottóm: ne csak diplomásokat képezzünk, hanem értelmiségieket!”

Rektori céljairól, illetve az egyetemen megvalósítandó célkitűzéseiről úgy nyilatkozott, hogy „prioritás számomra, hogy a tanári kar és a hallgatók ismerjék egymást, ami egy olyan intézményben, ahova harminc-negyvenezer hallgató jár, sokkal nehezebb. Kiválósági programokat indítottunk; a református oktatási intézményekkel együttműködve a középiskolás diákoknak megalapítottuk a Károli Junior Akadémiát, amely által bepillantást nyernek az egyetem mindennapjaiba. Ezzel csökkenteni tudjuk a későbbi lemorzsolódást is, ami máig jelentős az egyetemeken. Vannak új kezdeményezéseink, ilyen például a kampusz sportéletének dinamikus fejlesztése, a Károli Sportegyesület létrehozása”.

Az interjúban kiemelte még, hogy „fontosak a szakkollégiumi rendszereink, és beindítottuk a Károli Szabadegyetem programot, amivel kinyitottuk az egyetem kapuit, minden érdeklődőt várunk ismeretterjesztő előadásainkra. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, az egyetemnek ez is a feladata”.

Az interjú - az előfizetéssel rendelkező olvasók számára - az alábbi linken is elolvasható:
https://mandiner.hu/cikk/20220831_trocsanyi_laszlo_interju?fbclid=IwAR0pWb8m-iTC9si-dHSGGSuXREXYE_RbMP-bkG-F9fs7Hturoeu6Q13Zh6Y