Jó eredménnyel zárult az általános felvételi eljárás

2.318 felvett jelentkezővel eredményesen zárta a 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem és ezáltal a jövőben is az ország legnépszerűbb felsőoktatási intézményeinek egyike marad.

Az Állam- és Jogtudományi Karra 783, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karra 1.235, a Pedagógiai Karra 191, a Szociális és Egészségtudományi Karra 109 jelentkező került felvételre. Hitéleti képzéseink esetén, bár az eljárás még nem fejeződött be, az eddigi eredmények alapján a tavalyi évhez hasonló létszámban nyertek felvételt.

Szeptemberben 2.216 fő Budapesten, 75 fő Kecskeméten, 27 fő pedig nagykőrösi képzési helyünkön kezdheti meg tanulmányait.

Természetesen továbbra is az állami ösztöndíjas helyek népszerűsége volt a legnagyobb: a felvett jelentkezők több, mint 75%-a a támogatott szakok valamelyikére került be.

Az alapképzések közül a keleti nyelvek és kultúrák, a pszichológia, az anglisztika, a szociológia, vagy például a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakok, az osztatlan képzések közül a jogász osztatlan képzés és az osztatlan tanárképzések, míg a mesterképzések közül többek között a pszichológia és a kommunikáció- és médiatudomány mesterképzési szakok bizonyultak a legnépszerűbbeknek, de az újonnan induló neveléstudomány mesterképzési szakot is többen választották.

A KRE-ÁJK esetén a nappali munkarendű alapképzések esetén több mint 18%-kal nőtt a felvettek létszáma. A nappali munkarendű, állami ösztöndíjas, jogász képzésben pedig 7,5%-kal nőtt a felvettek létszáma, miközben a ponthatár is növekedett 435 pontra!

A KRE-BTK esetén a nappali munkarendű alapképzésre felvettek létszáma több mint 6%-os növekedést mutat; a levelező munkarendű alapképzésre felvettek létszáma 4,6%-os növekedést mutat.

Örömmel teli hír, hogy a KRE-PK által meghirdetett közösségszervezés alapképzési szak mind Budapest, mind Nagykőrös képzési helyen elindult. A kar új, bölcsészettudomány képzési területhez tartozó neveléstudomány mesterképzési szakja is elindul szeptemberben, levelező munkarendben.

Legkisebb és egyben legfiatalabb karunkon, a 2019-ben megalapított KRE-SZEK-en szeptembertől ismét elindul az ápolás és betegellátás alapképzési szak ápoló szakirány nappali munkarendben. A kar képzési portfóliójából a legtöbben a szociálpedagógia alapképzési szakot választották.

Gratulálunk a felvettek elért eredményeihez!

Jó hír mindazok számára, akiknek az általános felvételi eljárásban a kiválasztott képzésre nem sikerült bejutni, hogy egyetemünk a 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban is meghirdet képzéseket, melyekről hamarosan részletesen hírt adunk www.kre.hu/potfelveteli oldalon!