Ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel egyetemünk női strandkézilabda csapata

2022. július 13-án a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében lezajlott az idei országos strandkézilabda MEFOB a sukorói szabadstrandon az EFOTT Fesztivál keretein belül. A férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Testnevelési Egyetem és a Károli nevezett, a nőknél pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Testnevelési Egyetem és címvédőként egyetemünk.

A bajnokságot a férfi mérkőzések nyitották meg, ahol a csapatok két hármas csoportban mérkőztek meg egymással. A károlis fiúk az első mérkőzésüket 2-0 arányban elvesztették a kecskemétiek ellen, azonban ez nem akadályozta meg a csapatot, hogy a Debrecen és az egri alakulat ellen is sikeresen szerepeljen, így másodikként jutottak tovább a csoportból. Az elődöntőben a TE fiaival szemben sajnos nem sikerült kiharcolni egy újabb győzelmet, így a bronzért küzdhettek a Károlisok. A harmadik helyért folyó párharcában azonban lehetőséget kaptak a revánsra az NJE ellen, ami szoros küzdelemben, végül szétlövéssel abszolváltak, így a bronzérem kerülhetett a nyakukba.

 

A férfi bajnokság után vette kezdetét a női ág, ahol az első fordulóban a károlis lányok a Testnevelési Egyetemmel találkoztak. A második mérkőzésre a BME ellen került sort, ahol a meccs elején az ellenfél el tudott húzni több ponttal is, de aztán a mieink hamar felvették a ritmust és egyenlítettek, majd átvettek a vezetést és megnyerték a szettet. A második játékrészben azonban lehengerlő játékkal teljes győzelmet arattak a műszaki egyetem fölött. Az utolsó mérkőzésre, a debreceniek ellen visszalépés miatt nem kerülhetett sor, így a KRE szettveszteség nélkül zsinórban negyedszer, összességében ötödik alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, amivel egyúttal kvalifikálta magát a jövő évi Egyetemek Európa Bajnokságára. Továbbá az országos bajnoksággal párhuzamosan idén is lezajlott a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Strandkézilabda Bajnokság a BEFS rendezésében, amit szintén megnyert a Károli női csapat, igy a lányok dupla sikernek örülhettek.

Gratulálunk a csapatnak és sok sikert kívánunk Nekik jövő hétre, hiszen az eddigi legnagyobb megmérettetés vár rájuk, az Európai Egyetemi Játékok. A lengyelországi Lodzban zajló versenyen majd nemcsak intézményünket, hanem a strandkézilabda sportágban egyedüli női magyar csapatként Magyarországot is képviselni fogják.


 A keret (balról jobbra, fentről lefelé): Doszpoth Zsuzsanna, Berkesi Dóra, Hársfalvi Zsófia, Tallér Zsófi, Timár Petra,
Vásárhely Réka, Lovász Brigitta, Vajda Luca.
Edzőjük: Kuhn Márton